Tuesday, June 2, 2015

0
Moshi Moshi

Korean Drama: It's Okay, That's Love

 photo Salam-1.png


Good Morning everyone. Mesti sekarang ini korang semua tengah sedap tidur kan. Haiishhh..Apa lah Si Azie nie baut pagi-pagi nie??tak reti-reti nak tidur ker?? Ok by the way, Azie memang ada masalah nak tdur sikit. Jadi disebabkan tak boleh nak tidur Azie pun tengok  la dram korean ini. Sebab hari tu tengok tak habis. hihihihi.. Lepas tu, terus terfikir nak share dengan korg. Sesiapa yang tahu, Azie nie macam mana. Ok Azie memang Korean drama addicted. So.hidup azie life azie semua pasal Korean. Tetapi tak adalah obses sangat sampai sanggup nak tengok konsert dorg. 

Hari nie, Azie nak share satu drama korea yang Azie baru saja habis tengok. Drama ini bertajuk "IT;S OKAY THAT LOVE". Kenapa Azie layan drama ini. Baik Azie terus-terang dan bersikap jujur. Azie tengok cerita ini sampai habis disebabkan "LEE KWANG SOO" Walaupun dia memegang watak seorg yang agak giler-giler tapi dia tetap comel and handsome/. Disebabkan itu, ramai gadis-gadis memangil dia " Handsome and young" walaupun umur dah mencecah angka 3+. hihihihi. Dalam drama ini, memang nampak sangat Lee Kwang Soo begitu handsome. Haii....geram uu...



Cerita ini, bagi azie so-so sahaja tetapi mempunyai moral story tersendiri. Tapi bagi keseluruhan memang ok. Azie tak tahu lah nak beritahu macam mana. Azie rasa baik korg tengok cerita ini dulu sebab setiap org mempunyai pendapat yang berlainan. hihihihi



Video trailer: It's Okay That Love

GENRE: Romance/ Comedy/Medical Drama

RELEASE DATE: 23 July 2014- 11 September 2014

STARRING: Jo In-sung, Gong Hyo-jin, Sung Dong-il, Lee Kwang-soo, Do Kyung-soo

SYNOPSIS:

Jang Jae-yeol is a writer of bestselling mystery novels and a radio DJ Playful and a bit arrogant, he also suffers from obsessive compulsive disorder. Ji Hae-soo is a psychiatrist on her first year of fellowship. Driven and ambitious with her career yet compassionate towards her patients, Hae-soo has a negative attitude towards love and relationshipd in her personal life. Once Jae-yeol and Hae-soo meet, there is much contention between them caused by their strong personalitis and refusal to give in to each other. but slowly their bickering turns into love and they begin to learn how compatible they are. Jae-yeol and Hae-soo attempt to heal each other's deep-seated wounds, but their fledgling relationship takes a blow when they learn that Jae-yeol's mental health issues are more serious than they initially suspected.

DIRECTED: Kim Kyu-tae




Waahhh...part scene nie memang Azie rasa soo JEALOUS. Ini pertama kali melihat watak Lee Kwang Soo dalam suasan yang romantik dan sweet gitu; Selama ini tengok Drama City Hunter , Lee Kwang soo memegang watak seorang nerd and lurus bendul . Now it mature enough. hihihi


RATING????Azie pun tak tahu nak bagi rating untuk drama ini. Ialah Azie tengok bukan sebab drama ini drama baru tapi disebabkan Lee Kwang Soo hihihihi. Ok lah Azie bagi rating drama ini. Hrmm...Azie bagi 3.5/5 rating untuk drama ini. Mungkin Azie akan tengok lagi sekali untuk menjiwai dan memahami jalan cerita drama ini.

Ok lah, Azie nak masuk tidur dulu. Nanti ada yang cakap Azie nie burung hantu siang tidur malam berjaga hihihihi

Annyeong

No comments: