Wednesday, December 5, 2012

0
Moshi Moshi

Exhibition Final Project Photography Day

 photo Salam-1.png

Hye sume ...Apa khabar???Hopefully you all sihat-sihat walafiat yer...Ok by the way , Azie have something nak share dengan korang semua...Mungkin ada segelintir yang suka mungkin ada juga segelintir yang tidak suke. Maklum lah...kita tak dapat nak baca hati orang. Tak semestinya orang suka dengan kita. Jadi azie hanya mahu shara pengalaman azie sahaja. Tak ada pun untuk sakit kan hati siapa-siapa pun. Kalau tak suka tak payah lah nak datang dekat blog azie ini.....Tak payah nak menyakiti hati orang lain. Kalau tak suka...kalau rasa sakit mata...tak payah datang yer. Azie bukan nak halau atau apa. azie tahu tidak semua orang boleh terima apa yang kita buat....and apa yang kita suka....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orite...Now kita continue tajuk utama kita yer...Ingat tak lagi entry yang sebelum ini azie beritahu...Azie baru sahaja buat "EXHIBITION FINAL PROJECT PHOTOGRAPHY" yang bertajuk "BEYOND OUR CITY" ok now azie nak share picture yang azie ambil masa azie pergi trip ke "PENANG" pada bulan " 14 NOV 2012" kalau tak silap azie lah ....masa itu minggu ke "14" ...

First lecturer photography azie iaitu " MR. AHMAD FAHMI B. HJ MOHAMAD" telah pilih empat picture yang terbaik ...yang azie telah ambil masa dekat "PENANG"....Gambar-gambar tersebut ada dekat bawah....yang telah dipilih...


: Jeti, Taman Negara Penang :


: X ingat lah dekat mana heheheh :) :


: Lebuh Amenian , Penang :


: Lebuh Victoria, Penang:

All the picture at the top, Yang telah dipilih oleh lecturer azie...kiranya picture ini ...Picture" THE BEST PICTURE" laa....

After that, my lecturer suruh doing some editing dalam picture tersebut...tak kisah lah style macam mana pun...and then...my lecturer pilih "  TWO THE BEST PICTURE"...iaitu..." JETI AND MOTOR USANG"

Lepas itu, my lecturer suruh buat suatu yang lain dari yang lain...huhuhu...azie terpaksa lukis and warna dekat atas canvas paper...first time...azie lukis and warna atas canvas...nak tak nak terpaksa la azie buat...but i'm soo lucky because have three guy help me and teach me how to draw and color on the canvas.... Thank too "CHE HANIPA, RAZI SHARIMAN AND MR. MUCHUK" because there help me how to draw and coloring on canvas.....

At the bottom is a picture" MOTOR USANG"  on the canvas...It a combination with original photo and drawing and coloring on the canvas....
Alhamdulilah in the 2 days...the drawing a done.And have a few stones a sticky on the canvas.. it just for decoration untuk menampakkan lagi texture drawing tersebut..that was my lecturer idea...Thank you too..."SIR AHMAD FAHMI" he was a great lecturer..and give me many idea too share with me.....




Orite...Now it a gallery or know as a "EXHIBITION PHOTOGRAPHY" that was my board...at "UNIKL LOBBY".. Exhibition itu berlangsung selama 2 hari. but it the best exhibition because we have a documentary semasa berada di penang....but it soo excited...



That all i want to share with you all...by the way thank a lot too..."SIR AHMAD FAHMI, MDM ZURIANI AND ALL MY FRIENDS EXPECIALLY THREE GUY HELP AND TEACH ME HOW TO DRAW AND COLORING ON CANVAS"...I love you , you all....

ok lah i have to go now...because want too continue watching  drama" ADAM & HAWA"
bye2...muuaaahhhxxxx
wasalam,


No comments: