Tuesday, June 9, 2015

1
Moshi Moshi

Korean Drama: My Fair Lady

 photo Salam-1.png

AnnyeongHasaeyo. Good Afternoon. Hari ini, Azie cuti tak pergi kerja. Jadi hari ini nak update entry baru pasal review drama korea. Yeeahhhh....Hari ini Azie terlebih rajin akan buat review tiga drama korean yang Azie dah habis tonton dan drama yang Azie repeat tonton pun ada. Sebelum itu, nak tanya korang dah lunch ker??Hari ini Azie lunch nasi putih dengan kari ikan. ermm sedapp..Korg dah solat zohor ker??kalau belum solat tu pergi solat dulu. Selepas itu, baru datang balik baca review dram-drama yang Azie nak share hari ini. Disebabkan jari-jemari Azie nie perlukan exercise Azie akan update review drama lebih daripada satu drama. 

Hari ini, Azie tetap nak continue dengan heroin yang cun melecun tu. Yang melakonkan drama "LIE TO ME" tu. Tidak lain dan tidak bukan iaitu " YOON EUN-HYE". Hari ini memang nak update semua drama yang eun-hye pernah lakonkan. Bagi Azie dia nie seorg yang unik semua watak dia boleh bawa. Watak romantik, sedey, teenager and etc. Sebab itu, Azie suka tengok drama lakonan eun -hye nie. Ok Jom kita terjah dram yang Azie nak update ini. Jom...



Poster: MY FAIR LADY

Drama kali ini, adalah sebuah drama bergenre romance and comedy. Iaitu seorg gadis yang angkuh, sombong dan berlagak diatas status dia merupakan seorg cucu bangsawan yang berjaya. Lupa pulak nak bagi tajuk drama ini. Drama ini ialah "MY FAIR LADY". Sebelum Azie bagi apa-apa pandangan. Apa kata kita review dulu drama ini. Jom lah...


GENRE: Romance/Comedy

DATE RELEASE: 19 August 2009- 08 October 2009

STARRING:Yoon Eun-hye, Yoon Sang-hyun, Jung II-woo,Moon Chae-won, Lee jung-gil and etc

EPISODE: 16

LANGUAGE: Korean

SYNOPSIS:

Kanh Hye-na, the only successor of Kang-san Group. is the owner of the "Lady Castle" and lives a "princess-like" life with her servants. Hye-na's parents died from a plane accident and her grandfather brought her up. Hye-na is strong-headed and selfish, whose world revolves around her because she could not experience the warmth of a family whilst growing up. One day, she comes across Dong-chan when she is carelessly driving and knocks into Dong-chan's truck in which he shipping flowers. She knock out a bunch of flowers from his truck so Dong-chan's goes to complain. She refuese to apologise but hust give him money.She drives away althought Dong-chan is.'t satisfied. He chases after her and eventually cuts her of at the end of a road. Kang Hye-na ignores this and just drives straight into his truck. As a consequence of this he makes Hye-na do community servce, kidnaps her, and appears in front of her as the new household manager. Hye-na make every effort to throw him out from the Castle, but Dong-chan refuses to budge.

DIRECTED:

Ji Young-soo


Korg dah baca kan review dalam drama ini. Bagi pendapat Azie. Azie suka tengok drama ini, memang sweet and tidak membosankan. Bagaimana cara seorg pembantu ataupun driver yang sanggup menggubah seorag wanita yang angkuh, sombong dan degil ini menjadi seorg wanita yang lemah lembut dan baik hati. Bukan senang untuk mengubah hati seseorg itu. Kita ini sebagai manusia pun susah nak ubah sesuatu mengikuti kehendak kita sendiri. Lagi satu kita manusia bukannya malaikat yang sentiasa sempurna. Jadi baik kita redha dan terima sesorg itu seadanya. Kalau nak ubah kan seseorg itu, kena lah tergur dengan lemah lembut jangan terlalu kasar yang boleh menyinggung perasaan org lain. 

Drama ini memang banyak mengajar Azie erti kesabaran dan erti kasih sayang. Didalam drama ini wanita itu, tidak mendapat kasih sayang yang sempurna , walaupun wanita itu seorg yang kaya raya. Drama ini, banyak mengajar Azie untuk menerim seseorg tu dari segi kelemahan dan juga kekuatan diri seseorang itu. 

Bagi Azie pula, drama ini memang tidak membosankan. Dari awal Azie tengok sampai lah episode terakhir memag seronok. Ada juga part-part yang sedih, komedi dan sebagainya. Dalam drama ini, Azie boleh bagi 4/5 rating untuk jalan cerita yang menarik dan juga pengajaran dalam drama ini. 

Seperti yang Azie janji kan, Hari ini Azie nak update tiga review dram yang dilakonkan oleh "YOON EUN-HYE". Jadi jom kita ke entry yang seterusnya.