Sunday, February 24, 2013

0
Moshi Moshi

SnowMan DOne!!!!

 photo Salam-1.png

Selamat tengah hari semua. Apa khabar???Alhamdulilah kenyang sudah.....hehehe.....sorry...ok tadi azie dah mentioned kan yang azie akan share dengan korang exercise yang azie dah buat untuk subject Virtual Reality (VR). Beberapa minggu yang lepas azie dah pun ceritakan serba sedikit pasal subject ini dan apa yang perlu azie buat untuk subject tersebut. 

Dekat bawah ini azie dah pun membuat print screen beberapa shot dalam exercise azie itu. Lecturer azie suruh kami satu kelas menbuat snow man dan mempunyai 10 object yang lain. Tidak kiralah membuat menggunakan tema seperti playground, christmas time, Fantasy  or in the jungle. It depend on our creativity. Disebabkan azie tidak lah begitu creative azie just membuat kawasan rumah yang mempunyai pokok...tempat untuk beriada seperti minum petang. Azie buat memang simple ajer tak adalah gempak mana pun . 

Tapi alhamdulilah akhirnya lecturer azie terima sebab lecturer azie telah memuji snow man azie dengan pujian yang positif. Alhamdulilah, walaupun susah untuk azie siapkan. Walaupun simple ajer. Hopefully korang enjoy lah melihat screen shot yang azie buat ini. 

Ini semua view yang azie dah screenshot kan. boleh lah korang bagi comment apa yang kurang. Inshaallah azie akan perbetulkannya nanti .





Ok lah azie nak keluar dulu. Kalau ada umur yang panjang Inshaallah kita akan berjumpa lagi untuk next entry daripada azie....

Bye2 Wasalam,

0
Moshi Moshi

Baucar Buku 1 Malaysia

 photo Salam-1.png

Apa khabar???Dah lama kan azie tak update blog. Hrmmm...I'm very sorry because azie terlalu busy dengan assignment...project and class. azie rindu dengan korang semua. ok lah hari ini azie nak update pasal "Baucar Buku 1 Malaysia". 

Mesti sekarang ini ramai student IPTA/IPTS tengah seronok memborong buku-buku yang mereka inginkan. 
Terutamanya kepada student girl yang seronok memborong novel-novel yang sekarang ini banyak diadaptasikan melalui drama sekarang ini. Tetapi kalau diikutkan dengan membaca novel dan menonton drama lain tau situasinya. kadang-kadang ada pelakon yang tidak dapat menjiwai character utama didalam novel itu sendiri. Tapi Alhamdulilah setelah banyak drama yang telah diadaptasikan melalui drama semuanya menjadi. Cuma biasa lah ada certain part ajer yang tak berapa nak menjadi sangat.

Ok lah ...Apa lah azie ini???dah melalut kat tempat lain lah pulak???heheheehe...Ok pada 21 FEB 2013 pihak UNIKL MIIT telah pun memberikan "Baucar Buku 1 Malaysia " kepada student campus MIIT. Ya Allah....ingat kan mereka buat ikut course tetapi ini tak...Memang macam sardin lah...sampai tolak menolak lagi. Hrmmm.....DIsebabkan azie ada kelas pada pukul 4.30ptg itu. nak atau tak azie terpaksa lah berhimpit untuk mendapatkan Baucar itu. Yer lah...Bila lagi azie nak ambil???lagipun kelas azie habis pukul 7.30 malam. Time itu confirm pihak HEM dah balik dah...Office pun dah tutup. 

Akhirnya, bila sudah penat beratur punya lah panjang sampai ada yang tolak menolak akhirnya azie dapat jugak laa baucar buku ini. Tetapi mula-mula itu memang lah excited tetapi lama-lama azie fikir balik buku apa laa yang azie nak beli??? kebanyakkan subject or course azie menggunakan tutorial practical. Hrmmm...apa azie nak beli yer????Itu lah yang bermain difikiran azie sekarang ini. Tarikh last Baucar ini sampai 31/05/2013..Hrmm time itu pulak azie tengah break semester...

