Wednesday, February 1, 2012

0
Moshi Moshi

Keistimewaan Wanita

 photo Salam-1.png
apa khabar sume..
ok entry tgh ari nie psl wanita lah..
td msa tgh melayari FB azie terbaca lah dkt lecturer azie punyer wall.d dia share something about wanita...before that u all bc lah dulu yer 6 sebab wanita nie beruntung sgt2..xpecially wanita yang dh pun berkahwin..---->


Enam Sebab Beruntungnya Perempuan Mempunyai Rahim


1. Dia bekerja dengan ALLAH...jadi "Kilang Manusia". Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...7 hari sehingga 15 hari dia tak wajib sembahyang tetapi ALLAH anggap diwaktu itu sembahayang terbaik darinya.

2. Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. CUti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang ALLAH beri sebab dia berkerja dengan ALLAH.. Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang..sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3. Satu lagi berita gembira untk wanita sepanjang dia mengandung ALLAH sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat TUHAN beri kepada wanita, Jadi kenapa perlu takut untuk beranak? Marilah kita berpegang kepada tali ALLAH. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid.. ALLAH izinkan terus masuk syurga.

4. Untuk peringatan semua wanita yang bersuami : Seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

5. Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan "PAHALA EXTRA" yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari..Bila dia lihat suaminya terhegeh0hegeh di "TITIAN SIRAT", dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalu suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

6. Manakal suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalm dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya fahan akan syariat ALLAH agar tidak derhaka dengaNYA. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA.

Azie rsa u all sume msti dh hbs bc kan...kte nie beruntung dilahir sbg wanita....tetapi ramai ygn menyatakan wanita juga senang untuk msk ke dlm neraka....

renung2kan lah dgn apa yg telah kte pernah wat slh...

wslam....


No comments: