Saturday, February 8, 2014

31
Moshi Moshi

Review: Nano White Skincare

 photo Salam-1.png

Selamat petang dan Good Evening. Apa khabar wahai blogger-blogger sekalian. Hopefully, korang sihat walafiat. Hari ini, hari sabtu. Hari ini apa yang korang buat??Adakah korang pergi tengok wayang bersama orang yang tersayang. Maklum lah sekarang ini banyak movies-movies yang best-best. Cuma azie saja yang no have time to watching movies. Soo..busy with my FYP. No have time to enjoy. Korang pergi tak Karnival Karangkraf dekat shah Alam seksyen 15. Mesti korang pergi sana. mesti banyak yang korang borong atau pun korang seronok bergambar dengan arti-artis yang popular. Tahun ini azie tak dapat pergi because azie nak spend time with my work. Hopefully all my work will be success. Ok lah sebenarnya, hari ini....petang yang indah dan permai ini azie nak buat review pasal product skincare yang azie dah gunakan selama 3 tahun ini.

Azie memang mengalami kulit yang paling sensitif. Expecially pada waktu panas. Kulit azie memang tak tahan dengan panas kalau terkena macam udang bakar lah kulit azie. Azie dah cuba pelbagai produk termasuk lah cara tradisional. One day, azie cuba pakai satu produk ini iaitu "NANO WHITE". Pada mulanya, penasihat skincare tu suruh azie cuba "NANO INFINITY" tetapi disebabkan harga yang dua kali ganda mahal daripada "NANO WHITE" jadi azie cuba beli trial kit dahulu. Pack trial "NANO WHITE" nie seperti gambar yang azie lampirkan dibawah ini.


Dalam kotak kecil ini terdapat cleanser, moisturizer, cream sun block and polishing. Pada yang nak mencuba boleh beli pack trial ini. Harganya kalu tak silap azie dalam RM15 sahaja di WATSON. Selepas azie cuba yang trial pack ini, azie dapat rasa ada perubahan pada kulit muka azie. Kulit memang snetiasa lembap, tak kering, dan yang penting tak berminyak. Tapi yang paling azie suka adalah pencuci awakening kerana selepas bilas kulit muka dengan air bersih kulit muka jadi sejuk sangat2 dan best. 

Selepas itu, azie beli satu set "NANO WHITE" product. Antara yang azie pakai ialah:


1. Nano White  Awakening snow wash


2. Nano white hydrating whitening mask

Mesti korang tertanya2 apa beza antara kedua-dua cleanser ini. First tu, awakening snow wash bertindak sebagai pencuci untuk menghilangkan kotoran pada kulit muka. Selepas dibilas dengan air kulit muka akan berasa segar dan sejuk saja. Second pula, ialah bertindak sebagai mask. Cara gunanya senang saja basahkan kulit muka dengan air lepas tu letak kan sedikit mask ini pada seluruh kulit muka. Tunggu dalam 5 minit. Lepas tu bilas dengan air. 

Azie pula pakai, pagi azie guna awakening snow wash and waktu malam azie guna hydrating mask nie. Function kedua-dua cleanser ini sama saja. Tapi lepas guna hydrating mask ini kulit akan rasa tegang dan segar. Ok azie terus kan my next skincare yer.

3. Nano White cell moist whitenor/Nano white day renew

Kenapa azie mentionkan ada dua nama product yang berbeza pada gambar ini. Kedua-dua product ini boleh digunakan pada waktu siang. korang boleh pilih yang mana satu korang nak guna. Nak guna cell moist whitenor ataupun day renew. Korang boleh pilih. Nak pakai kedua-dua pun boleh tak ada masalah.

4. Nano White Night Repair.

Cream Nano White Night Repair tu digunakan pada waktu malam. Lepas bersihkan kulit muka. Sapukan nano white refining treatment tonerand last sekali baru lah letak kan cream night repair. Esok pagi korang bangun dari tidur kulit korang akan jadi lembut dan segar walaupun baru bangun tidur. 




6. Nano White refining treatment toner/ Nano White clarifying cleansing milk

Azie hanya pakai Nano White Refining treatment Toner. Tapi depend pada korang lah yer nak pakai yang mana satu dan mana yang selesa dengan kulit muka korang semua. Seterusnya ialah kepada yang mengalami masalah gelap pada lingkaran bawah mata boleh menggunakan "Eye Brigthener"



7. Nano White eye brigthener



8. Nano White Omega day shield 

Cream ini bertindak sebagai sun block. Azie memang mengalami masalah kulit yang sensitif. Seperti yang azie beritahu sebelum ini. Kulit azie tidak boleh terkena pancaran cahaya matahari yang terlalu panas . Sebab kulit azie akan mengelupas dan menjadi kemerah-merahan. Sun Block ini memang elok dan berkesan untuk kulit azie.


9. Nano White Whitening Serum Concentrate

Lastly , Serum. Azie tak lah selalu pakai serum ini. Dalam sebulan tu adalah 3 kali pakai. Serum ini depend pada korang bila nak pakai. Selalunya azie pakai pada waktu pagi and malam sahaja. Kalau tak pakai serum pun kulit tetap nampak sihat dan segar. 

Ini lah semua skincare Nano White yang azie pakai buat masa ini. Alhamdulilah kulit azie sudah tidak mengalami masalah seperti kulit kering atau berminyak, Tidak mengalami kemerah-merahn, dan tidak ada jerawat setelah azie pakai skin care ini. Cuma kena rajin lah pakai. Kalau tak rajin memang lambat  dapat kulit yang betul-betul sihat. 

Bawah ini adalah contoh gambar kesemua skincare Nano White. Bukan semuanya korang kena pakai. Just pakai mana yang perlu saja. Kalau semua ini mesti kulit jadi lagi gojes hehehe...Ok  azie minta diri dulu. Nak sambung buat keje. Inshallah nanti ada masa azie update entri lagi. 


Wasalam











Monday, February 3, 2014

0
Moshi Moshi

Alhamdulilah....

 photo Salam-1.png

Hye semua my follower. Apa khabar?? Harap2 korang semuanya sihat-sihat yer. Sebelum tu azie nak ucapkan "WELCOME FEBRUARY" Azie rasa belum terlambat lagi untuk azie ucapkan hehehe..sekejap sahaja kan bulan January sudah pun berlalu dengan pantas tanpa kita sedari pada tahun 2014 ini.


Hari ini Azie berasa syukur sangat because I get the best result for this semester. Alhamdulilah syukur. Walaupun result Azie tak adalah segempak mana pun tapi Azie tetap rasa bersyukur dengan apa yang telah Azie usaha kan. Inshaallah, this final semester Azie akan buat lagi terbaik . Sebelum-sebelum ini, memang result every semester Azie kurang memuaskan disebabkan orang sekeliling kita. Kadang-kadang Azie tidak faham kenapa orang sekeliling azie suka sangat menyibuk dan menjatuhkan semangat seseorang itu. Kadang-kadang ada yang menyampaikan perkara-perkara yang tidak munasabah.

Sometime I feel like to die only because mulut manusia tidak kira lah wanita atau pun lelaki. Everytime, Azie fikirkan manusia nie tidak boleh dipercayai, sampai Azie lebih suka menyendiri dan belajar sendiri  Just belajar mengunakan tutorial youtube, dan maklumat dari lecturer. Sebab itu, azie tak percaya kepada rakan-rakan azie walaupun mereka sekelas dgn azie. Azie takut sangat-sangat untuk berkawan. Just think dalam kelas sahaja azie sembang-sembang sampai dekat luar azie buat hal azie sendiri.

by the in semester 6 Azie sudah tahu apa ertinya persahabatan. Mereka berdua lah yang banyak bantu dan memberi semangat kepada Azie. I'm so glad both of them be my BFF forever and ever. Walaupun sekelas pada Semester 5 kami tidak lah rapat mana tetapi kami semasa didalam kelas, sering membantu dan memberi idea sesama sendiri. Lagipun mereka tidak pernah meninggalkan azie keseorangan walaupun kami berlainan kelas, supervisor FYP and negeri.

I'm very happy with them. Thank you to Dalilah and Nur because of them azie jadi bersemangat semula. Korang lah kawan baik azie sampai bila2. Ooops...Mr.Muchuk don't be jelousy because you a the best man in the world and you a my BFF too...Azie sayang korang semua...Thank A lot.


My BFF Nur & Dalilah time nie kita orang hangout dekat KLCC
Love both of them.

Alright, that all my entry for today. Lapar lah nak pergi makan dulu. Nanti ada masa azie update lagi. This is my first entry in february. 

Welcome Home February , & Good bye January