Friday, July 20, 2012

1
Moshi Moshi

Ramadhan datang lagi

 photo Salam-1.png

Hye...Apa kabar???hopefully korang semua sihat2 walafiat...beberapa hari ini azie tak dapat nak update entry because busy sangat2 dengan kerja. Malam ini azie tersangat lah excited because Sabut ini semua umat islam akan mengerjakan puasa.

Ooopss....Sebelum itu, saya azie ingin mengucapkan "SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK PADA TAHUN 2012 " ingin menyusun sepuluh jari meminta ampun dan maaf disegala salah dan silap azie. Mungkin korang semua rasa tidak selesa dengan entry dan cara azie menyampaikannya. Azie minta ampun dan maaf dari hujung kaki sampai hujung rambut dan azie juga harap sesiapa yang rapat dengan azie tidak kira lah rakan2 rapat, kptm ipoh, unikl dan sesiapa sahaja azie minta ampun dan maaf. Halalkan lah segala makan minum azie selama ini. Halalkan lah segala salah dan silap azie. Azie telah pun memaafkan semua orang tidak kira lah kawan rapat atau sesiapa sahaja. azie maafkan dari dunia sampai ke akhirat. Last sekali

"SELAMAT BERPUASA WAHAI UMAT2 ISLAM"


(Sowie azie malas nk design poster for ramadhan just copy dekat tenet ajer hehehe )

Alhamdulilah, tahun ini dapat lagi azie berpuasa. tak tahu lah tahun2 yang akan datang. Tahun ini insyallah azie dapat mengerjakan bulan puasa dengan sempurna seperti tahun2 yang lalu.

Mesti korang fikir kan bulan puasa mesti ada pasar ramadhan...betul tak???Tapi jangan alh fikir pasal makan sahaja. Kita berpuasa kerana ALLAH SWT. Makan itu memang boleh tapi tak boleh ikut nafsu sangat dan lagi satu tak mau membazir. Membazirkan amalan syaitan. tak baik tau. dalam bulan puasa ini lah kita boleh memperbanykkan lagi ibadat kita kepada allah swt.

Hehe...bulan puasa saja mesti ramai yang fikir dekat mana lah agakknya pasar ramadhan yang paling best. siapa tak suka bulan puasa kan. bermacam2 juadah kuih muih yang akan kita dapat rasai. Kuih yang susah nak dapat pun boleh dapat dekat pasar ramadhan.

ok lah azie nak masuk tidur dulu. Esok pagi nak pergi kerja kena bangun awal lak itu. bye2

Wassalam,

Photobucket

1 comment:

Anum said...

selamat berpuasa