Monday, June 11, 2012

2
Moshi Moshi

ReUnIOn KpTm IpOh 2012.....GeNtInG AttAck ......

 photo Salam-1.png

Hye sume...apa kabar...lama kan azie x update blog. tau2 ajer lah..dh nk dekat sebulan blog azie kena hack...huhuhu ssh nk mtk blik...sukati dorg ajer kan nk hack2 blog org len...suke sgt msk cmpur privacy org len...ok lah bye the way entry nie dh lama azie nk update tp disbbkan dh kena hack...mmg ssh utk azie nk update..coz bape ari nie byk story yg azie nk share dlm blog nie...

lupakan psl hacker itu, hari nie azie nk cter something yg happy because awal bln june hari itu kawan2 azie masa diploma telah membuat satu event "REUNION" ....Wowwww.....so excited because dapat lah jugak jumpa mereka walaupun tak rapat mana pun. i;m so happy walaupun azie letih bila balik dari event itu... Lupa lak nak beritahu. Mesti korang tertanya2 dekat manalah event itu...ok

Firstly, apa yang dirancang kadang2 tak jadi. betulkan??? Ok pada mulanya kite orang semua nak buat "REUNION: dekat Kuala Terengganu " PULAU PERHENTIAN". Masa itu azie begitu excited sekali because azie memang suke sangat2 dengan kawasan pulau. sebab bagi azie percutian macam itu boleh menenangkan fikiran azie. Tak adalah macam KL...sentiasa sesak 244 hours.

Lepas itu, ramai pulak lah yang complaint.. Mahal sangat la...no have transport...and bla...bla ...bla..bla...huhuuhu. After that, discuss balik. yang paling jimat kos pun dekat "PAHANG". Nak tahu?? ok lah azie beritahu....Lastly kite orang semua decide nak pergi "GENTING HIGHLAND" . yer la situ ajer yang murah sikit ..senang nak bajet.

Sampai sahaja memang msing2 giler2 ambil picture. macam2 style ada...Lepas itu, kiteorang tidak tahu nak main yang mana "OUTDOOR" or "INDOOR". Masing2 tak boleh nk decide jadi pergi lah lunch dulu dekat "BURGER KING" sambil discuss yang mana satu nak main ....Sambil makan itu pun sempat lagi bergambar hehehee...

Akhir sekali masing2 dah buat pilihan semuanya nak main permainan "OUTDOOR" huhuhu...mula2 itu azie tak nak because azie seorang yang paling takut naik permainan yang tinggi2 nie...Naik "CABLE CAR" pun azie dah rasa gerun huhuhu...

Kite orang ada lah jugak main beberapa permainan dekat sana except azie because azie seorang yang gayat. trauma dengan tempat2 tinggi ini.

Ok dekat bawah ini azie ada share a few picture...yang korang boleh tengok yer.


( CEO" APit" try a best to carry the lamp)

( We Again....)

( The Garden of Chocolate...teringat masa kecik2 dlu tingin nk ad tmn mcm nie)

( Besarnyer jam dari "Axieana Yumi")

( It me "AXIEANA YUMI CHOCO")

( Me & Khairi in the garden of "CHOCOLATE")

( I'm iat the middle )
( Suasana yg paling best sejuk sonok tgk kbus)

(So sweet but yg blkng 2 sibuk ajer kan :( )

( I'm In "LONDON" + M'sia )

( Thi s is my love..I LOVE YOU Muuaaahhh )

( Me with two my lovely boduguard..take care of me ok )
( Axieana Yumi with CEO event "Apit")

( It's me "AXIEANA YUMI..)


( Perompak GH)

( Mazwan & Khairi )

( Pasangan So sweet...Padan kan mereka ini..)

( Lunch di "BURGER KING" discuss playing outdoor or indoor)

( Eeiii...takutnya tengok renungan mereka. macam vampire laaa....)

( AXIEANA YUMI with my friends KPTM IPOH)

( Faz, Syia & Mazwan)

( Bru sampai di "LONDON"- Genting Higland ajer teruja tengok bus "LONDON")


( LINIE in the cable car..)

( Runtuh kereta ini. msing2 nk nek...x mau mengalah. Look at me..huhuhuhu)

( Geng2 KPTM IPOH attack GH)

( Driver with DATO' )

( Modelling Geng KPTM )
Ok lah azie kena pergi dulu..lapa lah nak pergi dinner..hopefully korang semua suke dengan update entry terbaru azie...

bye...
wassalam

Friday, June 8, 2012

0
Moshi Moshi

KoreAn AgAiN -PlaYfuLl KiSs

 photo Salam-1.png

Morning Everyone....How are you this morning...Now, azie tgh bersiap2 nk bertolak pergi KL because tomorrow iI have a Reunion with my friend at Genting Highland...wahh....sudah lama tidak pergi Genting windu bangat....dah lama x naik permainan yang mencabar-mabar di sana..hehehe..By the way bukan reunion time old school...but reunion from my college member...Long time no see....wahhh...bagaimana agaknya muka2 mereka sekarang...Ooooppps....

Sowie tersalah entry lak pulak hehehe...mesti korang pelik kan tengok ajer title about drama korean or psl korean but azie boleh tersilap jalan pulak buat story mory pasal genting and vacation azie hehehe...sowie dears....

ok let go to street point....azie baru sahaja habis menonton drama korean ini yang bertajuk "PLAYFULL KISS"...Wow...msti korang fikir"KISS" so romantik..hehehe...ok lah drama ini simple but interesting...tidak banyak cabaran or dugaan yang melampau2...drama ini biasa sahaja...cara loving mereka pun tak lah macam drama melayu or english yang terlalu over sangat...percintaan yg dirancang oleh ibunya walaupun pada permulaan tidak suka lama kelamaan menjadi kan mereka suami isteri ....wahhh...sweet sangat drama ini....

tak silap azie drama ini baru lagi...dalam tahun ini jugak....korang sume tengok lah..best ada jugak character actor or actress yang mencuit hati korang semua...



Hehehee....mesti korang semua tergila-gila dengan main actor lelaki dalam drama ini iaitu "KIM HYUNG JOONG" hehehe...iyer lah sapa lah yg x tergila2 kan dia...kadang2 lelaki pun boleh tergila2 kan acor 2...Kalau ikutkan azie dia bukan lah handsome pun tapi dia begitu "CUTE" kalau dia senyum....azie suka tengok character dia berlakon dalam drama ii sentiasa cool ajer...Seperti lelaki yang tidak ada langsung perasaan...tapi dalam diam rupanya ada perasaan dengan girl yang ibunya sendiri pilih...Pada mulannya x mahu tapi lama kelamaan terus mengambil girl itu sebagai isterinya...

huhuhu..azie have to go now.....because i will late.....ok lah hopefully u all suka baca entry azie...
nanati kte jumpa lagi dengan update yg terbaru dari azie...
bye2 (^_^)
2
Moshi Moshi

Dream High..Ohh..Korean

 photo Salam-1.png

Hye sume...hehehe...dlm shari nie 3 x azie update entry...ye. 2 la...azie rindu sgt2 dgn blog azie nie..dh lama x ziarah dia..hehehe..dh lah mcm2 ad..pnuh dgn sawang...habuk..skunk blog azie dh cntik dh ..dh bersih dh pun..hehehe..but x lah bersih sgt biasa2 shja..

Sebelum nk msk tido nie azie nk share one korean drama yg azie dh hbs tonton...hehe..msti korg rindukan update citer korean dri azie...azie mmg OBSES dgn korean....ok by the way kal nie azie nk share Korean Drama"DREAM HIGH"....best citer nie...rugi klu x tgk...Dlm drama ini, mempunyai byk sgt pengajaran yg blh kte ambil...Antaranya, yg palng x disukai orang ialah menipu....selffish...sombong...berlagak....mcm2 lgi lah yg ada dlm drama ini..terutama sekali "BERGOSIP" suka sgt menjthkan maruah org len...x bek tau..hehehe

kalau korg sume nk tau dgn lbh lnjut lgi ttg drama ini korang kena lah tgk dlu bru korg blh menilai drama ini ok or not...jgn dgr ckp org ajer...by the way, mungkin certain people dh tonton drama ini...mungkin azie dh ketinggalan zaman....huuaaaahhhh....it so ok...i'm fine...but i;m enjoy watch this drama...so many meaningfull i get it..
.
orite...at this bottom i will share u all a few scene in this drama "DREAM HIGH". Hopefully u all enjoy it...












Ok hopefully u all will enjoy read my entry... I have to go now...sebelum tido jgn lupa ambil wuduk, basuh kaki, baca ayat kursi, l-fatihah dan juga doa tido..smga tido kte diteman oleh malaikat2...dan blh menjauhi diri kte drpda mimpi yg tidak bek

ok lah..nk kena tido sok pgi nk drive jauh nie..hehehe..Good Nite

Thursday, June 7, 2012

5
Moshi Moshi

GadJeT LoVe It

 photo Salam-1.png
hye..sekarang nie azie giler dgn gadjet ini...azie x kre apa pun azie tetap nk camera ini...next month i will buy you .....hehehehe





I want this camera .....!!!!!