Sunday, January 19, 2014

2
Moshi Moshi

Korean Vs Malay. What That??

 photo Salam-1.png

Hye. Selamat malam. Apa khabar??? korang dah DINNER ker??Malam nie azie just dinner sushi only. tapi alhamdulilah kenyang juga. By the way, mesti korang semua tertanya-tanya apalah entri untuk malam ini "KOREAN vs MALAY????" korean bergaduh dgn malay ker??ada perlawanan bola diantara korean dgn malay ker???Mesti banyak persoalan yang korang akan tanya. Sebenarnya, ini tiada ken mengena pun pasal pergaduhan, perlawanan atau pun bola. Malam ini azie nak share dua drama iaitu 1 daripada drama korean dan 1 lagi drama melayu.

Disebabkan azie nie orang melayu, orang malaysia jadi azie akan strat dgn drama melayu dahulu. Walaupun azie nie seorang yg fanatik pasal korean tapi hati azie tetap orang malaysia tau. Sekarang ini azie tengok banyak betul drama-drama melayu yang diterjemah kan melalui novel dan dijadikan sebagai sebuah drama. Tetapi bukannya semua drama-drama dari novel diambil sepenuhnya. Sebelum azie menonton drama ini azie memang dah baca novel tersebut. kalau diikutkan memang seronok. Kadang-kadang geli hati apabila membaca. Ada juga yang mengatakan azie nie tak betul because senyum and ketawa sorang2. hahaha..whatever....!!!Ada aku kisah.

The titile of malay drama from novel is a "PROJEK MEMIKAT SUAMI". First of all memang best walaupun drama ini belum habis ditayangkan lagi. Tetapi apa yang azie telah baca didalam buka sama dengan drama. Jadi, azie semakin suka dan tidak sama untuk menonton drama ini sampai habis. Siapa tak kenal pelakon dalam drama ini iaitu EMMA MAEMBONG & AIMAN MENTOR.  Watak yang mereka lakon kan memang menjadi dan sangat sesuai.



DRAMA/NOVEL: PROJEK MEMIKAT SUAMI

Drama ini ditayangkan di ASTRO RIA tetapi azie tak berapa nak pasti hari apa dan pukul berapa. Sebab azie tonton drama ini dalam TONTON ONLINE ajer. Al-maklum lah tak mampu lagi nak pasang ASTRO hehehe...korang semua tengok lah drama ini best sangat2. azie suka. Sekarang kite proceed ke drama yang seterusnya iaitu "DRAMA KOREAN".

 Malam nie nak share satu drama korean yang telah azie tonton sebelum ini. Cerita jalan drama ini sangat menarik but azie tak suka ending this drama. huhuhuhu...but i love the actor and actress in this drama... So sweet...so cute and so emosional. Siapa lah yang tak kenal pelakon popular iaitu "LEE MIN HO", "WOO BIN" & "PARK SHIN HYE" bagi azie mereka ini memang pelakon yang terbaik. I love them.

Lupa pulak nak beritahu apa lah title drama korean ini. Drama korean ini, adalh sebuah drama yang baru pada tahun 2013. Tajuk drama ini ialah "THE HEIRS". Azie rasa mesti ramai yang dah tengok drama ini sebab banyak notification yang terdapat dalam FB mepromosikan drama tersebut. Jadi tak payah lah azie nak cerita panjang2 sebab lain orang lain rasanya. First of all drama ini best cuma azie tak berapa suka ending of this story.


 

THE HEIRS 2013

Hrmm...azie suka kedua-dua drama ini, walaupun ada sesetengah scene yang mempunyai kekurangan tetapi drama ini still best. Ini bagi pendapat azie. Pendapat korang azie tak tahu lah. Kalau azie akan bagi 4 start for both this drama. Jikalau pelakon tidak membawa watak dgn baik walaupun drama ini diambil dari novel yang begitu menarik jalan ceritanya. Drama ini tidak dapat yang terbaik. Hujung pangkalnya adalah pelakon tu sendiri. 

Orite...azie nak minta diri dahulu untuk solat isyak kejap. Inshaallah, nanti azie akan update something entri yang menarik.

Wasalam,


2 comments:

Isya PurpleZ said...

baru tengok the inheritors tu 2 episod. hehe.. agak kemalasan nak layan movie korea sekarang ni. layan Running Man lagi best! huahuahua..

Axieana Yumi Life said...

yup jalan cerita ok cuma ending tak berapa sangat. yup kte pun layan running man jgk... :)