Tuesday, August 18, 2015

0
Moshi Moshi

Kpop: BEAST

 photo Salam-1.png

Hye. Malam ini Azie nak update lagii satu entry pasal group Kpop. Kali ini, Azie nak share group yang sudah mencecah tujuh tahun didalam agensi entertainment. Group ini debut pada tahun 2009 dan dianggotai seramai enam orang. Mereka semua ini berumur didalam 20++ dan belum mencecah 30++ lagi. Semasa Azie berada di Korea, ramai rakan-rakan dan juga staff satu tempat kerja Azie selalu memberitahu. Korean people memang tak suka nak heboh-heboh umur dorg. Mereka begitu sensitif bila ditanya pasal umur. Tapi kalau dunia hiburan Azie tengok ok saja artis-artis beritahu umur mereka. Tak ada pula masalah yang timbul. Umur tu  hanya nombor sahaja. Tapi jiwa kita mesti masih muda bukan. Like me heheheheh..oooppsss...Azie selalu lari dari tajuk entry .



Lupa pulak nak habaq nama group ini. Group ini dikenali sebagai "BEAST". Macam seram sahaja nama group dorg nie. BEAST is meaning "BOY to SEARCH OF TOP". Mereka ini dianggotai oleh  DOOJOON, HYUNSEUNG, JUNHYUNG, YOSEOB, GIKWANG and DONGWOON.  

Setiap daripada mereka ini, dibawah agensi yang berlainan sebelum mereka disatukan menjadi group "BEAST". Ada diantara mereka yang bergerak solo. Ada juga daripada mereka ini sepatutnya memasuki group 2PM, 2AM and BIG BANG. Tetapi mereka tidak sesuai untuk dimasukkan didalam group tersebut. Ada juga diantara mereka pernah berada di satu agensi latihan sepertu  JYP ENTERTAINMENT, M BOAT ENTERTAINMENT dan  YG TRAINER. Akhir sekali mereka disatukan didalam group BEAST. 

Jom kita tengok ahli-ahli group ini dengan lebih dekat lagi. hehehe..Mesti korg akan terpegun bila tengok raut wajah mereka ini. Bagi Azie mereka tak adalah handsome mana pun. Seperti yang korg tahu. All the korean is a plastic but....Azie rasa bukan semuanya plastik. Ada juga yang original version ok. 

YOON DOO JOON


Name: Yoon Doo joon
Stage Name: Doojoon
Birthday: 04 July 1989
Age: 26 Year Old
Position: Leader, Sub-Rapper and Vocalist

JANG HYUN SEUNG


Name: Jang Hyun Seung
Stage Name: HyunSeung
Birthday: 03 September 1989
Age: 26 Year Old
Position: Lead Vocalist

YONG JAE SOON


Name: Yong Jae Soon
Stage Name: JunHyung
Birthday: 19 December 1989
Age: 26 Year Old
Position: Main Rapper


YANG YO SEOB

Name: Yang Yo Seob
Stage Name: Yoseob
Birthday: 05 January 1990
Age: 25 Year Old
Position: Main Vocalist

LEE KI KWANG


Name: Lee Ki Kwang
Stage Name: Kikwang
Birthday: 30 March 1990
Age: 25 Year Old
Position: Lead Vocalist & Face of Group

SON DOON WONG


Name: Son Doon Wong
Stage Name: DongWoon
Birthday: 06 June 1991
Age: 24 Year Old
Position: Vocalist, Rapper & Maknae

Tadi Azie share latar belakang member group BEAST nie. Sekarang Azie nak share beberapa video yang sempat Azie upload dalam entry kali ini. Sebab tu Azie suka update entry malam. Masa-masa macam ini line internet memang laju sedikit berbanding dengan siang. hehehe..Ini ada beberapa lagu yang Azie selalu dengar bila Azie bosan dan stress. 

Title: Midnight

video

Title: Fiction

video


Sampai disini sahaja entry untuk malam ini. Insha Allah next time Azie update lagi. 
Selamat malam dan jumpa lagi

Annyong 


No comments: