Sunday, October 13, 2013

0
Moshi Moshi

Korean Drama : Shut Up Flower Boy Band & That Wind the winter Blow

 photo Salam-1.png

Hye semua. Firstly, azie nak minta maaf sebab tak dapat nak update entry yang telah azie janji kan. Sorry sangat2. Biasa lah kalau lepas makan mesti lah jadi seperti ular sawa hahaha...lepas makan of coz lah tidur kan..hehehe..Siapa2 yang baru nak lunch time ini selamat menjamu selera.. Ok lah kita teruskan dengan entry yang azie nak share ini ok...

Hari ini azie hanya nak share dua buah drama korea yang azie dah pun tengok.  Title korean drama tersebut ialah  THAT WIND THE WINTER BLOW & SHUT UP FLOWER BOY. kedua-dua drama ini bagi pendapat azie best and simple. Drama That Wind The Winter Blow mengisahkan seorang gadis yang mengalami masalah pengelihatan dan ingin mencari abang kandungnya sendiri.  Tetapi dalam masa yang sama semasa gadis ini nak bertemu dengan abang kandung dia. abang kandung dia terlibat dalam kemalangan jalan raya. Kawan baik abang kandung dia lah yang menyamar sebagai abang kandung dia sebab nama mereka sama. Akhirnya lelaki yang menyamar sebagai abang kandung gadis tu pun mula jatuh cinta dengan gadis tersebut...Kalau nak tahu lebih lanjut korang tengok lah yer...hehehe...tak mau cerita panjang2 nanti tak best pulak...drama ini pernah keluar dekat ASTRO...

Inilah dia wallpaper yang azie ambil dari intenert iaitu Drama THAT WIND THE WINTER BLOW
comel kan pelakon perempuan dia...soo sweet both of them in this drama..sesuai sangat...





 
Drama yang kedua pulak ialah SHUT UP FLOWER BOY BAND. Drama ini mengisahkan sebuah band yang diberi nama EYE CANDY. Member dalam band ini memang terlalu nakal. Satu hari sekolah mereka terpaksa ditutup dan enam sahabat ini ditukarkan ke sekolah JUNG SANG merupakan sebuah sekolah yang terbaik. Tak tahu lah nak story macam mana. Apa kata korang tengok sahaja drama ini. memang best azie suka sangat. Drama ini mengisahkan persahabatan dan jalan masa depan mereka...

Drama : SHUT UP FLOWER BOY BAND (2012) 






Ok lah ini adalah pelakon-pelakon yang berlakon dalam dram ini. Cerita dia memang best. Simple and more kepada relationship with friend and how to conduct to be a great leader. dalam drama ini banyak dugaan dan cabaran yang mereka harungi... Jangan lupa tengok yer...best...

Azie kena stop sampai sini dulu. azie ada kerja yang perlu diselesaikan...ok next time azie share lagi ...ok bye2...

SAyonara....

Wasalam..,






No comments: