Tuesday, August 4, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: Who Are You: School 2015 (후아유- 학교 2015)

 photo Salam-1.png

Hye. Apa khabar?? Azie tak sabar nak update entry kali ini. Dah lama Azie tak update entry review drama . Kalau tak silap Azie dah hampiar sebulan atau lebih sebulan. Sejak bulan puasa lagi Azie tak update apa-apa entry. Sorry. Kali ini, Azie nak update satu entry drama terbaru iaitu "WHO ARE YOU: SCHOOL 2015". Drama kali ini memang khas untuk teenager yang baru nak mengenali cinta...boyfriend...bullies and so on..

Kalau korg masa zaman teenager mesti macam-macam yang korg pernah rasa dan ingin lakukan. Bagi Azie zaman teenager is the best one. Sebab pada masa itu, kita nie macam dah besar sangat. Dah fikir boleh buat apa-apa tanpa pengawasan ibu bapa dan time-time macam ini selalunya kita dah rasa diri kita nie hebat. 

Pendapat Azie mengenai drama ini memang best, interesting and attracting with the actor/actress. Drama ini simple sahaja sebenarnya. Lebih kurang seperti drama dream high. Kalau nak tahu lebih lanjut jom kita terjah jalan cerita drama ini.


GENRE: Teen Drama, School

RELEASE DATE: 27 April- 16 June 2015

STARRING: Kim Soo Hyun, Sungjae Btob & Nam Joo Hyuk

SYNOPSIS:

Go Eun-byul ( 고은별)and Lee Eun -bi (이은비) are identical twins separated at birth. Eun-bi lives at the Love House, an orpahange in Tongyeong, South Gyeongsang Province, where the younger residents look up to her as a mother figure. However, she hides the fact that she is bullied at school by a gang of mean girls lead by Kang So-young (강소영), while teachers trun a blind eye.

On the other hand, Go-Eun-byul is studying at Sekang high School, the most prestigious private high school in Seoul's Gangnam District. Eun-byul;s best friends are Cha Song-joo (차송주) and Lee Shi-jin (이시진)  and she shared a mutual attraction with Han Yi-an (한이안), the school;s star swimmer. They have been friends since they were 8 year old.

Eun-bi and Eun-byul look exactly alike, but only Eun-byul is aware of the other;s existence. Unlike the cheerful Eun-bi, Eun-byul is prickly and secretive.

One day, on a school field trip to Tongyeong, Eun-byul mysteriously disappears. At the same time, Eun-bi is unjustly expelled from her school and jumps off bridge in a suicide attempt. Ten days later, the injured and amnesiac Eun-bi is mistaken for her twin Eun-byul and her adoptive mother takes her home to Seoul, where she starts living as Eun0Byul. But soon her memory returns Eun-bi face many challenges as Kang So- Young transfers to Sekang High School and tries to reveal her real identity as well as use her dad's help to make Eun-bi transfer. Luckily, Gong Tae Kwang (공태광), Eun-bi's classmate and the school troublemaker, protects her whenever So-young tries to bully her soon, Eun-bi tells Tae Kwang her real identity, and Tae Kwang becomes the only person Eun-bi can trust. He even begins to develop feeling for her.

LANGGUAGE : Korean

EPISODE: 16

DIRECTED BY: Baek Sang Hoon

Ini merupakan main actor dalam drama "후아유- 학교 2015" selalu kalau drama korea ini mesti ada dalam 3 atau 4 org main actor. Dalam drama ini, mempunya tiga org main actor yang begitu handsome, comel, segak, bergaya. hahahaha


SUNGJAE (BTOB)


KIM SOO HYUN


NAM JOO HYUK

Beberapa scene yang terdapat dalam drama "WHO ARE YOU:SCHOOL 2015. Azie just share sikit sahaja ini. Kalau nak tengok lebih lagi. Tengok drama ini, mesti tak tidur malam nak habiskan semua episode drama ini. 




Ok lah, Hopefully korg enjoy dengan review kali ini, Next entry azie nak udate haul beauty product yang azie beli semasa promotion bulan june dan july hari tu. Kalau nak tahu apa product-product yang Azie beli. Korg kena tunggu. Sabaqqq yer.

Annyong.

No comments: