Thursday, November 29, 2012

0
Moshi Moshi

StreSS WiTH SOmeOne & HaPpY WiTh ExHibiTioN DAy >_<

 photo Salam-1.png

Hye sume..Apa khabar....Hopefully you all sihat2 walafiat disamping keluarga tercinta....dan sentiasa bahagia selalu yer...Ermmm...Mesti korang pelik kan with person yang paling azie stresssss.....Bangatttt nieee....Nak tahu ker????Azie tak mahu bagi fully name ...tak nak aibkan orang tak baik nanti tambah dosa saja...Biar lah tapi azie still nak story jugak dengan korang sume...

Firstly today is my last day for presentation.....In the morning is the best and verry best presentation because today i have exhibition for my subject "DIGITAL PHOTOGRAPHY"...Ohhh....shit it very wonderfull and excited day. Because.. artwork azie tergantung megah di depan "LOBBY UNIKL" ramai yang lihat...bukan artwork azie ajer ramai lagi artwork2 student yang len....

But i'm very appreciated to my lecturer "EN. AHMAD FAHMI & MDM ZURIANI" was help azie to finished the artwork......and not forget to my friends that help me to finished the canvas painting "CHE HANIPA, RAZI SHARIMAN & my lovely "MR. MUCHUK" thank a lot...to teach me how to paint at the canvas paper...

Nanti azie akan letak pictures exhibition itu...azie share dengan korang semua nanti yer (^_^) hopefully korang suke ....

"I'M STRESS WITH INTERNET PROGRAMMING PRESENTATION"


selepas sahaja present the photo azie terus pergi present "INTERNET PROGRAMMING" with someone nie lah yg paling azie stress....penat2 azie wat...sedap sahaja mulut dia cakap " UPAH ORANG LAH NIE" waaahhhhh...mmg mkn hati.... dua malam azie tak tidur siapkan final project untuk subject dia...sedap sahaja cakap macam itu....lepas itu, tak bagi change langsung untuk azie cakap...memang lagi panas...sebab orang lain azie pulak yang jadi mangsa...memag azie geram...tak puas hati semua bercampur aduk. Jangan ingat semua benda nak pakai upah yer....I learn and I doing it by myself. Just following the ttorial and asking the friends...Kalu pergi tanya dekat dia....nak tahu tak apa jawapannya " TANYA LAH KAWAN2 YANG TAHU" apakah perasaan anda???geram tak???Now semua dah selesai...sukahati dia lah nak cakap apa...sebab azie dah malas nk fikir dah...Sebab kadang2 kita tak boleh nak jangka denga perangai manusia nie. Kalau kita buat sendiri dia cakap kita upah orang..kalau kita upah orang lagilah orang cakap kan...Baik azie diam...kadang2 kalau bercakap pun orang tak percaya.....Now it up too you all to judge that.

Ok lah azie nak masuk tidur need some rest.
bye2...See you tomorrow
Wasalam ,

Friday, November 16, 2012

0
Moshi Moshi

Photography Final

 photo Salam-1.png

Hye semua...Apa khabar. Morning Friday. Hrmm...Alhamdulilah sekarang ini kerja azie dah semakin kurang sedikit. Dapat lah azie update blog azie ini balik. Sebab tinggal lagi two presentation sahaja lagi. "Digital Photography & Internet Programming" Insyallah malam ini azie akan siapkan presentation for Internet Programming. hHeheheehe...

Tujuan azie update blog ini just nk share picture-picture yang azie ambil masa pergi penang hari itu. Sebaba apa azie pergi penang???Azie pergi penang dengan lecturer Photography azie bukan azie pergi seorang sahaja ....semua student yang ambil subject photography ini. Walaupun banyak perkara yang menyakit kan hati. tetapi azie still bersabar. tak kisah whatever if everyone when to talk a rubbish word. I don't care about that. Yang penting azie dapat ambil picture for my final presentation and exhibition. Alhamdulilah, ini gambar-gambar yang telah di approve oleh lecturer azie for final exhibition. one group 10 person but each person have 4 picture for exhibition and 2 picture is the best picture to put on the photobook.

Dekat bawah ini ada picture yang belum di edityang telah dipilih oleh lecturer azie . tapi azie bukan minat pun nak jadi photography ini. sekadar terpaksa because that was my core subject in my study planner.
Kau orang boleh lah comment apa yang kurang yer...


This was a picture dekata "TAMAN NEGARA PULAU PINANG" time ini memang azie letih sangat2 because baru lepas buat JUNGLE TREKKING. and then balik itu azie naik bot ajer sebab dah tak mampu nak patah balik. Jadi disebabkan ada kemudahan bot..Azie terus naik bot. Malas nk trekking lagi hehehehe...


Hrmmmm...Punya banyak lah picture yang azie ambil. ini jugak lah yang sir nak. Nak what macam mana because he a my lecturer. lecturer always right. hrmmm....Ini pintu buruk yang hampir nak roboh tapi tak ingat lah apa nama tempatnya...sebab time ini mmod jadi tak ok because hmmmm....tak dapat la nak beritahu...tak mahu jatuhkan air muka orang. But kata akak nut...if you want to talk about me...just talk in front me not behind me. hehehe  sowie if english not very well...

Banyak-banyak gambar azie suka gambar yang ini. so classic. Nasib baiklah sir pilih kalau tak hancur lah hati hehehe...Ini dekat tempat yang lukis2 itu...tapi tak silap mereka panggil MIRROR WALL klu tak silap laa...hehehe.


hahahaa....tempat ini lah yang kiteorang sewa basikal itu. punyer lah jauh kte org g...Ini dekat LEBUH VICTORIA. cantikkan...so unique

By the dekt bawah ini picture2 yang sama jugak tapi dah edit tapi ada dua picture yang belum azie edit lagi nanti lah azie edit....








Ok i have to go now....Tengok2 lah yer....
bye2
wasalam

Tuesday, November 13, 2012

0
Moshi Moshi

Alhamdulilah...(^_^)

 photo Salam-1.png

Hye Semua apa khabar???Hopefully you all semua sihat-sihat sejahtera. dah lama dah azie tak tukar interface rumah blog azie ini. tapi it so ok after all my presentation and my final exam done I will created something new in my house heheheehe....

i'm very proud too myself and also to my partner . before that i want to wishes Thank you very much to my partner "CHE HANIP CHE HASAN" because give me a full cooperation to finished the FINAL PROJECT GAME DESIGN. But not forget too...too my MR. MUCHUK thank a lot too helping me and give me fully support. Thank you.

Walaupun game yang azie create itu tak cantik. Buruk sangat-sangat. kalau hantar dekat kedai pun tak sure boleh jual or not..hehehe...my game title is "ALIEN PUZZLES" the sinopsis for this game. The alien space ship was crashed at the on village in malaysia. The aliens saw someone and wanted to get help for that person but that person say you must finished our tradisional clothes.Have to combined all the pieces of the clothes and make it become one clothes. after that, that person can help the aliens to finding the part of the spaceship until the spaceship it done and can fly back to the aliens places...

hehehe...,mesti kelakar kan game azie ini..by the way azie begitu appreciated with what i have done. thank a lot. and not forget to. too my lovely lecturer "MISS SUHAILI HJ DIN" or the famous name in the UNIKL "MISS GIBB" thank a lot because teach me how to display the score and how to do the timer for this games.. and thank give the positives comment with our group. Thank you very much.

Ok finally kerja azie untuk subject Games Design dah hbis....dah settle dh sumenyer...skunk tinggal 2 lagi subject yg blum lgi selesai untuk presentation iaitu "INTERNET PROGRAMMING" and "DIGITAL PHOTOGRAPHY" hrmmm...tak tahu lah macam mana hasilnya. "INTERNET PROGRAMMING" baru buat 40% ada lagi 60% nak kena siapkan for finishing. "DIGITAL PHOTOGRAPHY" lagi lah teruk sebab take picture from PENANG but management not very good and very poor to construct owner project at there.

Hrmmmm....what should I do...waarggghhhhh...I want to cry ..:(

Ok bye dear see you next time....I love you Muuuaahhhh :(

Wasalam

Thursday, November 8, 2012

1
Moshi Moshi

Final Project- Game Design

 photo Salam-1.png

Hye Semua...... Apa khabar??Azie harap korang semua sihat-sihat sejahtera yer... huhuhuhu...Bestnyer kan dah lebih sebulan dah...hujan sentiasa turun membasahi bumi...kalau dapat tidur ini..memang syokkk arrr....but azie tak boleh nak tidur selagi semua kerja-kerja azie tak siap...sedihnya.... hrmmm....dah seminggu azie cuba siapkan final project azie for subject GAME DESIGN...huhuhuhu....


Walaupun azie tak tahu langsung guna flash...tak tahu langsung guna action script 3.0...action script 2.0 pun azie tak lepas nak guna inikan pula action script 3.0 huhuhu.... Arghhh....Azie rasa macam nak terjun saja dari bangunan ini..Lepas itu sambung balik buat "GAME"...Kalau lah boleh...Bari siap dalm 60% macam itu..

Ini tak masuk lagi nak "DISPLAY SCORE", "TIMER" and "SOUND" ..huhuhu...Dah dua hari tak tidur mengantuk huhuu...letih sangat-sangat... Esok jumaat 9/11/2012 pulak kena pergi PENANG buat FINAL PROJECT jgk...tapi for subject "PHOTOGRAPHY" ....hurmmm...confirm dalam bas tidur sepanjang perjalanan hrmmm....ok la ...Azie nak sambung balik buat game...

Nak cari action script utk display score pulak...

ok Bye2....Doa kan yang terbaik untuk azie yer...

CHill Baby (^_^)

Wassalam,