Sunday, June 14, 2015

0
Moshi Moshi

Harry Potter and the Order of the Phoenix

 photo Salam-1.png

Hye kawan-kawan. Apa khabar??Korg buat apa pada hujung minggu ini. Azie???Azie minggu ini tak pergi mana-mana. Just stay dekat rumah ajer sambil layan semua drama dan movies yang Azie belum tonton lagi. Azie baru sahaja tengok drama "DOCTOR STRANGER". Drama apa???Of coz la drama korean. Tapi Azie belum habis lagi. Ada lagi 4 episode. Hari ini, nak sambung tengok drama doctor stranger ini. Lepas itu baru Azie buat review pasal drama itu pulak. 

Hari ini, Azie nak continue untuk review filem "HARRY POTTER AND THE ORDER OF PHOENIX" pula. Azie pun tak nak cerita panjang lebar. Jadi kita teruskan dengan review series kali ini pula. 


Poster: Harry Potter and The Order Of Phoenix

GENRE: Fantasy

DATE RELEASE: 03 July 2007 ( London Premiere), 11 July 2007 ( North America), 12 July 2007 (UK) 

STARRING : Daniel Radcliffe, Emma Watson & RUpert Grint

RUNNING TIME: 138 minute

LANGUAGE: English

SYNOPSIS:

Now in his fifth year at Hogwarts, Harry learns that many in the wizarding community do not know the truth of his encounter with Lord Voldermort. Cornelius Fudge, minister of Magic, appoints his today, Dolores Umbridge, as Defense Against the Dart Arts, teachers, for he fears that professor Dumbledore will take his job. But her teaching is deficient and her methods, cruel, so Harry prepares a group of students to defend the school against a rising tide of evil.

DIRECTED:  David Yates




Video Trailer: Harry Potter and The Order of Phoenix


Azie nak bagi beberapa gambar dalam scene haryy Potter series ke-5 ini. Bagi pendapat Azie setiap series dalam movie ini mempunyai cerita yang menarik. Setiap series ada kekuatan dan kelemahan didalam movies ini. Cuma Azie rasa kurang sedikit dalam series yang ke-6 kalau tidak silap Azie sebab dalam series tu , jalan ceritanya kurang memuaskan dan Azie cepat bosan dengan jalan cerita tersebut.



Ok lah, sampai sini sahaja dulu untuk entry kali ini, Azie nak pergi lunch sekejap. Insha Allah nanti akan update entry lagi untuk drama "DOCTOR STRANGER". Azie nak tengok sampai habis baru boleh buat review and conclusion hehehehe...

Annyong.

No comments: