Monday, June 15, 2015

1
Moshi Moshi

Korean Drama:Doctor stranger (2014)

 photo Salam-1.png


Hye semua!!!!Apa khabar???Dah tidur ker??Awal lagi nie nak masuk tidur. Azie nak curi sikit masa untuk update review drama korea yang baru sahaja Azie habis tengok. Ingat tak entry sebelum ini, Azie ada mention dekat dalam blog yang Azie tengah menonton drama korea yang Azie tak sempat nak habiskan tu. Korg tahu tak apa tajuk drama tersebut???Alahhh...tak akan dah lupa kot. Ok lah. Azie beritahu yer. Entry untuk kali ini ialah drama "DOCTOR STRANGER" atau dalam bahasa hangulnya ialah "닥터 이방인". Tak tahu baca korea language. Dalam bahasa korea di sebut " Dak (닥) To(터)  I (이) bang (방) in (인). 

Dalam drama ini, banyak babak dilakonkan didalam hospital dan babak berlakunya pergolakan perubatan kuasa diantara menteri-menteri. Terdapat juga berlakunya perkara yang tidak baik tetapi boleh dijadikan pengajaran untuk diri kita. Contohnya, seperti rasuah, dendam, tamak, dan juga sebagainya. Dalam drama ini juga terdapat moral value yang boleh diambil terutamanya kepada watak "Park Hoon" yang hanya memikirkan untuk menjadi seorang doktor yang baik danuntuk menyelamatkan pesakit-pesakit yang memerlukan rawatan. Selain itu, watak utama "Park Hoon" juga  ingin mencari gadis yang dicintai dan disayangi yang bernama "Jae-Hee" yang hilang 20 tahun yang lalu. 



Itu merupaan serba sedikit mengenai drama ini, Kalau korg nak tahu dengan lebih lanjut. Azie syorkan korg tengok drama ini  dan korg akan faham apa yang berlaku didalam drama "Doctor Stranger". Jom kita serbu jalan cerita drama ini.



Video Trailer: Doctor Stranger

GENRE: Medical/ Romance

DATE RELEASE: 05 MAY- 08 JULY 2014

STARRING: 

Lee Jong- Suk, Park Hae-Jin,Jin Se-Yu, Kang So-Ra, Jeon Kuk-Hwan,Choi Jung-Woo, Nam Myung-Ryul,  Kim Sang-Ho, Hwang Do-Jo, kang Tae-hwan, Lee Jae- Won, Han Eun-Sun, Cheon Ho-Jin, Jung In-Gi, Park Hae-Joon, Yoong Bo-Ra, Uhm Sung-Jung, and Kim Yong-Geon.

EPISODE: 20

LANGUAGE: Korea

SYNOPSIS:

As a child, Park Hoon and his father were kidnapped by North Korea. In North Korea, Park Hoon was trained to become a doctor by his father who was already a doctor. Park Hoon became a genius like chest surgeon. he then flees to South Korea.

Park Hoon begins to work as a doctor in South Korea's top hospital Myungwoo University Hospital, but he feels like a complete outsider. To bring his love from North Korea, he does anything to make money.

DIRECTED: Jin Hyeok


Azie baru sahaja habis tengok drama ini semalam. Mungkin ada sesetengah orang bosan dengan scene drama ini disebabkan mereka banyak melakonkan didalam hospital seperti bilik bedah, wad, dan juga bilik menteri. Ramai review yang Azie dah baca mereka bosan dengan tempat yang mereka lakonkan. Bagi pendapat Azie pulak drama ini memang best dan menghiburkan. Tidak pernah membosankan Azie dari episod 1 sampai episode 20. Azie still enjoy menonton. 


Kalau Azie pulak, Azie akan beri rating yang paling best iaitu 5/5 rating untuk drama ini. Ini merupakan drama favourite Azie. Nampaknya lepas ini bertambah lagi la drama fav. Azie. hihihihihi. Ok lah next time ada masa Azie update lagi. Nak sambung buat kerja . Lepas tu nak sambung tidur. Esok kena bangun awal. 

Annyong.