Monday, December 31, 2012

0
Moshi Moshi

Love ICHIGO

 photo Salam-1.png

Hye semua ...Apa khabar???hehehe...Azie harap korang semua sihat sentiasa...bahagia sentiasa...happy sentiasa...jangan dah sedih-sedih. Kena happykan diri korang semua buangkan segala masalah-masalah yang menganggu fikiran korang semua. huhuu...rasa macam kejap sahaja masa berlalu...hari ini adalah hari last tahun 2012 huhuu...Esok sudah masuk tahun baru 2013....

Ok lah, bye the way bukan tahun baru yang azie mahu update entry kali ini tetapi sebuah filem yang azie rasa paling sweet sangat. iaitu "STRAWBERY CINTA"...azie baru saja lepas tengok wahhh...memang best sangat . by the way yana samsuddin are so sweet actor in this filem. watak yang dilakon kan pun menjadi . Cerita ini jugak ada mengajar tentang islam. Alhamdulilah, kebanyakkan filem melayu sekarang banyak menekan kan pasal ISLAM.

Walaupun ramai ang comment cerita ini tak ok ...and sampai sanggup suruh ambil pelakon dari jepun la..bla bla.....tetapi fikir lah tak malu ker???kutuk bangsa sendiri...warganegara malaysia sendiri. Walaupun percakapan bahasa jepun mereka tidak berapa betul sekali pun tetapi mereka berjaya melakonkan watak yang mereka dapat itu, Korang yang kutuk-kutuk filem ini boleh ker nak berlakon cakap dalam bahasa jepun. Mesti tak boleh kan...

Kadang-kadang azie tak faham dengan bangsa melayu ini. Hanya tahu nak mengutuk and menjatuhkan orang melayu sendiri..Sebab itu, orang melayu sampai sekarang tak pernah nak maju, kalau maju sikit mula lah sombong and bongkah, Fikir lah yer. Apa yang azie cakapkan ini hanya sekadar apa yang azie nampak melalui comment yang terdapat dalam YOUTUBE pasal filem ini.

Ok bye the way sesiapa yang belum tengok baik tengok tau. Jalan cerita memang simple. tetapi sweet sangat. tengok tau jangan tak tengok. If rasa cerita ini membosankan tak payah lah tengok sebaba setiap orang mempunyai pandangan yang berlainan hehehe..



This is a sinopsis for thie filem "STRAWBERY CINTA".

::: Filem Strawberi Cinta megisahkan perjalanan seorang pelancong JEPUN bernama ICHIGO yang datang melawat Malaysia bersama rombongan pelancong senegaranya yang lain melalui sebuah pakej pelancongan Strawberry Vanille travel & tour.

Pelbagai rahsia keindahan Malaysia diperkenalkan kepada mereka, namun ICHIGO mempunyai rahsia tersendiri. Datang dengan harapan mencari sesuatu yang telah lama hilang dari hidupnya. Jangan lupa, bersama menyelusuri perjalanan ICHIGO demi cintanye.

Actor & Actress Filem  "STRAWBERY CINTA".

:: Pierre Andre::
:: Yana Samsuddin::
:: Diana Amir::
:: Dian P. Ramlee::
:: Fiffy Natasha:: and etc...

Ok lah hopefully korang enjoy dengan entry kali ini pasal "STRAWBERY CINTA". Sebab azie tahu ramai yang tak minat menonton Filem melayu.  Alright, I have to go now...bye...See you all again...

Kiss from me : Muuaaxxxhhhh....

Wasalam





No comments: