Saturday, May 30, 2015

0
Moshi Moshi

Movies: Fast and Furious 7

 photo Salam-1.png



Hye semua. Apa khabar?? Happy Weekend Day. Apa yang korang buat pada hujung minggu nie. Mesti ramai yang dah plan dengan member2, family dan tak lupa juga yang berdating. hihihihi. Azie??? Hujung minggu nie, Azie tak ada keluar pergi mana-mana. Just spend time dengan family saja dan mengemas segala sawang-sawang yang terdapat dalam blog Azie. Yer la, Bila weekday memang Azie tak ada masa sangat untuk update entry baru. Mungkin entry kali ini sudah ketinggalan zaman hihihi. 


Actually, pada 25 April 2015 Mr. Muchuk ajak Azie pergi tengok wayang. Biasa la nama pun lelaki kan memang minat lah cerita bab-bab kereta ini. Azie kebetulan masa itu, Azie tak ada plan apa-apa. jadi On saja lah . Kami pun tengok movies FAST and FURIOUS 7 nie dekat Ipoh Parade. Waahhh... Ipoh Parade dah buat wayang baru. So cantik and Elegent gitu. 

Sebelum tu, Mr. Muchuk dengan Azie beli lah tiket dekat kaunter. Pekerja kaunter tu terus minta Azie IC. Mula-mula memang pelik kenapa minta IC dekat Azie tapi pada Mr.Muchuk tak mnta pulak. Sekali pekerja tu tak percaya pasal umur Azie. Memang terasa sangat-sangat . Azie nie macam budak sekolah ker???Mr Muchuk siap perli lagi. ( Itu lah sapa suruh kecik sangat). huhuhuhu....sedey Azie rasa.







Video Trailer Fast and Furious 7



GENRE: Action/ Thriller/ Crime

RUNNING TIME: 140 Minutes

RELEASE DATE: 2 April 2015

CONSUMER ADVICE: For 18+ with elements for mature audiences ( Violence, horror, sex, politics, religion, counter-culture)

STARRING: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodrigues, Jprdana Brewster, tyrese Gibson, Chris Bridges, Jason Statham.

SYNOPSIS: Picking up after the events of " Fast and Furious 6", this seventh and final nstalment of " Fast and Furious" franchise sees Owen Shaw's brother lan Shaw up against Dominic Toretto and his crew after they helped take down Owen, who now wants revenge. However, there is more in play than jus Lan Shaws's vengeance, and Dominic Toretto and his crew are about to find out what is coming.

DIRECTED BY: James Wan

DISTRIBUTOR : United International Picture.

Azie tak nak cakap banyak. Apa-apa pun sapa yang pernah tengok movies nie boleh bagi feedback dekat Azie. Kalau Azie memang movies nie best. Azie memang suka dan lagi satu tak bosan bila tengok. Cuma nak kena ALERT kanak-kanak bawah 18 tahun tak boleh nak tengok movies ini. Takut ada yang jadi culture shot pulak. 

Paling sedey bila tengok movies adalah part last tu. Memang sedey. Movies ini mengingatkan kepada semua perlakon yang menjayakan movies ini di atas pemergian PAUL WALKER. 

Azie tak nak taip panjang-panjang. Ini pun Azie rasa dah panjang. Selamat membaca. Bye2.









No comments: