Saturday, February 8, 2014

31
Moshi Moshi

Review: Nano White Skincare

 photo Salam-1.png

Selamat petang dan Good Evening. Apa khabar wahai blogger-blogger sekalian. Hopefully, korang sihat walafiat. Hari ini, hari sabtu. Hari ini apa yang korang buat??Adakah korang pergi tengok wayang bersama orang yang tersayang. Maklum lah sekarang ini banyak movies-movies yang best-best. Cuma azie saja yang no have time to watching movies. Soo..busy with my FYP. No have time to enjoy. Korang pergi tak Karnival Karangkraf dekat shah Alam seksyen 15. Mesti korang pergi sana. mesti banyak yang korang borong atau pun korang seronok bergambar dengan arti-artis yang popular. Tahun ini azie tak dapat pergi because azie nak spend time with my work. Hopefully all my work will be success. Ok lah sebenarnya, hari ini....petang yang indah dan permai ini azie nak buat review pasal product skincare yang azie dah gunakan selama 3 tahun ini.

Azie memang mengalami kulit yang paling sensitif. Expecially pada waktu panas. Kulit azie memang tak tahan dengan panas kalau terkena macam udang bakar lah kulit azie. Azie dah cuba pelbagai produk termasuk lah cara tradisional. One day, azie cuba pakai satu produk ini iaitu "NANO WHITE". Pada mulanya, penasihat skincare tu suruh azie cuba "NANO INFINITY" tetapi disebabkan harga yang dua kali ganda mahal daripada "NANO WHITE" jadi azie cuba beli trial kit dahulu. Pack trial "NANO WHITE" nie seperti gambar yang azie lampirkan dibawah ini.


Dalam kotak kecil ini terdapat cleanser, moisturizer, cream sun block and polishing. Pada yang nak mencuba boleh beli pack trial ini. Harganya kalu tak silap azie dalam RM15 sahaja di WATSON. Selepas azie cuba yang trial pack ini, azie dapat rasa ada perubahan pada kulit muka azie. Kulit memang snetiasa lembap, tak kering, dan yang penting tak berminyak. Tapi yang paling azie suka adalah pencuci awakening kerana selepas bilas kulit muka dengan air bersih kulit muka jadi sejuk sangat2 dan best. 

Selepas itu, azie beli satu set "NANO WHITE" product. Antara yang azie pakai ialah:


1. Nano White  Awakening snow wash


2. Nano white hydrating whitening mask

Mesti korang tertanya2 apa beza antara kedua-dua cleanser ini. First tu, awakening snow wash bertindak sebagai pencuci untuk menghilangkan kotoran pada kulit muka. Selepas dibilas dengan air kulit muka akan berasa segar dan sejuk saja. Second pula, ialah bertindak sebagai mask. Cara gunanya senang saja basahkan kulit muka dengan air lepas tu letak kan sedikit mask ini pada seluruh kulit muka. Tunggu dalam 5 minit. Lepas tu bilas dengan air. 

Azie pula pakai, pagi azie guna awakening snow wash and waktu malam azie guna hydrating mask nie. Function kedua-dua cleanser ini sama saja. Tapi lepas guna hydrating mask ini kulit akan rasa tegang dan segar. Ok azie terus kan my next skincare yer.

3. Nano White cell moist whitenor/Nano white day renew

Kenapa azie mentionkan ada dua nama product yang berbeza pada gambar ini. Kedua-dua product ini boleh digunakan pada waktu siang. korang boleh pilih yang mana satu korang nak guna. Nak guna cell moist whitenor ataupun day renew. Korang boleh pilih. Nak pakai kedua-dua pun boleh tak ada masalah.

4. Nano White Night Repair.

Cream Nano White Night Repair tu digunakan pada waktu malam. Lepas bersihkan kulit muka. Sapukan nano white refining treatment tonerand last sekali baru lah letak kan cream night repair. Esok pagi korang bangun dari tidur kulit korang akan jadi lembut dan segar walaupun baru bangun tidur. 




6. Nano White refining treatment toner/ Nano White clarifying cleansing milk

Azie hanya pakai Nano White Refining treatment Toner. Tapi depend pada korang lah yer nak pakai yang mana satu dan mana yang selesa dengan kulit muka korang semua. Seterusnya ialah kepada yang mengalami masalah gelap pada lingkaran bawah mata boleh menggunakan "Eye Brigthener"



7. Nano White eye brigthener



8. Nano White Omega day shield 

Cream ini bertindak sebagai sun block. Azie memang mengalami masalah kulit yang sensitif. Seperti yang azie beritahu sebelum ini. Kulit azie tidak boleh terkena pancaran cahaya matahari yang terlalu panas . Sebab kulit azie akan mengelupas dan menjadi kemerah-merahan. Sun Block ini memang elok dan berkesan untuk kulit azie.


9. Nano White Whitening Serum Concentrate

Lastly , Serum. Azie tak lah selalu pakai serum ini. Dalam sebulan tu adalah 3 kali pakai. Serum ini depend pada korang bila nak pakai. Selalunya azie pakai pada waktu pagi and malam sahaja. Kalau tak pakai serum pun kulit tetap nampak sihat dan segar. 

Ini lah semua skincare Nano White yang azie pakai buat masa ini. Alhamdulilah kulit azie sudah tidak mengalami masalah seperti kulit kering atau berminyak, Tidak mengalami kemerah-merahn, dan tidak ada jerawat setelah azie pakai skin care ini. Cuma kena rajin lah pakai. Kalau tak rajin memang lambat  dapat kulit yang betul-betul sihat. 

Bawah ini adalah contoh gambar kesemua skincare Nano White. Bukan semuanya korang kena pakai. Just pakai mana yang perlu saja. Kalau semua ini mesti kulit jadi lagi gojes hehehe...Ok  azie minta diri dulu. Nak sambung buat keje. Inshallah nanti ada masa azie update entri lagi. 


Wasalam











31 comments:

Azida Lutafias said...

Good info. Blog walking.Follow my blog :) TQ dear :)

aniesa ahmad said...

emm,, dia punya toner ok tak ? rasa nak try toner dia, tapi tak berapa pasti

Axieana Yumi Life said...

@aniesa ahmad:

so far, product nano ini ok. kita dh pakai dlm 2 year. Alhamdulilah. Kulit muka semakin lembut dan halus. Lagi satu toner nano nie memang berkesan boleh hilangkan kekotoran pada kulit muka.

Nadirah Shahrin said...

haiiii...sori ea...mcm nk buat pembetulan la....heheheh
sy pun pemakai tegar nanowhite ni...
yg hydrating mask tu bukan clenser....ia adlh mask...
cleanser nanowhite ad 3
1. awakening snow wash
2. microfoliating clay
3. cleansing milk
..haaaa...pilih la yg mana seswaii dgn kulit... ^_^

yg mask tu pakai 2 kali seminggu je...huhuuhuhuh...

yg produk no.3 plak...
moisturizer = pelembap..untuk yg kulit kering seswaii pakai...
n white day renew tu plak kira dna repair..lindung kulit dri chya matahari...dia mcm omega day shield...cuma omega day shield ni spf dia tinggi... ^_^

Axieana Yumi Life said...

@Nadirah SHahrin
Thank you. coz betul kan info dlm blog kte nie

Sizzling Suzai said...

hi tersinggah cni sbb hehe sy pon pngguna nano white tegar...nice product kan :)

arni rohayu said...

HI.. memang best produk ni.. harap ada kat pasaran sampai bila-bila kan...

arni rohayu said...

Hi.. memang best produk ni.. harap ada kat pasaran sampai bila-bila kan...

arni rohayu said...

Hi..produk ni memang best . harap ada kat pasaran sampai bila-bila kan...

Anonymous said...

ni product mne ek

Abdullah Iqmal said...

salam.. nak tnye ni produk mne ek??

Abdullah Iqmal said...

salam...nk tnye ni produk mne ek?

Anonymous said...

Sudah cuba hampir 2 months so far so good

Syazwani Pazil said...

Salam, hi jalan2 blogwalking. Wani peminat product nano juga. Fav items nanowhite microfoliating clay cleanser & nanowhite infinity refining astringent mist ^^

Cik Fafa said...

Saya pun pengguna setia awakening cleanser nanowhite. dah dekat 4 tahun pakai. cuma sekarang dah tak pakai toner, pelembab dia sebab mahal. pakai pencuci muka nanowhite dan pelembap garnier saja. =)

5555miza said...

produk nano ni mmg bagus. sbb sya dah gna since 2008 lg. masa praktikal kerja bawah matahari panas kat site mmg gna omega day sheild dan yang paling mengagumkan kulit saya tak pernah jadi gelap tapi makin putih plak ni pun perasan lepas kna tegur bos dan kawan ofis sbb drg semua surnburn. jd trus gna sampai skrg. Pelembabnya pla satu kemestian sbb kulit sentiasa sembab jd tak prlu apply face mist dah

Elvina Delia said...

Kalau nak order macam mana?

Axieana Yumi Life said...

Sizzling Suzai:
Same with me. Alhamdulilah kulit semakin sihat dah sekarang ini.

Axieana Yumi Life said...

Elvina Delia:
Tak payah order on9. dekat Malaysia pun ada jual. Pergi saja dekat Watson mesti ada.

Anonymous said...

Salam. Muka sy bminyak dan ada mslh parut jerawat. Sesuai x guna ni?

minah said...

nano ni leh putihkan kulit x?

minah said...

nano ni bleh putihkan kulit x?

Axieana Yumi Life said...

@minah: kalau ikut formula memang untuk memutihkan kulit dan membersihkan segala sel2 kulit kita.

rasanah remli said...

salam. kulit muka sy jnis sensitif dan bminyak. antara day renew cream dgn cell moistenor mana y sesuai? tq :)

Ifand Abdulsalam said...

Brapa lame bru nmpak kesan untuk nampak kulit putih? Ke dy juz byasa2 je ... Sbp sy pkai stakat ni x putih pn... Juz best jela,rse muka bersih n xde jrawat...

Axieana Yumi Life said...

product ini depened pada kulit jgk. Macam kulit Azie memang dh cerah. Tapi kulit muka Azie dah tak suram seperti sebelum ini. Memang kulit buka akan jadi bersih dan jerawat pun hilang.

Sya_Mimi said...

Salam.. Muka sya berminyak dan masalah jer awat dan patut jerawat.. So azie suggest pakai apa eh antara semua product2 nano white nih?? Tq

Asmida Nazri said...

Assalamualaikum..

sy pn ade pakai nano white.. mula2 sy pki just awakening snow wash je.. kulit sy jnis yg kring.. sy tukar pki yg cleansing milk tu sbb untuk mke kring better pki yg milk punte (org dekat Watson tu la ckp) .. tpi skrg kulit sy naik white head & black head.. mcm makin teruk.. so skrg decide nk stop pki.. cleansing milk & awakening snow wash sy bru beli sekali dgn toner & nano white day renew.. spe2 yg nk beli sy jual semua (awakening snow wash, clarifying cleansing milk, refining treatment toner & nano white day renew).. pki xsmpi sbulan lg kecuali yg awakening snow wash tu da sbulan pki.. total semua sy jual RM35.. boleh call atau whatsapp sy 019 4889581.. tq

Asmida Nazri said...

Assalamualaikum..

sy pn ade pakai nano white.. mula2 sy pki just awakening snow wash je.. kulit sy jnis yg kring.. sy tukar pki yg cleansing milk tu sbb untuk mke kring better pki yg milk punte (org dekat Watson tu la ckp) .. tpi skrg kulit sy naik white head & black head.. mcm makin teruk.. so skrg decide nk stop pki.. cleansing milk & awakening snow wash sy bru beli sekali dgn toner & nano white day renew.. spe2 yg nk beli sy jual semua (awakening snow wash, clarifying cleansing milk, refining treatment toner & nano white day renew).. pki xsmpi sbulan lg kecuali yg awakening snow wash tu da sbulan pki.. total semua sy jual RM35.. boleh call atau whatsapp sy 019 4889581.. tq

tee kha said...

Antara moist cream dgn day cream mana lagi better ??

Anonymous said...

sis... pelembab ngn cream malam..nak kene pakai yg mane dulu ea?