Monday, June 1, 2015

1
Moshi Moshi

Korean Drama: My Girl (2005)

 photo Salam-1.png

AnnyeongHaseyo!!!!Apa khabar semua???Alhamdulilah kalau semuanya sihat-sihat belaka. Hari ini, hari ISNIN, mesti ramai yang merungut. WHY MONDAY???Kenapa Cepat sangat hari Isnin??Hari isnin kan hari pertama untuk memulakan kita untuk mencari rezeki dan mula untuk bekerja kecuali kepada guru-guru sahaja. Bestnyer jadi guru boleh cuti kan. Now dah start cuti sekolah, Apa plan korg semua. Ada planning nk bercuti dengan family dengan anak-anak kesayang anda . hihihi. 

Hari ini, Azie nak update pasal drama korea yang pertama untuk hari ini, Mungkin nanti ada lagi kot entry untuk drama yang seterusnya. Insha Allah. Azie tak kerja ker???Now lunch time. Jadi Azie nak curi masa sikit nak update my favourite drama korean. Siapa lah yang tak kenal dengan hero lelaki yang tampan, bergaya, handsom dan sentiasa cool bila melakonkan sesuatu watak tersebut. Mesti ramai girl-girl diluar sana yang mengenali "LEE DONG-WOOK". Azie memang suka tengok cara dia melakonkan sesuatu watak. So sweett...sometime buat Azie geram pun. hrmmm...Hopefully dapat seorg lelaki seperti dia. Ouchhhh...Kesian Mr. Muchuk Azie nanti. It so ok. Just dalam mimpi ajer. Siapa yang kenal " LEE DA-HAE" heroin yang comel dan cantik nie. Mereka berdua ini merupakan pelakon utama di dalam drama" MY GIRL". karakter mereka berdua nie memang comel walaupun masing-masing menyimpan perasaan mereka.


Macam ini lah, drama ini memang dah lama tak silap Azie masa Azie form 4 ataupun 6 lagi but Azie tak pernah jemu pun tengok drama ini. Sebab pelakon-pelakon yang menjayakan drama ini semuanya hebat-hebat. Jadi Azie tetap nak share dengan korg semua. Walaupun dah lebih dari lima kali Azie tonton drama ini. Let go to the sinopsis "MY GIRL".



Video Trailer: My Girl

GENRE: Romance/Comedy
DATE RELEASE: 14 December 2005- 2 February 2006
STARRING: Lee Da-Hae, Lee Dong-Wook, Lee joon-gi and Park SI-yeon
SINOPSIS:

A Native of Jeju Island, Joo Yoo-rin lives with her father, who is addicted to gambling. Because of her father's debts, Yoo-rin has become particularly skilled at lying and grifting. WHen her father escapes the island to hide from his debtors, Yoo-rin is determined to supports herself and clear up the debts. One day, she meets Seol Gong-chan, the sole heir to the L'Avenue Hotel fortune. 

To grant his grandfather's dying wish, Gong-chan employs Yoo-rin to act as his grandfather's long-lost granddaughter. Offering a monthly salary plus a bonus, he asks her to do what she does best- to put on an act. Not wishing to lie to a dying man, yet desperate for the money. Yoo-rin takes the offer ans stars playing the long-lost grandaughter . Through a strange twist of fate, however, finding his granddaughter makes the grandfather so happy the he makes a complete recovery. SInce they have claimed to be cousins, Gong-chan and Yoo-rin are forced to live together under one roof, and as time passes, the attraction between them grows. However love is forbidden for these two , who must pass as cousins.

DIRECTED: Jeon Ki -sang



 Itu lah jalan cerita mengenai drama ini. Ini gambar LEE DONG-WOOK masa muda. Now lagi more mature and handsome tapi stiil cool dengan lakonan yang dia bawa. Nanti Azie akan update lagi satu drama korean yang dilakonkan oleh LEE DONG-WOOK iaitu "HOTEL KING". Stay tuned ok for my next review drama korea. 

Ok lah. Masa lunch dah nak habis. need to continue my work. Annyeong.