Monday, June 9, 2014

1
Moshi Moshi

Korean Drama: EMERGENCY COUPLE and MY LOVE FROM ANOTHER STAR

 photo Salam-1.png

Malam yang indah dan permai ini. Azie nak share dua (2) buah drama korea yang telah azie tonton iaitu " EMERGENCY COUPLE" and " MY LOVE FROM ANOTHER STAR". Firstly, I want to share for you both of this drama.

Kedua-dua drama ini memang ada jalan ceritanya yang tersendiri. Terdapat juga beberapa scene komedi, lover,emo dan bermacam-macam lagi. Susah untuk azie explain kepada korang semua.

Azie akan share first drama korean yang azie telah tengok ialah "EMERGENCY COUPLE". Mesti pelik kan kenapa title of this drama call "EMERGENCY COUPLE". Why Emergency???? kerana dalam drama ini mereka menjadi seorang doktor pelatih. That why this title call "EMERGENCY COUPLE".


Jalan cerita drama ini memang menarik and the best. drama ini mengisahkan suami isteri yang telah terpisah tetapi menjadi doktor pelatih di hospital yang sama dan di bawah department yang sama. Dari mula azie tonton drama ini sampai last ending, I will give 5 star for this drama. This drama so loving...professional....emotion and comedy. I Love it. Drama ini memainkan pelbagai jenis emosi yang membuat kan azie suka pada jalan cerita drama tersebut. 

Antara pelakon yang menjayakan drama ini ialah " SONG JI HYO, CHOI JIN HYUK, LEE PIL MO, CHOI YEO JIN and CLARA. Mesti korang semua kenal dengan SONG JI HYO seorang pelakon yang paling comel atau lebih dikenali sebagai "mongji" RUNNING MAN. Dalam drama ini , SONG JI HYO telah memegang watak dengan baik sekali. Setiap lakonan dia memang natural. I LOVE it....

Itu adalah serba sedikit drama korea yang azie share pada korang semua. Now, azie nak continue with second or lastly is a "MY LOVE FROM ANOTHER STAR" . Bagi azie jalan cerita memang menarik tetapi ada certain yang tidak masuk akal. Contohnya manusia bercinta dengan aliens. but so far I will give 3 star for the storyline but 5 star for a actor.


Sebab apa azie bagi 5 star kepada pelakon-pelakon dalm drama ini???kerana cara mereka membawa watak memang terbaik. Cuma azie tak berapa gemar last ending kerana mereka berpisah dan hanya dapat berjumpa dalam beberapa saat,,,minut,,,jam or a day. Azie suka cara KIM SOO HYUN membawa watak dengan penuh cool dan penyabar. Terserlah kecomelan dan kemachoan dia. hehehe (tatabahasa silap lorh.....). Heroin perempuan pula ialah JUN JI HYUN. Memang comel...lawa...dan pandai berlakon hehehe....azie suke cara lakonan mereka. Jalan cerita ok tetapi seperti tidak masuk akal.  But i like this drama. 

Antara pelakon didalm drama ini ialah " KIM SOO HYUN as DO MIN JO , JUM JI HYUN as CHEONG SONG YI, YOO IN NA as YOO SE MI and PARK HAE JIN as LEE HWI KYUNG.  Mereka merupakan the best actor and actres in this drama. 

Azie mencadangkan kepada korang semua untuk menonton kedua-dua drama ini. Setiap drama korean bukan semuanya perfect and mempunyai jalan cerita yang terbaik. Setiap org mempunyai citarasa yang tersendiri. Ada yang suka dan ada juga yang tidak suka. Macam azie lebih suke tengok dahulu lepas tu baru azie judge kan sama ada drama ini  best or not. By the way , malam ini azie telah share dua drama korean yang  the best for storyline and actor. Hopefully, korang semua suka lah yer, 

Azie minta maaf if ada salah dan silap azie selama ini. Azie minta maad jikalau ada kesalah dari segi ayat didalam entry kali ini because azie dah lama tak menaip or update new entry.

Ok I have to go now... See you later...

Wasalam