Tuesday, February 12, 2013

2
Moshi Moshi

Mixing Mid Semester Story

 photo Salam-1.png

Hye Semua rakan-rakan follower azie. Apa khabar??? Hopefully korang semua sihat-sihat sejahtera yer. Alhamdulilah, pada pagi ini azie dapat mengupdate entry yang baru sudah beberapa minggu ini semester baru sudah bermula....memang lah tak berapa sibuk tetapi disebabkan tiada talian INTERNET dikawasan rumah sewa azie. Itu pun azie guna BROADBAND tetapi tahu-tahu saja lah. Ada masa line laju ada masa nak buka satu page pun susah. Now azie boleh update because I'm at my home now. Hai...baru sebulan sahaja semester bermula dah cuti ...memang heaven giler sekarang ini. Before azie merepek apa yang azie ingin luahkan didalam entry kali ini, Azie ingin mengucap "SELAMAT TAHUN BARU CINA" kepada semua rakan-rakan azie yang menyambut selamat tahun baru bagi orang cina. Sowie if I late too wish it...hehehehe....

Ok Now azie tengah cuti mid semester. Cepat kan cuti mid yang UNIKL bg. tak sampai sebulan pun azie dah cuti mid semester. Hrmm....nak buat macam mana dah UNIKL bagi cuti jadi kita ambil saja lah . Walaupun cuti tetapi banyak jugak exercise yang kena azie siapkan termasuk lah assignment.

Subject Virtual Reality memang azie sukasangat subject ini because kena buat 3D tetapi menggunakan coding. Dah tiga minggu azie belajar alhamdulilah azie dapat memahami cara-cara untuk menbuat 3D itu. Azie juga dikehendaki membuat satu exercise yang mempunyai 10 object yang terdapat didalam 3D itu. Jadi azie buat lah snowman. itu sahaja yang paling simple pun....and ada satu lagi assignment yang itu membuat report pasal AR.

MMA pula, ala macam Gibb yang sentiasa sporting. kelas dia ok tetapi sebab semester lepas azie dah penah belajar dengan dia dah tahu dah cara dia macam mana. tak adalah gemuruh or risau sangat. hehehe....VISUAL EFFECT pula, EN.LI..mula-mula itu cuak lah jugak sebab dulu masa semester pertama azie pernah buat presentation pasal drawing yang azie lukis and warna. Nasib baik lah azie punyer tak kena koyak. tengok gaya dia macam tegas and garang sahaja tetapi bila dah masuk kelas dia ok saja. Fun jugak lah masuk kelas dia. tetapi cuma dia sedikit nervous hehehehe....tetapi azie kena siapkan exercise yang dia dah bagi enam video kena siapkan. huhuuhu tetapi tiga video dah pun siap tinggal lagi tiga video .

FILEM PRINCIPLE hrmmmm...lecturer ok tetapi cara mengajar dia azie cepat sangat mengantuk. Cara dia memang kiteorang suka. bagi break sampai setengah jam. bagi pergi breakfast . macam-macam la..tetapi azie cepat mengantuk huhuhuhu.....

ok lah sampai sini sahaja dulu. azie nk turun makan lapar lah...lain kali kalau ada masa lagi azie update yer..Ok bye2....

wasalam,

2 comments:

Anonymous said...

salam kak azie..susah tak multimedia and senang nk dpt keje x? saya berminat jugak dg multimedia nie..:)

Axieana Yumi Life said...

Wassalam...
susah lah jgk...tp klu ikutkan belajar semuanya ssh....

tp alhamdulilah klu minat mmg blh wat... :)