Haiiii.....Apa lah yang azie nak beli ini???? Sekarang baucar buku dah ada sampul...tapi biasa lah ikut tema "1 Malaysia"...hehehehe....Itu picture sampul 1 Malaysia....








Boleh tak korang semua beri azie cadangan buku apa lah yang azie nak beli ini???Yer la...Multimedia course kebanyakkannya banyak menggunakan tutorial practical. Mana ada nak baca-baca ini. Dalam internet pun memang banyak sekarang tutorial sebagai pembelajanran kite orang semua. Lecturer azie pun bagi tutorial dekat azie...Sekarang ini rungsing tak tahu nak beli apa...huhuhuhu....pening2...

ok lah korang azie nak minta diri dulu nanti ada masa azie datang lagi untuk update yang seterusnya. Mungkin korang masih ingat lagi entry sebelum ini azie nak share one of the exercise yang azie dah buat untuk subject VIRTUAL REALITY nanti ada masa azie update yer....

ok lah bye2 you all..

Wasalam (^_^)


Tuesday, February 12, 2013

2
Moshi Moshi

Mixing Mid Semester Story

 photo Salam-1.png

Hye Semua rakan-rakan follower azie. Apa khabar??? Hopefully korang semua sihat-sihat sejahtera yer. Alhamdulilah, pada pagi ini azie dapat mengupdate entry yang baru sudah beberapa minggu ini semester baru sudah bermula....memang lah tak berapa sibuk tetapi disebabkan tiada talian INTERNET dikawasan rumah sewa azie. Itu pun azie guna BROADBAND tetapi tahu-tahu saja lah. Ada masa line laju ada masa nak buka satu page pun susah. Now azie boleh update because I'm at my home now. Hai...baru sebulan sahaja semester bermula dah cuti ...memang heaven giler sekarang ini. Before azie merepek apa yang azie ingin luahkan didalam entry kali ini, Azie ingin mengucap "SELAMAT TAHUN BARU CINA" kepada semua rakan-rakan azie yang menyambut selamat tahun baru bagi orang cina. Sowie if I late too wish it...hehehehe....

Ok Now azie tengah cuti mid semester. Cepat kan cuti mid yang UNIKL bg. tak sampai sebulan pun azie dah cuti mid semester. Hrmm....nak buat macam mana dah UNIKL bagi cuti jadi kita ambil saja lah . Walaupun cuti tetapi banyak jugak exercise yang kena azie siapkan termasuk lah assignment.

Subject Virtual Reality memang azie sukasangat subject ini because kena buat 3D tetapi menggunakan coding. Dah tiga minggu azie belajar alhamdulilah azie dapat memahami cara-cara untuk menbuat 3D itu. Azie juga dikehendaki membuat satu exercise yang mempunyai 10 object yang terdapat didalam 3D itu. Jadi azie buat lah snowman. itu sahaja yang paling simple pun....and ada satu lagi assignment yang itu membuat report pasal AR.

MMA pula, ala macam Gibb yang sentiasa sporting. kelas dia ok tetapi sebab semester lepas azie dah penah belajar dengan dia dah tahu dah cara dia macam mana. tak adalah gemuruh or risau sangat. hehehe....VISUAL EFFECT pula, EN.LI..mula-mula itu cuak lah jugak sebab dulu masa semester pertama azie pernah buat presentation pasal drawing yang azie lukis and warna. Nasib baik lah azie punyer tak kena koyak. tengok gaya dia macam tegas and garang sahaja tetapi bila dah masuk kelas dia ok saja. Fun jugak lah masuk kelas dia. tetapi cuma dia sedikit nervous hehehehe....tetapi azie kena siapkan exercise yang dia dah bagi enam video kena siapkan. huhuuhu tetapi tiga video dah pun siap tinggal lagi tiga video .

FILEM PRINCIPLE hrmmmm...lecturer ok tetapi cara mengajar dia azie cepat sangat mengantuk. Cara dia memang kiteorang suka. bagi break sampai setengah jam. bagi pergi breakfast . macam-macam la..tetapi azie cepat mengantuk huhuhuhu.....

ok lah sampai sini sahaja dulu. azie nk turun makan lapar lah...lain kali kalau ada masa lagi azie update yer..Ok bye2....

wasalam,