Sunday, January 20, 2013

1
Moshi Moshi

Love ShoeS

 photo Salam-1.png

Hye Semua...Apa khabar??RIndu tak dekat entry azie. hehehe...Ok pada pagi ahad yang mulia ini. azie nk update something yang paling azie gemari. Mesti ramai pernah dengar perempuan tak boleh lari daripada shoppinh. terutama sekali kalau tengah ada SALE...Mesti berebut-rebut punyer hehehe...Ok hari ini azie nak share one of the my favourite shopping. 

Azie kalau bab pakaian ini memang kurang sikit. azie beli and shopping tapi kurang lah...azie sebenarnya minat dengan kasut huhuhu...tetapi tak adalah sampai  dua tiga alamari kasut azie nie...hehehe...azie sekadar nak share kasut-kasut yang azie minat sangat-sangat.  Kalau pergi shopping complex ker???pasar malam ker???Uptown ker??? Perkara pertama sekali azie tengok adalah kasut. Pakaian and bag azie kurang sikit. tak berapa minat macam kawan azie yang seorang ini. Hujung bulan sahaja ajak pergi SOGO Wahhh...time itu, dia cari handbag sampai berebut- rebut....Azie pula, merayau mencari kasut.hahahaha.....

Sampai mama azie pun cakap...Kalau macam ini dah boleh buka kedai kasut sewa dah ini...hehehe...Harga???hehehe..Sebenarnya kebanyakkan kasut yang azie beli selalunya ikut bajet azie. tetapi kasut azie tak pernah lebih dari RM100 pun...Semuanya bawah seratus. Sebab azie tidak suka membazir. Azie ada juga kasut yang berharga RM10...Ramai yang beritahu dekat azie kasut RM10 tak tahan lama hahaha...memang korang salah laaa...Kasut azie itu sampai sekarang bole pakai tau...tak rosak pun.....

Dekat bawah ini, azie ada letak beberapa picture kasut yang azie baru USHA sebentar tadi...Mungkin end of this month azie boleh lah pergi beli because dah dapat gaji...hehehe,....sukernya....but tak adalah azie nak borong semua mungkin zie beli two or three pair only kalau cukup bajet....Kalau tak cukup beli one pair pun ALHAMDULILAH........















Cantikkan semua kasut-kasut ini. InShaAllah, end of this month or next month I will buy one of them. Wahhh...bertambah lagi lah my YUMI SHOES....hehehehe...Ok lah azie nak out dulu..hehehe...sowie guy I have to go now.... Muaahhhhh (^_^)


Sunday, January 13, 2013

0
Moshi Moshi

New Year...New Semester

 photo Salam-1.png

Hye semua. Apa Khabar???Rindu tak dekat azie. Mesti korang semua tak rindu kan. Ok lah today entry tak berapa nak best sangat sebab azie dah nak mula kelas dah. Now, azie dah masuk sem 5 untuk course " Degree Interactive Multimedia Design" Hrmmm tinggal lagi dua sem sahaja azie dah nak habis degree...Bermakna tinggal lagi setahun. InShaAllah, azie akan cuba habis kan semua subject for degree. 

Hrmmm...Baru sahaja masuk tahun baru...Now azie terpaksa menempuh untuk semester yang baru...Subject yang baru ...Lecturer yang baru ....hanya satu sahaja yang sama bangunan tempat azie study ini sahaja lah...yang sama...tak berubah-uabh...di tengah-tengah kotaraya yang penuh dengan kesesakan lalu lintas...Kalau tidak bukan di Kuala Lumpur...Jalan Sultan Ismail..UNIKL MIIT...Hrmmm...ini lah universiti yang terletak betul-betul ditengah-tengah bandar raya....tak tahu lah azie macam mna nak study ini...dipenuhi dengan bunyi deruman kenderaan yang membingitkan telinga terutama sekali bunyi hon kenderaan yang tidak berhenti itu.

Hrmmm...sudah sebulan azie break semester now the new semester is begin. Azie harap sangat semester kali ini berjalan dengan lancar tanpa mempunyai masalah. InShaAllah, azie akan cuba sedaya upaya azie untuk menempuhi segalanya untuk semester kali ini.

Kalau ikutkan semester kali ini subject yang azie ambil tak begitu core sangat. This semester azie ambil 15 credit sahaja but tengok jadual betul-betul full sampai ke hari sabtu kelas azie..Hrmmm...baru berangan nak balik ipoh hujung minggu ini but class is important now...Next time  azie boleh balik ipoh...hrmmm.....

Ok lah i need to rest now....by the way bye2 and have a nice day..

Wasalam,

Sunday, January 6, 2013

2
Moshi Moshi

RILLAKUMMA

 photo Salam-1.png

Hye semua. Apa khabar?? Hopefully korang semua sihat-sihat belaka. Hari ini azie letih tersangat-sangat lah letih. Kaki ini rasa dah nak tercabut. Hrmm...nak tahu sebab apa. azie letih ikut Mr. Muchuk pergi cari sport shoes for jogging....cara Mr. Muchuk mengalah kan perempuan yang bershopping. Habis satu Times Square azie tawaf mencari sport shoes for Mr. Muchuk....Kalau sepuluh tingkat....sepuluh tingkat lah azie kena mengikut Mr Muchuk mencari sepasang sport shoes. Cerewet jugak yer lelaki ini kalau shopping. Ingat perempuan sahaja yang cerewet. Habis pusing satu TS...Hrmm ajak pualk pergi danau kota tengok kasut....tapi tak beli pun...Sebab keletihan sambung esok pulak nak cari kasut...haishhh...malam ini memag mimpi lah...nak cari kasut...nak cari kasut...macam cerita labu labi lah pulak....hehehe.


Hehehe...mesti korang semua nampak kan si comey ini . Nama si comey ini "RILLAKUMA" sejak kebelakangan ini....azie dah mula minat untuk mengumpul "RILLAKUMA COLLECTIONS" sebab toys nie sunggh comel..hehehe...

Azie pun bodek lah Mr Muchuk hopefully dia dapat lah beli untuk azie..hehhee..rupa-rupanya dia pernah berjanji nak beli kan RILLAKUMA ini untuk azie. sebab dah lama dah Mr. Muchuk berjanji. Now I get it.
cute kan ..Tak silap azie ini collection azie yang ke yang ke-6.Nanti bila azie dah kumpul 10 item rillakuma stuff azie akan share dengan korang semua nanti bila sudah cukup 10 item rillakuma stuff....

By the way thank too Mr. Muchuk buy me a cute rilakuma...I LOVE YOU...Ok lah azie minta diri dulu. Nanti azie update lgi yer... In Sha Allah 

Bye...

wasalam,

Friday, January 4, 2013

0
Moshi Moshi

"LAGENDA BUDAK SETAN II

 photo Salam-1.png

Hye. Azie sebenarnya bosan. Tiba-tiba sahaja mata azie ini tak mahu nak lelap. Pusing kiri salah pusing kanan pun salah. Soo Boring...Lepas ini, lagi boring and busy time because after two week azie sudah busy dengan kelas. Wahh...cepatnya masa berlalu rasa macam baru semalam sahaja azie cuti semester break. Hrmm...tak sabar untuk azie habiskan study azie ini. 

Tadi azie ada layan satu movies melayu. Sebab dah bosan sangat azie pun layan lah movies melayu itu. Movies ini azie baru sahaja tengok. Mesti ramai yang dah tengok dekat panggung wayang. Ermm azie dah lama dah tak pergi tengok wayang. Last pergi pun tengok english movies "TWILIGHT BREAKING DAWN PART II"....lepas itu sampai lah sekarang tak pergi tengok wayang dah. 

Nasib baik ada "YOUTUBE"...Azie pun search la cerita "LAGENDA BUDAK SETAN II". Cerita ini azie belum tengok lagi. Pada pendapat azie jalan cerita movies ini lebih kurang sama dengan cerita "LAGENDA BUDAK SETAN I"....Sebab apa ending last memang sama but cerita ini sweet and slow . Ada masanya boleh membuat kan orang lagi cepat bosan tetapi kalau kita fahami jalan cerita dalam movies ini kita akan dapat rasa keunikan dalam movies ini. Bagi azie movies ini, best . tak terlalu boring sebab azie memang minat movies yang penuh dengan emosi and kesedihan . 


azie tengok tak adalah sampai nak menangis tapi biasa-biasa sahaja. hehe. but i;m enjoy watch this movies. azie akan bagi foor star untuk movies ini. 

Ok lah azie nak sambung lelapkan mata azie ini...Haish..susah sangat nak tidur sekarang ini..kenapa yer???

Wasalam,

Thursday, January 3, 2013

2
Moshi Moshi

Setia Hujung Nyawa

 photo Salam-1.png

Hye semua. Selamat malam. Ok sebelum nak kemas-kemas barang ini azie nak share one of Malay drama. Kalau korang semua perasan lah...Kebanyakkan drama melayu diambil dari "NOVEL"...Betul tak???Tapi azie suka. Kebanyakkan novel yang azie baca kebanyakkannya sudah diterbitkan menjadi drama romantik...Wahhh...syoknya...suka sangat-sangat.

Baru-baru ini, drama ini diambil daripada sebuah novel iaitu "SETIA HUJUNG NYAWA" . By the way novel ini azie tak baca and belum beli lagi. Mula-mula azie memang tak teruja pun nak menonton drama ini tetapi adik bongsu azie yang begitu excited sangat-sangat sambil sanggup ketepi kan kerja semata-mata nak menonton drama ini. Kadang-kadang sampai bergaduh sebab masing-masing nak tengok TV tetapi cerita yang berlainan. hehehe....

Azie mula-mula tengok drama ini masa itu, dah episode 4 kalau tak silap azie lah...sebab masa itu, dorg dah pun berkahwin. Mula-mula tengok jalan cerita drama ini azie dah mula teruja, sampai azie tak sabar apa yang akan jadi selepas itu.  Drama ini so sweet sangat-sangat. Azie macam bayangkan azie didalam drama itu..hehehe...Wahh..perasan sungguh azie nie....tak sedar diri pulak itu...

Now, sekarang azie pula yang ter-OVER excited nak menonton drama ini. Tak sabar menunggu episode seterusnya. I'm so excited now!!! huhuhuu...Memang betul azie ini memang fanatik and obses dengan drama and movies "KOREAN & JAPAN". Ramai yang cakap cerita korean and japan are boring. But bagi azie ianya tak membosankan azie. Memang betul jalan cerita dorang lebih kurang sama. Sama jugak dengan drama melayu semua jalan cerita dia sama sahaja. tetapi azie suke sebab cerita Korean and Japan ini simple. tak membosankan azie. Jadi azie enjoy.

Macam biasa azie akan share a poster of the malay drama "Setia Hujung Nyawa" with the sinopsis. Walaupun azie tahu ramai yang dah baca novel "Setia Hujung Nyawa" but i'm still want to share with you all.


::SINOPSIS::

Mengisahkan kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.
Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.
Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina.
Sementara itu, Datin Adibah yang tidak menyangka Ersalina tergamak menjadikan Zain sebagai pak sanggup telah menghalau Ersalina dan menghasut Zain untuk menceraikan isterinya. Malah Datin Adibah juga telah memperkenalkan Eriza kepada Zain. Adakah Zain akan terus setia pada Ersalina atau cintanya akan beralih arah pada orang baru iaitu Eriza? Apakah kesudahan bagi cinta Zain dan Ersalina?


Yang ini pula cover nover "Setia Hujung Nyawa".  Sabtu ini, azie nak cari novel ini. so excited. tak sabar nak tunggu episode seterusnya. Mahu baca novel ini, nak tahu apa penyudahan cerita dalam drama ini.


Ok lah. azie nak sambung mengemas. In Sha Allah nanti ada masa lagi azie akan update drama seterusnya. By the way enjoy watch this drama it so wonderful story .

Wasalam,

Wednesday, January 2, 2013

0
Moshi Moshi

Korean Drama : Full House Take Two

 photo Salam-1.png

Hye Everybody. Good Afternoon. How are you today???Mesti korang semua rasa seronok kan. Dah masuk hari kedua pada tahun baru ini. Mesti sesiapa yang bekerja mesti dapat kerja yang baru suasana yang baru. hehehe....Mesti mempunyai azam yang baru. Mungkin juga hari ini mempunya semangat yang baru pada tahun baru ini.

Ok today azie macam biasa mahu share one of the korean drama yang azie tengah layan sekarang ini. The title of the drama is "FULL HOUSE TAKE 2". huhuhuhu....mula-mula azie ingat drama ini sambungan daripada "FULL HOUSE 1" tetapi bukan cuma jalan cerita dia lebih kurang sama cuma terbalik kan sahaja. Seperti "FULL HOUSE 1" perempuan itu yang mahukan rumah dia balik tetapi yang in lelaki itu yang terpaksa mengumpul duit untuk mendapat rumah yang ayah dia belikan itu sebab berlakunya pengianat yang telah menjatuhkan keluarga si lelaki itu...

But both of the actor guy are so handsome but I like the second hero in this drama because he a soo cute and very awesome. In this drama, ada juga berlakunya pergaduhan antara sahabat, perebutan untuk memiliki seorang wanita yang begitu take care, ada berlakunya kecurangan antara satu sama lain. Ada juga berlakunya perselisihan faham diantara mereka.

Serius azie cakap better you all tengok sebab cjalan cerita dia memang very awesome but azie tak tahu lah selera korang semua macam mana. Sebab drama ini azie tengok memang kena dengan selera azie hehehee...ok seperti biasa azie akan share sinopsis for this drama and a few picture in this drama scene. hopefully you all enjoy it.

First azie share dengan korang scene didalam drama "FULL HOUSE TAKE 2" ini. Azie tak letak banyak pun sekadar untuk mencuci mata korang supaya ada semangat nak menonton drama ini hehehehe.





SINOPSIS:

:: This series pivots around hapkido teacher Jang Man Ok ( Hwang Jung Eum) becoming a stylist of top idol group TAKE ONE, composed of the perfectionist Lee Tae Ik ( No Min Woo) and a free yet kind guy named Won Kang Hwi ( Park Ki Woong) and getting into romantic relationship with them. Lee Tai Ik became an idol in order to gain back the house where he had lived his late parents. Can Lee Tae Ik regain " FULL HOUSE"???AND what about these three's future in love??::

ACTOR & ACTRESS:
::Hwang Jung Eum
:: No MIn Woo
:: Park Ki Woong & etc






ok lah...azie nak minta diri dahulu. perut pun sudah berkeroncong itu maknanya perut azie minta diisi hehehe...ok lah hopefully korang semua enjoy dengan entry kali ini. Next time I will update more about korean and japan drama again. harap-harap korang semua tak lah boring yer dengan entry azie kali ini...

OK bye2...muaaahhhhxxxx syg korang semua hehehe

Wasalam ,

Tuesday, January 1, 2013

0
Moshi Moshi

2013

 photo Salam-1.png

Apa khabar semua. Mesti korang semua sihat-sihat kan..kan...hehehe...kalau sesiapa yang kurang sihat itu pergi lah jumpa doktor. Kalau tak jumpa doktor macam mana nak sembuh . if sesiapa yang kurang sihat itu, azie doa kan semoga korang cepat sembuh and boleh sambut tahun baru 2013 ini.

tum...tam...tum...tam..menandakan sudah masuknya tahun baru 2013. Wahh bestnya..cantik sangat-sangat bunga api itu, bermacam warna yang ada...ada warna merah...kuning...hijau..biru..sungguh meriah sekali sambutan tahun baru pada kali ini...Sambut-sambut juga, jangan buat benda tak elok tau. Nanti dosa.hehehehe....












Mesti korang semua tahu today is a "NEW YEARS" cepat sungguh masa berlalu now we on 2013 years.
Hrmmm....azie nak tanya azam untuk 2012 dah tercapai ker belum. sesiapa yang sudah tercapai itu alhamdulilah....sesiapa yang belum tercapai lagi itu, cuba lagi . In sha Allah mana tahu kan, untuk tahun baru ini azam korang tercapai.  Sekarang kita semua dah pun masuk tahun baru  2013...Dunia baru, azam baru, anak baru, kerja baru, belajar baru, kereta baru, rumah baru , semuanya baru lah...asalkan jangan dapat bini baru sudah....gerenti first wife naik tocang hahahah....just joking...

Dikesempatan ini azie ingin mengucapkan kepada semua follower-follower azie "SELAMAT TAHUN BARU 2013" In Sha Allah semoga azam pada tahun ini tercapai. Sebenarnya banyak jugak lah azam azie yang belum lagi tercapai pada tahun-tahun yang lalu but azie cuba juga untuk memenuhi apa yang azie impikan walaupun dalam list yang azie letak lebih daripada satu tetapi alhamdulilah terdapat dua or tiga azam azie telah pun tercapai.

Now, azie nk bertungkus lumus untuk mencapai hasrat azie pada tahun 2013 ini. Hopefully azie dapat penuhi impian and azam azie untuk tahun ini. In Sha Allah, hopefully korang semua doa-doa kan lah azie yer. In Sha Allah, azie pun akan doa kan korang semua supaya sukses-sukses selalu. heheheh...

Azie nak share lah azam azie pada tahun 2012. Impian azie ialah untuk menjadi yang terbaik dari sebelum ini. Azie ingin menjadi seorang yang berjaya dalam hidup azie. Azie akan terus berusaha sampai azie berjaya.In Sha Allah, semoga apa yang azie impikan akan tercapai tetapi ada certain azam azie tidak tercapai. In Sha Allah pada tahun ini azie akan penuhi keinginan azie itu. Nanti bilah dah tercapai. azie akan sare dengan korang semua.

Ok lah time too sleep...Now, i hpe you all enjoy for this years. Make a new years is a beggining for our life. Sekarang tutup buku 2012..buka lah buku baru 2013. Buang segala sakit dan perit pada tahun yang lalu. mulakan kehidupan yang penuh dengan kegembiraan In Sha Allah.