Wednesday, August 5, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: The Heir

 photo Salam-1.png

Hye kawan-kawan. Beberapa hari ini, Azie akan update entry. Semuanya mengenai review drama korean. Sesiapa yang tidak mengenali Azie, dan kenapa Azie begitu obses dengan drama korea???Actually Azie suka menonton drama. Tidak kira drama dari negeri mana pun. Azie menonton drama korean bukan disebabkan pelakon-pelakon yang handsome, cantik, comel ataupun segak  Tapi Azie suka melihat dari sudut kualiti sesebuah jalan cerita dalam drama Korean ini. Azie merupakan seorang bekas pelajar dalam jurusan multimedia. Walaupun sekarang Azie berkerja di luar bahagian multimedia tetapi dalam hati Azie, naluri Azie dan minat Azie masih minat dengan multimedia. Azie rasa, Azie dah beritahu didalam entry sebelum ini, Azie suka dengan permaian didalam drama korean terutama dari segi penggunaan camera, effect editing, angel dan sebagainya. memang Azie tidak pernah jemu menonton drama korea. Walaupun jalan cerita mereka agak bosan.

let go to the main point of the entry, Hari ini Azie nak share satu lagi drama korean yang bertajuk "THE HEIR". Azie rasa ramai yang menonton drama ini, mesti disebabkan pelakon dia yang memang handsome, segak, selalu memegang watak utama. Watak-watak yang selalu di lakonkan seperti, ego, sombong, sentiasa nak nampak cool, sentiasa dipandang hebat, Kalau bukan "LEE MIN HO". Siapa tak kenal kan. Sampai Adik Azie pun minat giler dengan "LEE MIN HO" nie. 

Poster: The Heir

Azie tak suka bercerita banyak mengenai drama ini, Azie hanya bagi pendapat yang ringkas sahaja. Kalau korg nak tahu dengan lebih lanjut, Azie syorkan korang pergi  menonton drama ini. Pandangan Azie mengenai drama ini biasa-biasa sahaja, Lebih kurang macam drama "BOY OVER FLOWER". Tetapi Hero dia ada dua sahaja. Biasa  perebutan diantara dua lelaki yang ingin memiliki seorang perempuan yang mempunyai latar belakang keluarga yang tidak berkemampuan. Seorang lagi hero mempunyai masalah dengan keluarga kerana dia merupakan seorang anak luar nikah dan seorang lagi ini, memang orang berada tetapi gayanya seperti gangster. Jangan main-main gangster pun ada perasaan nak jatuh cinta. Tapi Azie tidak suka dengan ending drama ini. Seperti tergantung pulak. 

Azie nak share sedikit sinopsis mengenai drama ini dan Azie akan share kepada korg semua beberapa scene yang terdapat dalam drama THE HEIR.

GENRE: Romance, COmedy & School

DATE RELEASE:09 October-12 December 2013

STARRING: Lee Min-ho, Kim Woo-bin & Park Shin-hye

EPISODE: 20 

SYNOPSIS:

The series foolows a group of rich, privileged, and elite high school students as they are groomed to take over their familie's business empires. These wealthy students seem to have everything under control, except their love lives. Kim Tan is a handsome and wealthy heir to a large Korean conglomerate who is sent to study abroad in the US. But reality, it's a form of exile. as his elder half-brother back home, Kim Won schemes to take over the family business. While in the States, Kim Tan bumps into Cha-eun, who has arrived from Korea in search of her older sister who claims that she is in need money for her wedding. When Kim Tan's fiance Rachel Yoo, arrives to bring him back to Korea, his heart is torn betwenn love and duty. Both En0sang and Kim Tan return to Korea, only to meet again. Slowly, he finds himself falling for her, later realzing that she's the daugther of his family's mute housekeeper. Meanwhile, Rachel's future stepbrother and Kim Tan's former best friend, Choi Young-do  who also go to the same school as Kim Tan and EUn-sang start falling for Eun-sang as well. Trouble arise as the heir realize the differences between money and the real world and they soon learn what love is.

LANGUAGE:Korean 

Ini merupakan sedikit sinopsis yang azie ambil dari internet. Macam biasa , Mr. Google ada segalanya. hehehehe. Ini Azie share beberapa scene yang ada didalam drama ini. Hopefully korg suka. Kalau nak tahu drama ini best ataupun tidak. Korang kena tonton drama ini.






Mesti korang terpegun tengok scene-scene yang terdapat dalam entry kali ini. Azie buakan sahaja rasa. Memang ramai yang suka melihat Lee Min Ho ini berlakon. Ramai yang minat giler-giler dengan dia ini. Hrmm..bagi Azie semuanya sama saja. Azie suka lihat dari segi lakonan yang dibawakan oleh Lee Min Ho. Kalau diagung-agungkan sangat pun bukan boleh dapat memiliki Lee Min Ho ini. hehehe

Jom Azie nak perkenalkan pulak barisan pelakon utama didalam drama THE HEIR. Kali ini Azie nak share watak-watak yang dipegang oleh pelakon-pelakon utama didalam drama ini. Kalau nak di senaraikan memang banyak. Sebab didalam dram korea memang ramai pelakon tambahan sampai tak terkira. Jadi Azie hanya share pelakon utama sahaja.

PARK SHIN HYE
The heir : Cha Eun-sang 



CHARACTER: Down-to-earth and somewhat cynical, she diligently work part-time jobs to supprt herself and her mother, and gets caught in a love triangle between Kim Tan and Choi Young-do. She live in Kim Tan's home. since her mother is a live in housekeeper. She grew up with Yoon Chan-young, her bestfriend, and is enrolled in Jeguk high School on a welfare scholarship. Kim Tan comes into her life and won't stop pursuing her, but though she does recipracate his feelings, many are bent on splitting them up.

KIM WOO-BIN
The Heir:Choi Young-do


CHARACTER:  Yang Hyun-mo as young-do (middle school student). The heir to the Zeus Hotel Group, He has an IQ of 150 but does not put any effort into his schoolwork. Due to this, he ranks 98 throught of 100 in his class during the first Jeguk High School finals. Known for his cunning intellect and volatile manners, he is feared by his classmates, whom he bullies. His father, Choi Dong-wook is mercilessly strict and physically abusive towards him and engages with him in judo matches to get him to do things. As pat of his training as the next CEO of Zeus Hotel, Young-do is often seen washing dishes at the hotel, something he's been doing since he was in middle school. Though former best friends with Kim Tan, the two now have a mutual hatred for each other, which was partly brought about by the departure of Young-do's beloved mother. Young-do begins picking on Eun-sang to irritate Tan but he soon realizes that's not the onlu reason she's always on his mind


LEE MIN-HO
The heir: Kim Tan


CHARACTER: He is the future heir the Jeguk ( meaning "Empire") group. Though hot-headed and at times immature, kim Tan is warm-hearted and honest. He does not have a good relationship with his father and half-brother, the latter from whom he constantly seek friendship ( but who doesn't give him any). he is actually the son of his father's mistress, but is listed in the family registry as the son of his father's second wife in order to be a legitimate heir. Prior to returning to Korea, he was exiled by his brother to study abroad in the US. Although he is engaged to Rachel Yoo. He is attracted to Cha Eun-sang at first sight and falls in love with her despite her poor background.

Wahahhhhhhh.....letih jari jemari ini menari-nari di atas keypad. hehhe. Ok lah Azie rasa sampai disini sahaja dulu. Azie nak minta satu permintaa. Kalau ada drama-drama yang Azie belum buat review lagi. Korg boleh bagi comment dekat entry ini yer. Boleh kita share lagi drama-drama yang mungkin Azie terlepas pandang. 

Annyong.

No comments: