Tuesday, August 18, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: Pinocchio

 photo Salam-1.png

Hello..Selamat malam. Esok korg buat apa???Esok kan kerja!!!Siapa kata kerja. Esok adalah hari yang Azie nanti-nantikan. Nak tau sebab apa???Sebab esok Azie nak rehat-rehat kan badan. Ingat kerja ini tak letih ker, Letih tau. Selalu [ada hujung minggu Azie banyak spend time dekat rumah saja. Dari hari isnin sampai hari jumaat kita bekerja. Badan pun perlukan rehat jugak. Actually, Esok Azie memang tak ada plan nak pergi mana-mana. Just stay dekat rumah. Sebelum itu, malam ini nak update entry pasal drama korean. Ramai yang beritahu Azie. Kenapa sejak menjak ini, blog Azie penuh dengan drama, movies dan music tapi semuanya korea. Ini Azie nak habaq yer. Blog Azie, jari Azie biar p Azie lah nak update apa pun. Yang penting Azi tak kacau hidup org. hehehehe...sorry if Azie terlebih kurang ajaq sikit. 

Malam ini nak update satu lagi drama baru yang telah ditayangkan pada tahun 2014. Kalau tidak silap Azie pada bulan oktober 2014. Dalam drama ini mengisahkan dua keluarga yang mempunyai perbezaan masalah dan ingin menjadi seorang wartawan dan seorang lagi ingin mencari kebenaran yang telah terjadi kepada keluarga mereka. Jalan cerita memang tip top, pelakon memang A++. All the story is 100% best. Kalau korg nak tahu . korang p tengok sendiri yer. Ini sekadar review sahaja.


Jom kita tengok review drama PINOCCHIO ini. Azie nak share sedikit jalan cerita dalam drama ini.

DATE RELEASE: 12 November 2014- 05 January 2015

EPISODE: 20 Episode

LANGUAGE: Korean

SYNOPSIS:

The series centers around young adults getting first jobs as broadcast news reporters. Park Shin Hye stars as the heroine with fictional "Pinocchio syndrome", where she can't tell a lie without hiccuping and Lee Jong Seok co-stars as her fake adopted uncle. It's not as weird as it sounds. They grow up together and face challenges of investigate journalism as rivals for different stations, forging friendship and finding love along the way.



Video Trailer: Pinnochio


Haishhh...Geram tengok kecomelan dorg berdua dalam drama ini. Ikutkan hati nak ajer fly pergi Korea balik tapi disebabkan mata wang Malaysia jatuh. Lupa kan saja la. Tengok dalam drama ajer la nampaknya. Tadi Azie cerita sedikit pasal sinopsis jalan cerita drama ini. Kali ini jom kita perkenalkan pelakon-pelakon yang telah menjayakan drama ini. Azie just share pelakon utama sahaja. hihihihi sebab dorg ini cute miut gitu.

PARK SHIN HYE 
as 
Choi  In-ha

LEE JONG SEOK
as
Choi Dal-po/Kim Ma Hyung


KIM YOUNG-KWANG
as
Seom Beom-Jo


LEE YU-BI
as
Yoon Yoo-rae

Ok lah sampai disini sahaja entry untuk hari ini. Insha Allah ada masa nanti Azie akan update lagi. Harap korg semua enjoy untuk entry kali ini. Entry kali ini simple sahaja.  Azie nak belanja satu wallpaper dalam drama PINOCCHIO. 

Annyong 


0
Moshi Moshi

ETUDE HOUSE:Review Precious Mineral BB Cream Bright Fit & Percious Mineral BB Cream Cotton fit

 photo Salam-1.png

Hari ini Azie nak update entry baru. Entry kali ini bukan pasal drama korea, Movies, ataupun Kpop. Azie rasa sudah lama Azie tak update entry mengenai beauty produk. Hari ini Azie rasa nak update satu review untuk korg semua. Actually, review kali ini dari pengalaman Azie sendiri. Azie sudah memakai produk ini selama tiga tahun dan sekarang produk ini menjadi fav Azie sampai bila-bila. Kalau nak diikutkan Azie bukan  seorang beauty consultant yang expert tetapi ini sekadar untuk share pengalaman Azie semasa memakai produk ini.


Korg pernah tak dengar Beauty Produk dari ETUDE HOUSE. Tak pernah????Baik korg pergi tanya Mr. Google akan jawab semua soklan korg mengenai ETUDE HOUSE. Etude House merupakan sebuah beauty shop dari hujung rambut sampai hujung kaki. Brand ini berasal dari Korea. Firstly, kenapa Azie gemar dengan Etude House, Sebabnya satu saja pun iaitu Packaging yang begitu comel, cute, simple, girly, pink white and so on. Thay why Azie memang suka pakai Brand ini. Hari ini, Azie nak share dua jenis BBCream yang Azie pernah pakai sampai sekarang iaitu :

PRECIOUS MINERAL BB CREAM BRIGHT FIT


PRECIOUS MINERAL BB CREAM COTTON FIT



Pertama sekali, mari kita cerita sedikit pasal packaging BB Cream ini. Untuk BB Ceam Bright Fit berwarna Pink dan BB Cream Cotton Fit berwarna Putih. Kedua-dua BB Cream ini mempunyai pump untuk mengeluarkan BB Cream tersebut. Bagi pendapat Azie menggunakan pump lebih sesuai daripada mengunakan seperti stick BB Cream ataupun spatula. Sebab ia memudahkan kita untuk control kuantiti BB Cream yang diperlukan dan selain itu boleh mengelakkan pembaziran ataupun tertumpah. 

Kedua-dua BB Cream ini mempunyai:

-SPF 30/PA++
-Whitening, Anti-Wrinkle and Anti-Darkening

Etude House BB Cream Bright Fit ini mempunyai 4 Shades iaitu:

- No2 Light Beige
-W13 Natural Beige
-W15 Sand Beige
-W24 Honey Beige


Shades BB Cream Bright Fit

Etude House BB Cream Cotton Fit ini mempunyai 3 Shades iaitu:

-No2 Light Beige
-W13 Natural Beige
-W24 Honey Beige


Shades BB Cream Cotton Fit

Untuk BB Cream Bright Fit Azie memilah W13 Natural Beige sebab kulit muka Azie putih pucat dan tidak sesuai menggunakan No2 Light Beige. Kerana shades mereka berbeza dan terlalu putih dan menyebabkan kulit muka Azie akan menjadi tidak sekata. Kalau nak buat filem or drama hantu boleh la Azie pakai shades yang lagi putih dari kulit Azie hehehehehe. Manakala untuk BB Cream Cotton Fit Azie memilih shades yang sama juga. Tetapi kedua-dua BB Cream ini mempunyai perbezaannya apabila dipakai.

BB Cream Bright Fit lebih kepada dewy tone. Kalau korg tengok drama-drama Korea. Korg akan nampak kulit mereka yang mempunyai dewy tone. Untuk BB Cream Cotton Fit pula, ia lebih kepada matte tone. 

Bagi pendapat Azie BB Cream bright Fit hanya sesuai pada cuaca yang sejuk atupun pada waktu malam  kerana ia lebih tahan lama dan tidak mudah melekit atau berminyak. Untuk BB Cream Cotton Fit sesuai dipakai pada cuaca yang panas ataupun sejuk sebab ia mempunya matte finish dan membuat kulit muka kita tidak melekit dan berminyak. Contoh seperti di Malaysia cuaca yang sentiasa panas dan menyebabkan kulit muka tidak selesa.

Selepas itu, korg akan dapat merasai kulit korg seperti artis-artis Korea gitu. Glowing dan flawless. Tapi depend juga kepada masalah kulit korg. Kulit Azie mempunyai masalah sensitif dan oily. Azie harap dengan entry kali ini dapat membantu korg untuk memilih BB Cream mana yang sesuai dengan kulit korg. Sorry korg Azie tak dapat nak share gambar BB Cream semuaya Azie ambil dari Internet. Malu nak share. Kena bersihkan terlebih dahulu. Hopefully korg enjoy dengan entry kali ini.

Ok have to go now. 

Annyong,






0
Moshi Moshi

Kpop: BEAST

 photo Salam-1.png

Hye. Malam ini Azie nak update lagii satu entry pasal group Kpop. Kali ini, Azie nak share group yang sudah mencecah tujuh tahun didalam agensi entertainment. Group ini debut pada tahun 2009 dan dianggotai seramai enam orang. Mereka semua ini berumur didalam 20++ dan belum mencecah 30++ lagi. Semasa Azie berada di Korea, ramai rakan-rakan dan juga staff satu tempat kerja Azie selalu memberitahu. Korean people memang tak suka nak heboh-heboh umur dorg. Mereka begitu sensitif bila ditanya pasal umur. Tapi kalau dunia hiburan Azie tengok ok saja artis-artis beritahu umur mereka. Tak ada pula masalah yang timbul. Umur tu  hanya nombor sahaja. Tapi jiwa kita mesti masih muda bukan. Like me heheheheh..oooppsss...Azie selalu lari dari tajuk entry .



Lupa pulak nak habaq nama group ini. Group ini dikenali sebagai "BEAST". Macam seram sahaja nama group dorg nie. BEAST is meaning "BOY to SEARCH OF TOP". Mereka ini dianggotai oleh  DOOJOON, HYUNSEUNG, JUNHYUNG, YOSEOB, GIKWANG and DONGWOON.  

Setiap daripada mereka ini, dibawah agensi yang berlainan sebelum mereka disatukan menjadi group "BEAST". Ada diantara mereka yang bergerak solo. Ada juga daripada mereka ini sepatutnya memasuki group 2PM, 2AM and BIG BANG. Tetapi mereka tidak sesuai untuk dimasukkan didalam group tersebut. Ada juga diantara mereka pernah berada di satu agensi latihan sepertu  JYP ENTERTAINMENT, M BOAT ENTERTAINMENT dan  YG TRAINER. Akhir sekali mereka disatukan didalam group BEAST. 

Jom kita tengok ahli-ahli group ini dengan lebih dekat lagi. hehehe..Mesti korg akan terpegun bila tengok raut wajah mereka ini. Bagi Azie mereka tak adalah handsome mana pun. Seperti yang korg tahu. All the korean is a plastic but....Azie rasa bukan semuanya plastik. Ada juga yang original version ok. 

YOON DOO JOON


Name: Yoon Doo joon
Stage Name: Doojoon
Birthday: 04 July 1989
Age: 26 Year Old
Position: Leader, Sub-Rapper and Vocalist

JANG HYUN SEUNG


Name: Jang Hyun Seung
Stage Name: HyunSeung
Birthday: 03 September 1989
Age: 26 Year Old
Position: Lead Vocalist

YONG JAE SOON


Name: Yong Jae Soon
Stage Name: JunHyung
Birthday: 19 December 1989
Age: 26 Year Old
Position: Main Rapper


YANG YO SEOB

Name: Yang Yo Seob
Stage Name: Yoseob
Birthday: 05 January 1990
Age: 25 Year Old
Position: Main Vocalist

LEE KI KWANG


Name: Lee Ki Kwang
Stage Name: Kikwang
Birthday: 30 March 1990
Age: 25 Year Old
Position: Lead Vocalist & Face of Group

SON DOON WONG


Name: Son Doon Wong
Stage Name: DongWoon
Birthday: 06 June 1991
Age: 24 Year Old
Position: Vocalist, Rapper & Maknae

Tadi Azie share latar belakang member group BEAST nie. Sekarang Azie nak share beberapa video yang sempat Azie upload dalam entry kali ini. Sebab tu Azie suka update entry malam. Masa-masa macam ini line internet memang laju sedikit berbanding dengan siang. hehehe..Ini ada beberapa lagu yang Azie selalu dengar bila Azie bosan dan stress. 

Title: Midnight


Title: Fiction



Sampai disini sahaja entry untuk malam ini. Insha Allah next time Azie update lagi. 
Selamat malam dan jumpa lagi

Annyong 


Friday, August 14, 2015

1
Moshi Moshi

Kpop Idol: Born To Beat (BTOB)

 photo Salam-1.png

AnnyeomgHasaeyo!!!Selamat Malam semua. Malam ini, Azie nk share satu group Kpop. Dalam Malaysia ini, Azie tahu ramai giler-giler yang minat dengan artis-artis Kpop especially group boy. Memang terliur gadis-gadis Malaysia ini. Sampai ada yang sanggup biar diri tu dipeluk dan dicium-cium. Amboii...Gatai-gatai betul gadis-gadis melayu zaman sekarang ini. Azie pun minat jugak , pernah jugak pergi konsert-konsert dorg tapi tak adalah sampai nak peluk bagai. Kita ini perempuan kena jaga tatatertib diri sebagai seorang wanita melayu dan beragama islam. Sebelum Azie nak share group Kpop ini, Azie nak cerita pengalaman Azie sedikit. Semasa Azie dekat korea memang selalu pergi konsert Kpop , Tapi dekat sana kalau kita beritahu apa yang dilarang dan apa yang tak boleh, mereka boleh menerimanya. Azie dekat sana pun siap pergi mintak autograph lagi tapi bila nak shake hand, Azie explain dekat group tu, bahawa dalam islam memang tak boleh bersentuhan diantara perempuan dengan lelaki.  Simple bukan, just explain perkara yang betul. Insha Allah dorg akan memahaminya. 


Jom kita teruskan kepada entry yang sebenarnya dah tersasar ke arah yang lain pulak tadi. hihihihi. Malam ini, Azie nak share salah satu group yang Azie anggap baru dan berdedikasi. Siapa kenal group Kpop"BTOB" atau nama group penuh dorg ialah "Born To Beat".  Group ini kalau tak silap Azie debut pada tahun 2012 di bawah agensi "CUBE ENTERTAINMENT". Didalam group ini mempunyai tujuh orang ahli kumpulan iaitu: 


1. Seo Eunkwang
2. Lee Minyhuk
3. Lee Changsub
4. Lim Hyun-sik
5. Peniel
6. Jung II-hoon
7. Yook Sungjae

Sabar. Kejap lagi Azie perkenalkan satu persatu ahli kumpulan dalam group ini. Jangan nak kalut-kalut yer. Mereka mempunyai tujuh orang ahli dan mereka juga mempunyai kelebihan yang tersendiri. Jom Azie cerita background dorg satu persatu yer. 

SEO EUNKWANG


Name: Seo Eunkwang
Stage Name: Eunkwang
Birthday:  22 November 1990 
Age: 25 year old
Position: Main Vocalist & Leader
Specialties: Vocal & Piano

LEE MINHYUK


Name: Lee Minhyuk
Stage Name: Minhyuk
Birthday: 29 November 1990
Age: 25 Year Old
Position: Rapper, Vocalist & Face of Group
Specialties: Writing Lyric, Composing Music, Rap Making, Exercise & Acrobatic

LEE CHANGSUB


Name: Lee Chang Seob
Stage Name: Changsub
Birthday: 26 February 1991
Age: 24 Year Old
Position: Vocalist
Specialties: Piano & Drum

LIM HYUN SIK


Name: Lim Hyun Sik
Stage Name: Hyunsik
Birthday: 07 March 1992
Age: 23 Year Old
Position: Vocalist & Dancer
Specialties: Vocal, Composition, Lyric, Guitar & Piano

PENIEL


Name: Shin Dong Geun
Stage Name: Peniel
Birthday: 10 March 1993
Age: 22 Year Old
Position: Vocalist & Dancer
Specialties: Acting & Guitar

JUNG II HOON


Name: Jung II Hoon
Stage Name: Ilhoon
Birthday: 04 October 1994
Age: 21 Year Old
Position: Vocalist & Rapper
Specialties: Rap, Writing Lyric & Composition

SUNGJAE


Name: Yook Sungjae
Stage Name: Sungjae
Birthday: 02 May 1995
Age: 20 Year Old
Position: Rapper, Vocalist & Maknae
Specialties: Vocal & Snowboarding

Ini semua merupakan profile member bagi group BTOB ini. Nampak semuanya berumur dalam 20-an. Paling muda pun baru berumur 20 tahun. Kenapa Azie suka group ini???Actually, Azie bukan minat dengan paras rupa dorg tapi Azie suka dengan vocal dorg, music dorg dan paling Azie suka dorg punya video clip memang best. Itu hanya pendapat Azie. Pendapat korg semua Azie tak tahu la. Kalau tak suka jangan baca entry Azie nie. 


Sekarang Azie nak share lagu-lagu dan video clip dari group mereka ini. Azie tak adalah nak letak semua , Ini just lagu yang Azie suka dengar dan tidak pernah jemu. 

Title: Irresistible Lip 


Title: Insane


Ketiga-tiga video clip ini merupakan lagu favourite Azie bagi group ini. Sebab Azie suka video clip dorg dan cara production dorg menyiapkan hasil video tersebut. 

Ok lah sampai disini sahaja lah yer. Mata pun dah kuyu masa untuk masuk tidur. Insha Allah ada masa nanti Azie share lagi apa-apa video, drama, movies dan sebagainya. Kalau korg ada apa-apa nak request boleh saja tinggalkan comment dibawah entry ini. Insha Allah, Azie akan cuba sedaya upaya kongsi apa yang korg minta. 

Annyong.....


Belanja satu gambaq sat . hihihihi

Wednesday, August 5, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: The Heir

 photo Salam-1.png

Hye kawan-kawan. Beberapa hari ini, Azie akan update entry. Semuanya mengenai review drama korean. Sesiapa yang tidak mengenali Azie, dan kenapa Azie begitu obses dengan drama korea???Actually Azie suka menonton drama. Tidak kira drama dari negeri mana pun. Azie menonton drama korean bukan disebabkan pelakon-pelakon yang handsome, cantik, comel ataupun segak  Tapi Azie suka melihat dari sudut kualiti sesebuah jalan cerita dalam drama Korean ini. Azie merupakan seorang bekas pelajar dalam jurusan multimedia. Walaupun sekarang Azie berkerja di luar bahagian multimedia tetapi dalam hati Azie, naluri Azie dan minat Azie masih minat dengan multimedia. Azie rasa, Azie dah beritahu didalam entry sebelum ini, Azie suka dengan permaian didalam drama korean terutama dari segi penggunaan camera, effect editing, angel dan sebagainya. memang Azie tidak pernah jemu menonton drama korea. Walaupun jalan cerita mereka agak bosan.

let go to the main point of the entry, Hari ini Azie nak share satu lagi drama korean yang bertajuk "THE HEIR". Azie rasa ramai yang menonton drama ini, mesti disebabkan pelakon dia yang memang handsome, segak, selalu memegang watak utama. Watak-watak yang selalu di lakonkan seperti, ego, sombong, sentiasa nak nampak cool, sentiasa dipandang hebat, Kalau bukan "LEE MIN HO". Siapa tak kenal kan. Sampai Adik Azie pun minat giler dengan "LEE MIN HO" nie. 

Poster: The Heir

Azie tak suka bercerita banyak mengenai drama ini, Azie hanya bagi pendapat yang ringkas sahaja. Kalau korg nak tahu dengan lebih lanjut, Azie syorkan korang pergi  menonton drama ini. Pandangan Azie mengenai drama ini biasa-biasa sahaja, Lebih kurang macam drama "BOY OVER FLOWER". Tetapi Hero dia ada dua sahaja. Biasa  perebutan diantara dua lelaki yang ingin memiliki seorang perempuan yang mempunyai latar belakang keluarga yang tidak berkemampuan. Seorang lagi hero mempunyai masalah dengan keluarga kerana dia merupakan seorang anak luar nikah dan seorang lagi ini, memang orang berada tetapi gayanya seperti gangster. Jangan main-main gangster pun ada perasaan nak jatuh cinta. Tapi Azie tidak suka dengan ending drama ini. Seperti tergantung pulak. 

Azie nak share sedikit sinopsis mengenai drama ini dan Azie akan share kepada korg semua beberapa scene yang terdapat dalam drama THE HEIR.

GENRE: Romance, COmedy & School

DATE RELEASE:09 October-12 December 2013

STARRING: Lee Min-ho, Kim Woo-bin & Park Shin-hye

EPISODE: 20 

SYNOPSIS:

The series foolows a group of rich, privileged, and elite high school students as they are groomed to take over their familie's business empires. These wealthy students seem to have everything under control, except their love lives. Kim Tan is a handsome and wealthy heir to a large Korean conglomerate who is sent to study abroad in the US. But reality, it's a form of exile. as his elder half-brother back home, Kim Won schemes to take over the family business. While in the States, Kim Tan bumps into Cha-eun, who has arrived from Korea in search of her older sister who claims that she is in need money for her wedding. When Kim Tan's fiance Rachel Yoo, arrives to bring him back to Korea, his heart is torn betwenn love and duty. Both En0sang and Kim Tan return to Korea, only to meet again. Slowly, he finds himself falling for her, later realzing that she's the daugther of his family's mute housekeeper. Meanwhile, Rachel's future stepbrother and Kim Tan's former best friend, Choi Young-do  who also go to the same school as Kim Tan and EUn-sang start falling for Eun-sang as well. Trouble arise as the heir realize the differences between money and the real world and they soon learn what love is.

LANGUAGE:Korean 

Ini merupakan sedikit sinopsis yang azie ambil dari internet. Macam biasa , Mr. Google ada segalanya. hehehehe. Ini Azie share beberapa scene yang ada didalam drama ini. Hopefully korg suka. Kalau nak tahu drama ini best ataupun tidak. Korang kena tonton drama ini.






Mesti korang terpegun tengok scene-scene yang terdapat dalam entry kali ini. Azie buakan sahaja rasa. Memang ramai yang suka melihat Lee Min Ho ini berlakon. Ramai yang minat giler-giler dengan dia ini. Hrmm..bagi Azie semuanya sama saja. Azie suka lihat dari segi lakonan yang dibawakan oleh Lee Min Ho. Kalau diagung-agungkan sangat pun bukan boleh dapat memiliki Lee Min Ho ini. hehehe

Jom Azie nak perkenalkan pulak barisan pelakon utama didalam drama THE HEIR. Kali ini Azie nak share watak-watak yang dipegang oleh pelakon-pelakon utama didalam drama ini. Kalau nak di senaraikan memang banyak. Sebab didalam dram korea memang ramai pelakon tambahan sampai tak terkira. Jadi Azie hanya share pelakon utama sahaja.

PARK SHIN HYE
The heir : Cha Eun-sang 



CHARACTER: Down-to-earth and somewhat cynical, she diligently work part-time jobs to supprt herself and her mother, and gets caught in a love triangle between Kim Tan and Choi Young-do. She live in Kim Tan's home. since her mother is a live in housekeeper. She grew up with Yoon Chan-young, her bestfriend, and is enrolled in Jeguk high School on a welfare scholarship. Kim Tan comes into her life and won't stop pursuing her, but though she does recipracate his feelings, many are bent on splitting them up.

KIM WOO-BIN
The Heir:Choi Young-do


CHARACTER:  Yang Hyun-mo as young-do (middle school student). The heir to the Zeus Hotel Group, He has an IQ of 150 but does not put any effort into his schoolwork. Due to this, he ranks 98 throught of 100 in his class during the first Jeguk High School finals. Known for his cunning intellect and volatile manners, he is feared by his classmates, whom he bullies. His father, Choi Dong-wook is mercilessly strict and physically abusive towards him and engages with him in judo matches to get him to do things. As pat of his training as the next CEO of Zeus Hotel, Young-do is often seen washing dishes at the hotel, something he's been doing since he was in middle school. Though former best friends with Kim Tan, the two now have a mutual hatred for each other, which was partly brought about by the departure of Young-do's beloved mother. Young-do begins picking on Eun-sang to irritate Tan but he soon realizes that's not the onlu reason she's always on his mind


LEE MIN-HO
The heir: Kim Tan


CHARACTER: He is the future heir the Jeguk ( meaning "Empire") group. Though hot-headed and at times immature, kim Tan is warm-hearted and honest. He does not have a good relationship with his father and half-brother, the latter from whom he constantly seek friendship ( but who doesn't give him any). he is actually the son of his father's mistress, but is listed in the family registry as the son of his father's second wife in order to be a legitimate heir. Prior to returning to Korea, he was exiled by his brother to study abroad in the US. Although he is engaged to Rachel Yoo. He is attracted to Cha Eun-sang at first sight and falls in love with her despite her poor background.

Wahahhhhhhh.....letih jari jemari ini menari-nari di atas keypad. hehhe. Ok lah Azie rasa sampai disini sahaja dulu. Azie nak minta satu permintaa. Kalau ada drama-drama yang Azie belum buat review lagi. Korg boleh bagi comment dekat entry ini yer. Boleh kita share lagi drama-drama yang mungkin Azie terlepas pandang. 

Annyong.

Tuesday, August 4, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: Who Are You: School 2015 (후아유- 학교 2015)

 photo Salam-1.png

Hye. Apa khabar?? Azie tak sabar nak update entry kali ini. Dah lama Azie tak update entry review drama . Kalau tak silap Azie dah hampiar sebulan atau lebih sebulan. Sejak bulan puasa lagi Azie tak update apa-apa entry. Sorry. Kali ini, Azie nak update satu entry drama terbaru iaitu "WHO ARE YOU: SCHOOL 2015". Drama kali ini memang khas untuk teenager yang baru nak mengenali cinta...boyfriend...bullies and so on..

Kalau korg masa zaman teenager mesti macam-macam yang korg pernah rasa dan ingin lakukan. Bagi Azie zaman teenager is the best one. Sebab pada masa itu, kita nie macam dah besar sangat. Dah fikir boleh buat apa-apa tanpa pengawasan ibu bapa dan time-time macam ini selalunya kita dah rasa diri kita nie hebat. 

Pendapat Azie mengenai drama ini memang best, interesting and attracting with the actor/actress. Drama ini simple sahaja sebenarnya. Lebih kurang seperti drama dream high. Kalau nak tahu lebih lanjut jom kita terjah jalan cerita drama ini.


GENRE: Teen Drama, School

RELEASE DATE: 27 April- 16 June 2015

STARRING: Kim Soo Hyun, Sungjae Btob & Nam Joo Hyuk

SYNOPSIS:

Go Eun-byul ( 고은별)and Lee Eun -bi (이은비) are identical twins separated at birth. Eun-bi lives at the Love House, an orpahange in Tongyeong, South Gyeongsang Province, where the younger residents look up to her as a mother figure. However, she hides the fact that she is bullied at school by a gang of mean girls lead by Kang So-young (강소영), while teachers trun a blind eye.

On the other hand, Go-Eun-byul is studying at Sekang high School, the most prestigious private high school in Seoul's Gangnam District. Eun-byul;s best friends are Cha Song-joo (차송주) and Lee Shi-jin (이시진)  and she shared a mutual attraction with Han Yi-an (한이안), the school;s star swimmer. They have been friends since they were 8 year old.

Eun-bi and Eun-byul look exactly alike, but only Eun-byul is aware of the other;s existence. Unlike the cheerful Eun-bi, Eun-byul is prickly and secretive.

One day, on a school field trip to Tongyeong, Eun-byul mysteriously disappears. At the same time, Eun-bi is unjustly expelled from her school and jumps off bridge in a suicide attempt. Ten days later, the injured and amnesiac Eun-bi is mistaken for her twin Eun-byul and her adoptive mother takes her home to Seoul, where she starts living as Eun0Byul. But soon her memory returns Eun-bi face many challenges as Kang So- Young transfers to Sekang High School and tries to reveal her real identity as well as use her dad's help to make Eun-bi transfer. Luckily, Gong Tae Kwang (공태광), Eun-bi's classmate and the school troublemaker, protects her whenever So-young tries to bully her soon, Eun-bi tells Tae Kwang her real identity, and Tae Kwang becomes the only person Eun-bi can trust. He even begins to develop feeling for her.

LANGGUAGE : Korean

EPISODE: 16

DIRECTED BY: Baek Sang Hoon

Ini merupakan main actor dalam drama "후아유- 학교 2015" selalu kalau drama korea ini mesti ada dalam 3 atau 4 org main actor. Dalam drama ini, mempunya tiga org main actor yang begitu handsome, comel, segak, bergaya. hahahaha


SUNGJAE (BTOB)


KIM SOO HYUN


NAM JOO HYUK

Beberapa scene yang terdapat dalam drama "WHO ARE YOU:SCHOOL 2015. Azie just share sikit sahaja ini. Kalau nak tengok lebih lagi. Tengok drama ini, mesti tak tidur malam nak habiskan semua episode drama ini. 




Ok lah, Hopefully korg enjoy dengan review kali ini, Next entry azie nak udate haul beauty product yang azie beli semasa promotion bulan june dan july hari tu. Kalau nak tahu apa product-product yang Azie beli. Korg kena tunggu. Sabaqqq yer.

Annyong.