Wednesday, December 12, 2012

0
Moshi Moshi

공부의 신

 photo Salam-1.png

Hye semua blogger-blogger tersayang..Apa khabar??Hopefully, you all semuanya sihat walafiat disamping dengan orang yang tercinta. By the way, siapa-siapa yang baru mendirikan rumah tangga sabtu and ahad lepas azie ingin mengucapkan selamat pengantin baru semoga kekal hingga ke akhir hayat. Insyallah, jaga rumah tangga you all baik-baik tau...Tak mau dah gaduh-gaduh. hehehe.....

Entry untuk hari ini ialah "12.12.12" huhuhu...tarikh yang begitu cantik sekali. mesti ramai yang fikir, tarikh ini merupakan tarikh yang bersejarah bagi mereka. Mungkin juga tarikh ini you all plan nak buat sebagai tarikh perkahwinan, bertunang, or couple, betul tak??? But sometime ada sesetengah person yang tidak suka kepada tarikh ini. kemungkinan mereka ada something yang pernah terjadi dalam hidup mereka example like, Bercerai, kematian or other else reason yang kita semua tak tahu. Tapi hopefully semua yang ini kita jauh-jauhkan lah yer...

Ok hari ini bukan azie nak update pasal "12.12.12" but i want to share one of the korea drama yang bagi azie best. happy bila tengok and sometime have a sad story.   sometime have a funny... sebab dah lama dah azie tak update pasal korean drama..Al-maklum lah busy sahaja sampai tak ada masa nak update hehehe....nak tengok pun tak ada masa asyik dengan assignment, project, class and part time work..huhuhuhu mana ada masa betul tak...semua masa azie penuhkan dengan semua ini..hehehe...tapi tak lah rajin mana pun...

"GOD OF STUDY" drama korean ini di update pada tahun 2010. Pelakon-pelakon dia semuanya hebat-hebat belaka. But have a few actor and actress a so cute...hehehe....azie letak kan sekali sinopsis  drama ini kejap lagi. mula-mula tengok itu, memang lah boring sebab cjalan cerita dia slow sahaja but bila continue the next episode...baru lah azie tahu tak lah boring mana pun. sebab berlakon tempat yang sama . cerita pun pasal budak-budak sekolah yang degil...malas for study...and it good for the teacher itu...cerita ini pun bagus untuk membuka mata-mata teacher. sebab dalam cerita ini teacher itu anggap student dalam sekolah itu tak boleh maju....tak boleh masuk university... that why, azie war-war kan untuk you all semua tengok drama ini. Bila dah tengok teringat masa sekolah dulu-dulu...macam-macam pernah berlaku seperti kena denda...lari satu padang...macam-macam laa...but it fun ...bila dah teringat itu rasa malu pun ada....rasa geli hati pun ada..macam-macam laa...hehehee...

TITLE:
*Gongbuei Shin,Lord Of Studying, MAster Of Studying,공부의 신

SINOPSIS:

Seok-ho Kang (Kim Soo Ro) is a lawyer and former bike gang member. He then takes a position to revive a third rate high school named "Byeong-Mun High School". To revive the school, Seok-ho Kang needs his students to become accepted into prestigious universities. Because of this, Seok-ho Kang starts a specials class and becomes the teacher for that class. Seok- ho Kang takes students, who have bad scores, and guides them to improve not only their scores but their outlook on life. One such student is Baek-Hyeon Hwang (Yu Seung-Ho) a defiant and headstrong student who similar to Seok - Ho Kang at the age. Their strong personalities causes them to have clashes, but gradually, Baek-Hyeon Hwang opens up to Seok-Ho's teaching methods and eventually becomes the best student in the class.






ACTOR & ACTRESS :


hehehe...ok lah azie kena pergi dulu. nanti azie update lagi yer..Enjoy reading and enjoy watching korean drama...I love korean drama...So sweet (^_^)

Wasalam,

No comments: