Friday, June 5, 2015

21
Moshi Moshi

Nano White Fresh

 photo Salam-1.png


Selamat petang. Bestnyer kalau petang-petang macam ini dapat minum teh tarik dengan goreng pisang panas ataupun cucur udang. Hrmmm...mengindam la pulak. Duduk sorang-sorang tak ada nak buat apa. Mulut pun asyik nak mengunyah ajer. haii..sekarang ini macma-macam jenis goreng pisang ada. laa..nie tengah famous denga pisang goreng cheese. Dekat office samapai ada yang delivery tau. Bukan Mcd ajer yang boleh delivery. Pisang goreng pun dah boleh delivery. hahahaha...title letak nano, permulaan entry letak pisang goreng. Azie tak nak bagi korg confius jadi jom straight to the point.

Hari ini Azie nak share satu lagi product. Product ini Azie dah pakai dalam tiga tahun lebih tapi sebelum ini Azie pakai nano white. Lepas balik dari korea dalam sebulan dua. Keluar lah product terbaru yang diberi nama Nano Fresh. Mesti korg tertanya-tanya apa beza diantara nano white dengan nano fresh. Sebelum iut, meh sini Azie perkenalkan dulu Nano Fresh.


Nano Fresh ini, ada tiga jenis iaitu, FOAM CLEANSER, WHITE FRESH MATT MOIST, dan  WHITE FRESH SPOT CORRECTOR.  Kenapa sikit sangat???Tu Azie tak tahu tapi satu set Nano Fresh ini, adalah untuk menghilangkan dan mengurangkan minyak pada kulit muka kita dan membuat toner kulit kita sekata.


Nano White Fresh Cleanser Foam


Nano WHite Fresh Dark Corrector


Nano White Fresh Moisturiser

Nano Fresh ini mempunyai formula vitamin C, Sea Algae dengan Tea Oil. Jadi Nano fresh ini seusai digunakan untuk kulit berminyak. Ia boleh membuat kulit muka menjadi "BRIGHT and FLAWLESS". 
Buat masa sekarang ini, Azie baru cuba dalam dua bulan. Alhamdulilah kulit semakin sihat dan kurang berminyak dah. Korg nak tahu berapa harga yang Azie beli yer. Kejap lagi Azie mention dekat bawah entry nie.
 
Venue: Ipoh, Parade
Shop: Watson
Price:
 1) Foam Cleanser : RM15.90
2) White Fresh Matt Moist: RM21.50
3) White Fresh Spot Corrector : RM 18.50

Harganya pun murah ajer tak mahal pun. Memang elok untuk kulit muka. Muka pun perlu kan penjagaan yang sihat. Ok lah sampai sini saja la yer, Nanti ada masa Azie update lagi.
Annyeong







21 comments:

Alwani Fouad said...

ok ke? em,saya bru beli,tpi bila pakai muka saya rasa gatal..

Axieana Yumi Life said...

Alwani Fouad :
Azie pakai ok shja. tak ada masalah gatal2 pun. Mungkin kulit awk tak sesuai dgn product ini.

Alwani Fouad said...

em,maybe .. thanks

Aliyana Hamiezah said...

Betul kata akak..Saya dah cuba yang foam cleanser...The best.. Tapi,bila saya cuba produk dari Good Virtues Co,muka saya hancur..Jerawat semakin bertambah..bila guna produk nano white fresh,muka saya bersih dan segar terutama lepas bersukan..

durian1234 said...

Saya pon baru try nak msuk 2 week. Mmg memula try muka mmg gatal jap pas cuci sb saya ni elergi marine product (sb nano ni de sea algae gaknye). Tp lelama guna x gatal dah ok je 😁 jerawat pon sng kecut tgal parut jek 😍

durian1234 said...

Saya pon baru try nak msuk 2 week. Mmg memula try muka mmg gatal jap pas cuci sb saya ni elergi marine product (sb nano ni de sea algae gaknye). Tp lelama guna x gatal dah ok je 😁 jerawat pon sng kecut tgal parut jek 😍

afirra qsha said...

Sis,jika kita tempekkan bedak compact bleh kan lps pkai cream mattifying??

afirra qsha said...

Sis,jika kite pakai besak compact bleh kan lps letak cream mattifying

afirra qsha said...

Patut art tgk mkew korg smua flawless
Gebu gebas..:)

afirra qsha said...

Mkew memasing flawless siak:).

afirra qsha said...

Mkew memasing flawless siak dlm dp:)

afirra qsha said...

Mkew memasing cantik guna #nano white fresh:)

Anonymous said...

Kalau normal skin boleh guna tak?

Penternak Kucing said...

Foam cleanser tu bole untuk masalah whitehead tak? ☺

adawisya said...

Sesuai utk smua jnis kulit ke ni

Anonymous said...

untuk kulit berjerawat boleh ke pakai nano ni?

Unknown said...

Kak azie,nano white fresh foam cleanser ni, boleh memutih kan take?

Unknown said...

Kak azie,nano white fresh foam cleanser ni, boleh memutih kan take?

Yun Hadie said...

Boleh tak kalau pakai cream ni lepas tu campur dengan cc cream?

Nazatul Hanis Ismailee said...

Maaf nak tanya, boleh ke guna dark corrector tu dekat eyebag?

Momo Hanazawa said...

Best la nano white fresh ( ̄∀ ̄)