Monday, June 8, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: Lie To Me

 photo Salam-1.png


Hello!!AnnyeongHasaeyo!!!Apa khabar???Rindu dekat Azie tak??Korg semua dah dinner ker??Hari ini, Azie dinner simple saja. Tak adalah makan besar-besar pun. Beberapa hari ini, merupakan hari yang happy bagi Azie. Kenapa???Azie nak tanya dekat korg. Banyak-banyak kenangan semasa sekolah, kenangan mana yang korg rasa paling sweet sekali. Bagi Azie dari tadika sampai ke universiti. Kenangan yang paling sweet adalah semasa Azie sekolah rendah. Itu merupakan kenangan yang paling best. Sebab apa???Sebab tidak mempunyai apa-apa masalah . Semuanya happy go lucky ajer. Oopsss...Ini bukan entry untuk kali ini, Entry kali ini pasal review drama. Disebabkan Azie memang seorang yang addicted with drama Korean Azie nak share satu lagi dram korean yang paling best bagi Azie. 

Drama kali ini bertajuk "LIE TO ME" atau dalam bahasa korean ialah "내게 거짓말을 해봐". Heroin dalam ini adalah seorang bekas penyanyi berkumpulan iaitu "Baby VOX". Lagu yang paling popular masa itu ialah lagu "Accident". Nama pelakon heroin dalam drama ini selalu dikaitkan dgn Kim Jong Kook. Nak tahu siapa . Ok mari sini Azie kenalkan " YOON EUN-HEE".  Pelakon ini sudah banyak memegang watak utama antaranya dalam drama " Princess Hour" ," Coffe Prince","My Fair Lady","Missing you"and etc. Drama ini di tayangkan pada tahun 2011. Watak yang mereka bawakan memang tip top la. Best sangat-sangat. Kalau korg tak percaya, korang tengok lah sendiri. Sebab lain org lain pendapat. Manakala pelakon lelaki pula ialah "KANG JI-HWAN". Actually, Azie tak berapa nak kenal lelaki ini. Tetapi watak yang dia bawa memang best. Ok lah jom kita terjah jalan cerita "LIE TO ME".


Wallpaper: Lie to Me

GENRE: Romance/Comedy/Drama

DATE RELEASE: 09 May 2011-28 June 2011

STARRING: Yoon Eun-hye, Kang Ji-hwan,Sung Joon, Jo Yon -hee, Hong So-hyun and etc

EPISODE: 16 

LANGUAGE: Korean

SYNOPSIS:

Gong Ah-jung is a government employee of Ministry of Culture, Sports and Tourism. At the beginning of the series, Ah-jung lies to an antagonistic friend about being married, not to lose face in front of her. The lie quickly snowballs( due to several msunderstandings) until Ah-jung realizes that everyone is gossiping about her supposed, secret marriage to Hyun Ki-joon, the very wealthy president of World Hotel.

As the gossip spreads, a miserable Ki-joon is forced to combat the rumors to his friends as he decides a plan of action in getting Ah-jung to correct her lie. Ki-joon and Ah-jung decide to take action to squash the rumors, with Ah-jung agreeing to call her friends together so she can confess her discretion. When this doesn't go as planned, Ki-joon decides to take legal action against Ah-jung. However, after a series of events that bond the pari, they agree that pretending to be married for a short while wuld be mutually beneficial- though Ki-joon promises that Ah-jung's lie is not forgiven and that he will eventually follow through with his lawsuit.

Things becomde even more complicated when Ki-joon's ex-fiance returns from France. Ki-joon and Ah-jung grow closer and more fond of one another over the duration on their pretended marriage; Ki-joon finds himself questioning his commitment to his former fiance Yoon-joo

DIRECTED: Kim Soo-ryun and Kwon Hyuk-chan


Video Trailer: Lie To Me

Itu lah jalan cerita drama ini, Kalau korg nak lag feel baik korg tengok drama ini. Baru lah best. Baru korg judge drama ini ok or not. Ok lah Azie nak share beberapa gambar dari scene drama "LIE TO ME"


Azie tak ingat berapa kali Azie tonton drama in, Kalau tak silap dalam tiga kali. Masa mula-mula Azie tengok drama ini, Masa itu, Azie mbaru sahaja masuk UNIKL untuk sambung degree. Masa itu, roomate Azie yang suggest dekat Azie untuk menonton drama ini. Lepas dapat tengok memang jalan cerit ayang tidak membosankan. Walaupun ada sedih, happy dan juga comedy. Drama ini, Azie nak bagi 4.5/5 rating untuk jalan cerita yang begitu sweet sekali.


Ok lah, nampaknya kita sudah pun ke penghujung entry. Insha Allah ada rezeki kita akan berjumpa lagi. Nanti ada masa Azie nk buat review untuk produk skincare. Stay tuned ok. 

Annyong

No comments: