Sunday, May 31, 2015

2
Moshi Moshi

Etude House: Stay Up Foundation

 photo Salam-1.png

Hello semua. Rindu dekat Azie tak. Waahhh,,,sekarang Azie dah semakin rajin update entry. Ok mulai hari ini, Azie akan update dua entry untuk satu hari. Kenapa dua entry??Before this, Azie banyak entry yang azie tertinggal. Banyak benda yang Azie nak share dengan korg semua. Azie telah pun menemui minat baru. jadi Azie akan share dengan korg apa yang Azie suka, minat dan sebagainya. Tidak kira la dari segi movies, travel, food, shopping ataupub beauty product. 

Apa entry untuk hari ini???Hari ini, Azie nak share salah satu product kegemaran Azie. Azie start pakai product korea sudah hampir 3 tahun. Jadi sampai sekarang Alhamdulilah, Azie tidak mempunyai sebarang alahan daripada product tersebut. Azie telah pun memakai beberapai BB CREAM dan FOUNDATION daripada product ETUDE HOUSE. Hari ini, Azie nak share salah satu product dari mereka iaitu "STAY UP FOUNDATION". First impression Azie pasal ETUDE HOUSE ialah packaging. ETUDE HOUSE selalu mengeluarkan poduct baru mengikuti 4 musim di Korea dan juga memperbaharui packaging yang baru. Packaging dorg super super adorable and cute. Kalau sapa-sapa  nak buat hadiah hantaran memang Azie syorkan . Di mengunakan tema ala princess and warn soft pink gitu. 

Actually , Azie dah pakai foundation ini dalam 5 month. Alhamdulilah tidak mengalami sebarang alahan. Foundation ini mempunyai SPF 30/PA++ and BEIGE color. Foundation ini mempunyai dalam 5 color iaitu PURE, ROSY,IVORY, BEIGE and SAND. Dari segi pengalaman Azie, foundation nie lain daripada buatan tempatan keran tonar warna foundation nie lain sedikit. Mesti lah korg tahu kan, org-org Korea semuanya putih melepak. Jadi kita kulit org Malaysia nie kena ambil lebih gelap sedikit. Jikalau tak memang korg jadi kulit vampire larhhh.. Muka putih tangan gelap. hihihihihi.

kelebihan yang tercatat pada kotak foundation ini adalah untuk memberikan kulit kita  MOIST UP, SMOOTH,COVER UP and HEALTHY. Setiap kali Azie nak keluar pergi kerja, hangout dengan kawan-kawan ataupun pergi kenduri kendara Azie akan memakai foundation ini dengan mencampurkan "NATURE REPUBLIC ALOE VERA".  Kenapa???Tujuan Azie campur adalah untuk menjadikan makeup kita tahan lama dan tidak berminyak. Bila kita blend pada kulit muka kita, kita akan dapat rasa makeup muka kita tidak terlalu heavy.


Packaging foundation nie memang cute miut gitu. Nak tahu kenapa???Ok, Etude House selalu mengeluarkan size packaging yang kecil sedikit berbanding dengan brand product yang lain. Jadi Ia mudah untuk dibawa kemana-mana. Sebab Azie pernah compare kan size foundation etude house dan foundation maybeline. Memang jauh beza size product tersebut. Tetapi Etude House juga, ada packaging size besar tetapi hanya certain product sahaja.


Dari Segi harga, by the way foundation ini, Azie dapat free because Azie masuk contest Etude House pada bulan January 2015 hari itu. Jadi Azie just estimate harga "STAY UP FOUNDATION" dlm anggaran rm89.90 -RM90 harga dekat Malaysia memang 2 kali ganda mahalnya tetapi kalau beli dekat Korea dalam anggaran 15 000won -17 000 won. Kalau di convert dalam RM52-RM60.


Ini merupakan pengalaman Azie memakai foundation etude house ini. Azie sekadar nak share semua pasal diri Azie kecuali my personal thing. Azie akan share seberapa yang boleh untuk korg semua. Supaya entry ini, dapat membantu korg mengenai Etude House. Sebab Azie memang addicted with Etude House. Hopefully, ianya dapat membantu korg semua. Ok lah, Azie minta diri dulu. Ada rezeki adalah update terbaru dari Azie. Annyeong.







2 comments:

Arina Shamsul said...

waaaaa...terus mcm nak gi etude house skrg juga..haha.

Axieana Yumi Life said...

Arine Shamsul: Pergi2 jangan tak pergi. Memang best masuk dekat Etude House tapi kalau dekat Malaysia yang tak sanggup price dia 2x ganda mahal