Tuesday, October 29, 2013

0
Moshi Moshi

B1A4

 photo Salam-1.png

Hye semua. Apa khabar??/Selamat berhujung minggu semua. Hari ini Korang semua tak keluar pergi mana-mana ker?? Bersantai dengan family ker...dengan Boyfriend or Girfriend ker??? atau for ladies tak pergi shopping ker??heheh....ysekarang kan hujung bulan mesti ramai yang dah dapat gaji. Especially goverment worker siap dapat bonus setengah bulan lagi. huhuhuhu....

Hari ini azie tak nak taip banyak2. just want to share K-pOp band yang seterusnya. Hari ini azie nak share salah satu kumpulan K-pop bagi azie best jugak. Siapa yang tak suka jangan baca tau ..hehehe
ok hari ini azie nak share kumpulan B1A4. Pernah dengar tak???Lagu2 mereka pun best jugak. Tak lah bored pun. 
Azie nak perkenalkan ahli-ahli kumpulan mereka....




B1A4



Real Name: Shin Dong Woo
Stage Name: CNU/Shin Woo
Position: Vocalist, Rapper
Birthday: 10.06.1991
Height: 182cm  (6')
Weight: 64kg (141 lbs)
Blood type: A
Skill & Hobbies: Rap, rap making , taekwondo
Hometown: chungbuk Chengju


Real Name: Gong Chan Shik
Stage Name: Gong Chan
Position: Vocalist
Birthday: 14.08.1993
Height: 181cm  (5'11'')
Weight: 60kg (132 lbs)
Blood type: A
Skill & Hobbies: Swimming, Mathematics
Hometown: Jeollam Suncheon 
Studying at Seoul School of Performing Arts (SOPA)


Real Name: Jung Jin Young
Stage Name: Jinyoung
Position: Leader, Vocalist
Birthday: 18.11.1991
Height: 178cm  (5'10")
Weight: 59kg (130 lbs)
Blood type: A
Skill & Hobbies: Song Writing, composing, singing, acting, playing guitar
Hometown: chungbuk Chungju


Real Name: Cha Sun Woo
Stage Name: Baro
Position: Main Rapper
Birthday: 05.09.1992
Height: 178cm  (5'10")
Weight: 63kg (139 lbs)
Blood type:B
Skill & Hobbies: Rap. Rap making, beatbox, running
Hometown: Jeollam Gwangju


Real Name: Lee Jung Hwan
Stage Name: Sandeul
Position: Leader, Vocalist
Birthday: 20.03.1992
Height: 178cm  (5'10")
Weight: 62kg (137 lbs)
Blood type: A
Skill &Swimming, Cooking
Hometown: Gyeongnam Busan

Muka-muka mereka ini nampak macam mature sangat2. Padahal umur mereka semuanya under 25 years. Tapi suara mereka bila bernyanyi macam 25 above dah. Azie suka lagu mereka terutam lagu "I TRIED TO WALK" dengan "BABY I'M SORRY". Ada lagi satu lagu tu MV mereka memang the best laa...Lawak pun ada..Tajuk lagu tu "BEATIFUL Target" kalau tak silap azie. Memang best tak rugi kalau korang tengok

Azie sekadar nak share saja, kalau ada sesiapa yang tak suka tengok tu. Azie minta maaf lah yer. Sebab ini apa yang azie nak sharekan. 

ok lah azie kena stop sekarang because azie kena pergi kajang. Ada kerja nak kena buat. Ermmhujung2 minggu macam ini patutnya berehat tapi azie kena kerja...ermm ok lla kawan2. See you next time ok...

bye2....
Wasalam

P/s:sesiapa yang belum menunaikan solat zohor. baik pergi solat dulu yer..

Tuesday, October 15, 2013

0
Moshi Moshi

Selamat Hari raya haji

 photo Salam-1.png

Hye semua . Tengah buat apa tu???Mesti tengah sibuk membakar lemang....masak rendang...anyam ketupat...Maklum lah esok kan dah raya haji. Mesti tengah sibuk nie untuk persiapan hari esok. hrmmm......mesti ramai yang dah balik kampung halaman masing-masing kan. Mesti ramai saudara mara yang datang dari jauh nie. Hrmmm...azie..hehehe...kampung azie dekat sahaja...dari kampar nak ke gopeng...lebih kurang macam dari kampung baru nak ke bangsar saja...dekat sangat2 pun...esok pagi2 baru azie balik...

Ok bye the way. Azie nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA kepada semua umat2 islam di Malaysia dan juga berada di luar Malaysia.....kepada yang menunaikan haji tu semoga ibadah mereka diterima oleh Allah SWT.  .....Inshaallah...


Wahhh...tak sabar rasanya nak pergi tengok lembu..kambing ..unta kena korban..Masa tu lah boleh berjumpa dengan rakan2...saudara mara..dan juga jiran tetangga..Masa ini juga lah kita sebagai umat islam boleh mengeratkan lagi silatulrahim antara satu sama lain....Kalau duduk dekat kampung perkara yang paling azie suka ialah MEREWANG ...mesti ramai yang pernah dgr perkataan ini bukan selalunya yang duduk dekat kampung laa...tolong menolong seperti kenduri kahwin...doa selamat...dan macam2 lagi...
Excited nak balik kampung sebab azie suka buat aktiviti kampung ini. 

Ok lah azie nak masuk tidur dulu..esok nak kena bangun pagi2....nak pergi sembahyang raya ..lepas tu nak pergi merewang....hehehe...boleh tengok gelagat mak cik..pak cik..opah dan atuk kita bercerita dan yang paling azie suka kalau ada mak cik- mak cik yang kaki melatah...hehehehe...suka kacau...

Ok i have to go now...By the gudnite and sweet dream...
Wasalam

Sunday, October 13, 2013

0
Moshi Moshi

Korean Drama : Shut Up Flower Boy Band & That Wind the winter Blow

 photo Salam-1.png

Hye semua. Firstly, azie nak minta maaf sebab tak dapat nak update entry yang telah azie janji kan. Sorry sangat2. Biasa lah kalau lepas makan mesti lah jadi seperti ular sawa hahaha...lepas makan of coz lah tidur kan..hehehe..Siapa2 yang baru nak lunch time ini selamat menjamu selera.. Ok lah kita teruskan dengan entry yang azie nak share ini ok...

Hari ini azie hanya nak share dua buah drama korea yang azie dah pun tengok.  Title korean drama tersebut ialah  THAT WIND THE WINTER BLOW & SHUT UP FLOWER BOY. kedua-dua drama ini bagi pendapat azie best and simple. Drama That Wind The Winter Blow mengisahkan seorang gadis yang mengalami masalah pengelihatan dan ingin mencari abang kandungnya sendiri.  Tetapi dalam masa yang sama semasa gadis ini nak bertemu dengan abang kandung dia. abang kandung dia terlibat dalam kemalangan jalan raya. Kawan baik abang kandung dia lah yang menyamar sebagai abang kandung dia sebab nama mereka sama. Akhirnya lelaki yang menyamar sebagai abang kandung gadis tu pun mula jatuh cinta dengan gadis tersebut...Kalau nak tahu lebih lanjut korang tengok lah yer...hehehe...tak mau cerita panjang2 nanti tak best pulak...drama ini pernah keluar dekat ASTRO...

Inilah dia wallpaper yang azie ambil dari intenert iaitu Drama THAT WIND THE WINTER BLOW
comel kan pelakon perempuan dia...soo sweet both of them in this drama..sesuai sangat...





 
Drama yang kedua pulak ialah SHUT UP FLOWER BOY BAND. Drama ini mengisahkan sebuah band yang diberi nama EYE CANDY. Member dalam band ini memang terlalu nakal. Satu hari sekolah mereka terpaksa ditutup dan enam sahabat ini ditukarkan ke sekolah JUNG SANG merupakan sebuah sekolah yang terbaik. Tak tahu lah nak story macam mana. Apa kata korang tengok sahaja drama ini. memang best azie suka sangat. Drama ini mengisahkan persahabatan dan jalan masa depan mereka...

Drama : SHUT UP FLOWER BOY BAND (2012) 






Ok lah ini adalah pelakon-pelakon yang berlakon dalam dram ini. Cerita dia memang best. Simple and more kepada relationship with friend and how to conduct to be a great leader. dalam drama ini banyak dugaan dan cabaran yang mereka harungi... Jangan lupa tengok yer...best...

Azie kena stop sampai sini dulu. azie ada kerja yang perlu diselesaikan...ok next time azie share lagi ...ok bye2...

SAyonara....

Wasalam..,






Saturday, October 12, 2013

0
Moshi Moshi

ShoPpiNg TiMe.

 photo Salam-1.png

Hye semua. Apa khabar??? Hrmm..hari nie azie curi sikit masa azie untuk update entri.. Hari ini adalah hari sabtu. Mesti ramai yang luangkan masa bersama rakan-rakan..Keluarga...dan orang yang tersayang.. Oopss...lupa pulak kan dah masuk GAJI mesti pergi shopping kan Expecially for girl....Ramai yang menyatakan perempuan seorang yang shopaholic . Ermm..bagi padangan azie as a girl memang betul pun. Perempuan memang tak boleh dipisahkan dengan shopping atau boleh dikatakan suka menghabiskan duit dari segi pakaian...kasut...handbag...and cosmetic. Expecially bila time SALE waahhh...memang rambang mata...hehehehehe..macam azie tadi lah..huhuhu..Betul lah kata orang perempuan ini ada sembilan nafsu satu sahaja akalnya...

Sebelum bertolak balik Ipoh tadi azie singgah di salah sebuah shopping complex dekat KL...Tempat tu boleh dikatakan memang murah dan berpatutan lah..Kalau bawa RM200 confirm dapat lebih dari 5 helai baju huhuhuhu.....Tapi azie tak adalah beli baju pun..just sekadar cuci mata tengok dulu mana yang memikat di hati hehhehe...banyak jugak lah yang azie survey adalah dalam lebih ari 5 helai ..huhuhuhu....tapi bila dah singgah dekat kedai K-POP terus cancel beli baju....

Biasalah azie kan suka lagu-lagu K-POP nie....azie pun masuk lah dekat kedai tu tengok apa yang memikat dihati azie...belek punya lah belek...terus azie grab tiga button yang azie belum ada lagi... Mesti korang pernah tengok RUNNING MAN kan...azie ambil salah satu character daripada show tersebut...iaitu SONG JI HYO. Lagi dua tu pulak dari kumpulan Band yang comey2 sangat iaitu INFINITE ...Baru2 ini azie ada update pasal INFINITE BAND kan....satu button tu semua member dari group INFINITE manakala yang satu lagi tu just one member sahaja iaitu L.


Inilah dia button yang azie beli..huhuhu...cantik kan..comey saja mereka ini...azie mula2 segan jugak lah nak masuk kedai tu tapi tengok balik ramainya orang membeli cendermata dekat situ . Murah pun murah...tak adalah mahal sangat macam dalam on9. hehehe.....

Selepas penat membeli belah perut terasa lapar lah pulak...Azie pun ajak lah family azie pergi makan dekat KFC...punya lah ramai orang sampai tempat duduk untuk makan pun kena tunggu turn..ada yang sampai berebut-rebut...huhuhu...tapi akhirnya kiteorang dapat jugak tempat duduk walaupun tunggu dalam 15 minit macam tu...




Ini lah picture kami setelah penat berjalan ...penat tawaf satu TIME SQUARE ini....sambil tu tunggu my sister belikan KFC for me and my mom.  Selepas kami makan lunch dekat KFC..Kami pun berangkat untuk balik kampung untuk holiday for HARI RAYA HAJI...Soo excited sebab dah dua bulan tak balik tau..of oz lah rindu katil ...expecially for my beloved teddy bear Ms. Muchuk... How r u???I Miss You...hehehee

Sekarang azie dah sampai ipoh dengan selamat. Alhamdulilah....syukur....Inshaallah nanti azie nak share one of the korean drama. pelakon dia salah seorang daripada kumpulan INFINITE. sebab dah lama kan azie tak update pasal Korean Drama...Kejap lagi azie update and share dengan you all semua...

I have to go now...nak pergi keluar makn..tengah malam nanti azie share about korean drama yang azie sudah pun tengok....ok..stay tuned...

Sayonara....






Sunday, October 6, 2013

1
Moshi Moshi

K-POP time... INFINITE

 photo Salam-1.png

Selamat malam semua. Apa khabar???Azie harap korang semua dalam keadaan sihat walafiat disamping keluarga dan orang yang tersayang. Mesti ada yang masih ingat azie dan mungkin juga ada yang dah lupa pada azie. Maklum lah azie nie bukan sehebat mana pun. Sekadar menaip blog untuk share apa yang azie suka....tentang percutian dan macam-macam lagi tapi azie tak berapa suka dengan gosip2 dekat malaysia ini terutama gosip2 artis malaysia.  Bukan azie nak jatuh kan industri tanah air malaysia ini. cuma azie tak gemar mengambil tahu hal orang lain. Bak kata orang tak suka BUSY BODY hal orang lain. Azie minta maaf banyak-banyak sebab dah lama azie tak update blog. Sorry ...because sekarang azie tengah buzy dengan kerja and study.

Hari ini azie nak share banyak benda tapi malam ini azie just nak share satu saja. Inshaallah nanti ada masa azie update lagi and share lagi. Mungkin sesetengah follower azie tahu yang azie lebih gemar menonton dan mendengar lagu KOREAN & JAPAN. Hari ini azie nak share beberapa group K-POP yang azie suka ...atau boleh dikatakan yang azie minat. Azie minat group K-pop nie bukan disebabkan wajah mereka comel..handsome...atau dikatakan muka jambu tapi azie suka sebab MTV mereka. MTV mereka memang kreatif ..and contra color dalam MTV tu. Yang paling azie suka ialah tarian mereka. itu yang menyebabkan azie suke K-POP & J-POP.

Malam nie azie nak share group K-POP iaitu INFINITE. Group nie bagi azie paling best sebab semua video clip mereka kreatif dan tarian mereka pun gempak. Lagu mereka azie tak pernah jemu dengar. Lagu-lagu mereka ada juga yang slow instrument dan rancak. Bagi azie dua-dua pun best. Azie suka performance mereka. Walaupun umur mereka masih muda lagi tapi mereka boleh membuat performance yang gempak.

dekat bawah ini azie ada letak beberapa gambar kumpulan INFINITE... walaupun muka mereka nampak mereka ini macm matang tapi umur mereka semuanya bawah 25 tahun.


MEMBER INFINITE : Woo Hyun, Sung gyu, Sung jong, L, Sung yeol, Dong woo & Hoya 



*SUNG KYU* LEADER/MAIN VOCALIST* 28 APRIL 1989*


       

          *DONG WOO* MAIN RAPPER* 22 NOV 1990*              
               


WOO HYUN* MAIN VOCALIST* 8 FEB 1991



*HOYA*RAPPER/VOCALIST* 28 MAC 1991*



*SUNG YEOL*VOCAL* 27 AUG 1991*


*L*VOCAL* 13 MARCH 1992*



*SUNG JONG* VOCAL* 3 SEPTEMBER 1993*
                         





Ok lah ini lah dia group K-POP INFINITE.  My fav group...ok lah azie nak masuk tidur dulu. Inshaallah, nanti kalau ada masa azie akan update lagi yer. Hopefully korang semua enjoy. Kalau tak suka abaikan saja apa yang azie post kan ini yer....

Selamat malam...
Sayonara..... (^_^)