Tuesday, August 18, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: Pinocchio

 photo Salam-1.png

Hello..Selamat malam. Esok korg buat apa???Esok kan kerja!!!Siapa kata kerja. Esok adalah hari yang Azie nanti-nantikan. Nak tau sebab apa???Sebab esok Azie nak rehat-rehat kan badan. Ingat kerja ini tak letih ker, Letih tau. Selalu [ada hujung minggu Azie banyak spend time dekat rumah saja. Dari hari isnin sampai hari jumaat kita bekerja. Badan pun perlukan rehat jugak. Actually, Esok Azie memang tak ada plan nak pergi mana-mana. Just stay dekat rumah. Sebelum itu, malam ini nak update entry pasal drama korean. Ramai yang beritahu Azie. Kenapa sejak menjak ini, blog Azie penuh dengan drama, movies dan music tapi semuanya korea. Ini Azie nak habaq yer. Blog Azie, jari Azie biar p Azie lah nak update apa pun. Yang penting Azi tak kacau hidup org. hehehehe...sorry if Azie terlebih kurang ajaq sikit. 

Malam ini nak update satu lagi drama baru yang telah ditayangkan pada tahun 2014. Kalau tidak silap Azie pada bulan oktober 2014. Dalam drama ini mengisahkan dua keluarga yang mempunyai perbezaan masalah dan ingin menjadi seorang wartawan dan seorang lagi ingin mencari kebenaran yang telah terjadi kepada keluarga mereka. Jalan cerita memang tip top, pelakon memang A++. All the story is 100% best. Kalau korg nak tahu . korang p tengok sendiri yer. Ini sekadar review sahaja.


Jom kita tengok review drama PINOCCHIO ini. Azie nak share sedikit jalan cerita dalam drama ini.

DATE RELEASE: 12 November 2014- 05 January 2015

EPISODE: 20 Episode

LANGUAGE: Korean

SYNOPSIS:

The series centers around young adults getting first jobs as broadcast news reporters. Park Shin Hye stars as the heroine with fictional "Pinocchio syndrome", where she can't tell a lie without hiccuping and Lee Jong Seok co-stars as her fake adopted uncle. It's not as weird as it sounds. They grow up together and face challenges of investigate journalism as rivals for different stations, forging friendship and finding love along the way.



Video Trailer: Pinnochio


Haishhh...Geram tengok kecomelan dorg berdua dalam drama ini. Ikutkan hati nak ajer fly pergi Korea balik tapi disebabkan mata wang Malaysia jatuh. Lupa kan saja la. Tengok dalam drama ajer la nampaknya. Tadi Azie cerita sedikit pasal sinopsis jalan cerita drama ini. Kali ini jom kita perkenalkan pelakon-pelakon yang telah menjayakan drama ini. Azie just share pelakon utama sahaja. hihihihi sebab dorg ini cute miut gitu.

PARK SHIN HYE 
as 
Choi  In-ha

LEE JONG SEOK
as
Choi Dal-po/Kim Ma Hyung


KIM YOUNG-KWANG
as
Seom Beom-Jo


LEE YU-BI
as
Yoon Yoo-rae

Ok lah sampai disini sahaja entry untuk hari ini. Insha Allah ada masa nanti Azie akan update lagi. Harap korg semua enjoy untuk entry kali ini. Entry kali ini simple sahaja.  Azie nak belanja satu wallpaper dalam drama PINOCCHIO. 

Annyong 


No comments: