Saturday, June 20, 2015

1
Moshi Moshi

Korean Drama:Temptation

 photo Salam-1.png


Hello. Selamat berbuka puasa korag. Hari ini korg buka apa. Hari ini, Azie buka biasa-biasa saja. Semuanya beli dekat bazar ajer. Malas la nak masak. Hari ini Azie makan mee kari dengan kuih gelang sahaja. Tak mau beli banyak-banyak nanti membazir pulak. Alhamdulilah dah 3 hari kita berpuasa. Syukur Alhamdulilah. Sebelum Azie nak pergi terawih , Azie nak share satu lagi drama korean yang ditayangkan pada tahun 2014. Time nie Azie berada di Korea. Dekat Korea semua channel ada drama korea. Wahhh ....so heavennn..Tak payah susah-susah nak pergi download ataupun beli CD/DVD dekat kedai. 

Entry kali ini adalah sebuah drama yang romantik dan ada sedikit unsur-unsur balas dendam gitu. Heroin dalam drama ini memang tip top. Siapa tak kenal dengan pelakon utama dalam drama "WINTER SONATA" iaitu "CHOI JI-WOO". Umur " "CHOI JI-WOO" ini dah pun masuk angka 4+ dah tapi kulit muka masya Allah, masih cantik dan licin. Ramai yang menyatakan mereka membuat pembedahan plastik. Actually bukan semua org Korea buat pembedahan plastic. Harap maklum yer. 
Tajuk drama pada kali ini, ialah "TEMPTATION" ataupun dalam bahasa korea ialah "유혹"



Pada mulanya Azie tengok drama ini , banyak mengisahkan kehidupan suami isteri yang mengalami masalah hutang dengan Ah Long. Berlaku pergolakan antara keluarga , bisnes, company dan sebagainya. Terdapat juga berlaku pergolakan rumah tangga , kesetiaan dan juga salah sangka dalam perhubungan suami isteri. Bagi pendapat Azie drama ini. memang bestt walaupun jalan cerita agak membosankan. Kalau nak tahu best or tak korg cubalah tengok drama ini dari mula sampai habis.



Video Trailer: TEMPTATION (유혹)

GENRE: Romance/ Melodrama

STARRING: Choi Ji Woo, Kwang Saa-Woo, Lee Jung-Jin, Park Ha-Sun,

DATE RELEASE: 14 July- 16 September 2014

EPISODE: 20

RUNNING TIME: 21:55

LANGUAGE: Korean

SYNOPSIS:

Cha Seok-hoon is a naive man who grew up a rural village in Gangwon Province. His intellect gets him into the country's top university despite his family's economic plight, and he takes on all sorts of part time jobs from quick services to construction work in order to earn his tuition.

He then meets Na Hoong-joo, a girl also from a poor family. Hong-joo is resigned to a miserable existence, until Seok-hoon brings hapiness and hope into her life. They get marries, nd Hong-joo is a calm and understanding wife, always the first to sacrifice and make concessions. However, Seok-hoon finds himself plunged into massive debt due to a failed business venture with another partner.

Yoo Se-young is a hotel heiress, trained to take over her father's company from a young age. Called a "woman of iron", she is a workaholic and a headstrong leader, and has no interest in love or marriage. One of her family friends is rich playboy Kang Min-woo, who unsuccessfully tried to seduce her in the past. Min-woo has everything he could ever want, and approaches life with the philosophy that you should have a hundred different face for a hundred different woman. He got married only because it was a requirement for his inheritance.

While on a business trip to Hong Kong, Se-young meets Seok-hon and Hong-joo, and for her amusement, she make them a dangerous offer to test their marriage. In exchange for paying off Seok=Hoon's debts so that could avoid going to jail, she asks for four days with him.

Seok -hoon makes a crucial choice and takes the deal. But his strange relationship with Se-young soon his marriage. Upon their return to Korea, Seok-hoon and Hong-joo's marriage is unable to survive this crisis of trust, and they eventually divorce. Meanwhile, Se-young finds hersellf genuinely falling for Seok-hoon.

DIRECTED: Park Young-Soo


Ini adalah serba sedikit mengenai drama ini. Bagi Azie setiap drama Korean mempunyai perbezaan jalan cerita . Setiap jalan cerita mereka mempunyai kebaikan dan juga kejahatan. Bagi Azie drama ini ok and best. Ini ada beberapa gambar yang terdapat dalam scene drama ini. Tengok muka CHoi Ji-Woo comel kan. Licin betul kulit dia. Make me soo jealusyyyy..



Ok lah, Azie nak kena bersiap ini. Nanti lambat pulak. Apa-apa pun Selamat menonton dan Selamat menyambut bulan puasa. 

Annyong,

1 comment:

E'in said...

best ea cite nie? e'in tgk sikit2 je.. hihi