Tuesday, June 9, 2015

1
Moshi Moshi

Korean Drama: Princess Hour (2006)

 photo Salam-1.png

Jom kAzie continue dengan entry yang ke-2 lakonan "YOON EUN -HYE" ini. Tadi azie dah upadate entry review drama "MY FAIR LADY". Sekarang kita sambung dengan drama yang lain pula tetapi pelakon heroin tetap orang yang sama. Kali ini, review drama "PRINCESS HOUR" atau dalam bahasa korea ialah "". Kenapa pendek sangat yer???Ok kalau korg belajar bahasa korea korang akan tahu macam mana vocal dan alphabet dalam bahasa korea. Ayat ini "" disebut "GOONG" bermaksud istana. Kalau tak silap Azie yer. Sebab maksud ayat "" ini memang banyak cuba cara sebutan sahaja yang berlainan. If Azie salah tolong betulkan yer. 

Azie tak nak membuangkan masa. Apa kata kita tengok review drama ini sepenuhnya. Kalau korg rasa ok. korg boleh saja nak tengok drama ini yer. 


Poster: PRINCESS HOUR

GENRE: ROmance/Comedy/Drama

DATE RELEASE: 11 January 2006- 30 March 2006

STARRING: Yoon Eun-Hye, Ju Ji-Hoon,Kim Jeong-Hoon, Song Ji-Hyo and etc

EPISODE: 24

LANGUAGE: Korean

SYNOPSIS:

The show os set in an alternate, 21st-century Korea which has retained its monarchy and imperial family since 1945. The series focuses on the lives of Crown Prince Lee Shin of Korea, and his new bride , Chae-Kyeong.

The series starts off with the news that Shin's father, Emperor Lee Hyeon of Korea, is seriously ill. There is a grim outlook on the King's health, driving the imperial family to find Shin a suitable consort that will allow him to ascend to the throne if the situation requires. Despite being in love with the ambitious and talented ballerina Hyo-rin( Whom he initially proposed to and was rejected), Prince Shin eventually marries a commoner to whom he was betrothed by his grandfather, the late Emperor Seongjo, in an agreement with the girl's grandfather. His new wife is the headstrong yet lovable Chae-Kyeong, and despite initially feeling nothing for each other, love eventually blossoms between the couple.

Matters are further complicated with the return of Lee Yul and his mother, Lady Hwa-young, who was once Crown Princess before the death husband, the late Crown Prince Lee Soo, and older brother of the reigning King. Yul and his mother were driven out of the palace some time after the death of his father, and it is revealed that this was because the King discovered an affair between Lady-hwa-Young and the current King, who is his father's younger brother. Lady Hwa-Young has returned to restoreher son;s place in the line of succession to the throne, which she believes remains rightfully his. A series of events befalls the palace with the schemes Yul's mother carries out and these are further intensified by the various scandals involving the royal family. Shin maintains an extramarital affair with his old flame, Hyo-rin , while Yul himself developing feelings for Chae-kyeong. Things get out of hand and the royal family takes matter into their own hands.

DIRECTED: Hwang  In-roi

Macam mana, korg semua dah faham review drama ini. Kalau nak lagi lebih faham baik korg tengok drama ini. Tak rugi pun tengok drama ni. Baik korg try tengok dulu baru korg boleh judge pasal drama ini. It good or not. Bagi Azie drama ini memang the best one. Insha Allah akan masuk dalam top 20 favourite drama korean Azie. 

Ini Azie nak belanja beberapa gambar scene yang terdapat dalam drama ini. Memang sweet sangat . so lovely couple. Jom kita tengok.

  Gambar ini semasa malam perkahwinan mereka.


Tengok tu, itu adalah Song Ji-Hyo. comel ajer kan. Masa ini mereka berdua pergi bercuti dekat Bangkok kalau tak silap Azie.


Ini pula Azie tak berapa nak pasti, Sama ada scene semasa Chae-Kyeong curi-curi dengar perbualan antara Shin dengan Hyorin ataupun scene semasa Chae-Kyeong menjatuhkan air ke atas kasut Shin. But masa ini lagi sweet.

Ok lah, ini adalah review drama yang ke-2 daripada Azie. Kejap lagi Azie akan update entry yang terakhir untuk drama korean lakonan  "YOON EUN-HYE". Let go to next entry