Monday, December 31, 2012

0
Moshi Moshi

Love ICHIGO

 photo Salam-1.png

Hye semua ...Apa khabar???hehehe...Azie harap korang semua sihat sentiasa...bahagia sentiasa...happy sentiasa...jangan dah sedih-sedih. Kena happykan diri korang semua buangkan segala masalah-masalah yang menganggu fikiran korang semua. huhuu...rasa macam kejap sahaja masa berlalu...hari ini adalah hari last tahun 2012 huhuu...Esok sudah masuk tahun baru 2013....

Ok lah, bye the way bukan tahun baru yang azie mahu update entry kali ini tetapi sebuah filem yang azie rasa paling sweet sangat. iaitu "STRAWBERY CINTA"...azie baru saja lepas tengok wahhh...memang best sangat . by the way yana samsuddin are so sweet actor in this filem. watak yang dilakon kan pun menjadi . Cerita ini jugak ada mengajar tentang islam. Alhamdulilah, kebanyakkan filem melayu sekarang banyak menekan kan pasal ISLAM.

Walaupun ramai ang comment cerita ini tak ok ...and sampai sanggup suruh ambil pelakon dari jepun la..bla bla.....tetapi fikir lah tak malu ker???kutuk bangsa sendiri...warganegara malaysia sendiri. Walaupun percakapan bahasa jepun mereka tidak berapa betul sekali pun tetapi mereka berjaya melakonkan watak yang mereka dapat itu, Korang yang kutuk-kutuk filem ini boleh ker nak berlakon cakap dalam bahasa jepun. Mesti tak boleh kan...

Kadang-kadang azie tak faham dengan bangsa melayu ini. Hanya tahu nak mengutuk and menjatuhkan orang melayu sendiri..Sebab itu, orang melayu sampai sekarang tak pernah nak maju, kalau maju sikit mula lah sombong and bongkah, Fikir lah yer. Apa yang azie cakapkan ini hanya sekadar apa yang azie nampak melalui comment yang terdapat dalam YOUTUBE pasal filem ini.

Ok bye the way sesiapa yang belum tengok baik tengok tau. Jalan cerita memang simple. tetapi sweet sangat. tengok tau jangan tak tengok. If rasa cerita ini membosankan tak payah lah tengok sebaba setiap orang mempunyai pandangan yang berlainan hehehe..



This is a sinopsis for thie filem "STRAWBERY CINTA".

::: Filem Strawberi Cinta megisahkan perjalanan seorang pelancong JEPUN bernama ICHIGO yang datang melawat Malaysia bersama rombongan pelancong senegaranya yang lain melalui sebuah pakej pelancongan Strawberry Vanille travel & tour.

Pelbagai rahsia keindahan Malaysia diperkenalkan kepada mereka, namun ICHIGO mempunyai rahsia tersendiri. Datang dengan harapan mencari sesuatu yang telah lama hilang dari hidupnya. Jangan lupa, bersama menyelusuri perjalanan ICHIGO demi cintanye.

Actor & Actress Filem  "STRAWBERY CINTA".

:: Pierre Andre::
:: Yana Samsuddin::
:: Diana Amir::
:: Dian P. Ramlee::
:: Fiffy Natasha:: and etc...

Ok lah hopefully korang enjoy dengan entry kali ini pasal "STRAWBERY CINTA". Sebab azie tahu ramai yang tak minat menonton Filem melayu.  Alright, I have to go now...bye...See you all again...

Kiss from me : Muuaaxxxhhhh....

Wasalam





Thursday, December 27, 2012

2
Moshi Moshi

I MiSS YoU

 photo Salam-1.png

hye semua...Apa khabar???Hopefully korang semuanya sihat walafiat disamping keluarga tercinta...suami tercinta or orang yang tercinta heheheh..Sowie because azie lambat update entry yang telah azie janjikan kelmarin. disebabkan kesuntukan masa and banyak pula masalah yang berlaku beberapa hari ini..

Ok for this entry ..azie nak cerita pasa l UMIE & ABAH. If kalau krang semua ingat lah. dulu azie selalu update padal "NURUL INSYIRAH" & "NURUL DANIA" kan...Masa itu. dorang berdua ini masih dalam 2 tahun and dania pula dalm 1 tahun macam itu. Both of them a sibling. but both of the pernah azie jaga dulu masa azie DIPLOMA sampai lah azie dapat tawaran sambung DEGREE.

Selepas sambung DEGREE dalam tiga bulan macam itu, UMIE & ABAH dapat tukar ke IPOH. Sebab dorang berdua dah beli rumah dekat  IPOH. Wahhh...nasib baik rumah azie and rumah umie tak jauh. Sejak dorang pindah rumah azie soo sunyi munyi gitu.

Pada hari kristmas 25/12/2012 umie and abah datang bawa mereka. Waaaaa...tak sangka IINSYIRAH dah besar. Next year, sudah tadika tapi cara dia tetap sama tak berubah.


Ini lah "NURUL INSYIRAH" besar kan 


Ini pula adik baru "NURUL IMTIYAS"



Ini yang paling azie sayang sebab azie yang jaga dia selepas sahaja pantang . "NURUL DANIA" tetapi suara kasar macam suara ELLA.





Happy sangat sebab dah lama tak jumpa adalah nak dekat lima enam bulan macam itu. sekarang dah terubat rindu azie pada UMIE, ABAH, SYIRA & DANIA. tidak lupa juga kepad IMTIYAZ baby baru hehehe...Walaupun time itu IMTIYAZ demam. kasihan dia....

Hehehe...ok lah Azie nak pergi bengkel ini. nak ambl kereta dah dua minggu lebih tersadai kerana menjalani pembedahan. ALhamdulilah...semuanya sudah selamat...hrmmm harga pun tak tahu berapa yang kena???hrmmm

Wasalam,

4
Moshi Moshi

Holiday Perlis Part II

 photo Salam-1.png

Hye semua. Selamat malam..Ooopss...Sowie selamat pagi.hurmm sekarang sudah pukul 2.16pagi kejap sahaja masa berlalu dah masuk hari rabu. hurm...masa begitu menceburi kita bukan. huhuhu....kejap sungguh azie rasakan macam baru semalam sahaja satr cute semester break but now have a two weeks for new semester...Wahhh cepatnya sekarang dah mask semester kelima. hehehe...tak sabar nak habiskan degree..After that, boleh lah kahwin hehehe...gatalnyer anak dara sorang nie...

Chop..chop...Sowie banyak celoteh pulak. By te way seperti yang telah azie janji kan semalam azie mahu share some picture semasa azie bercuti ...makan angin di negeri PERLIS heheh...rindu sangat dengan mama ini. iyer lah dah dua tahun dah tak jumpa. But i'm very miss si kembar yang comel and banyak sangat mulut. rasa macam nak staplet mulut itu but there ara soo cute now...



( I;m with twin "DANIA" & "DANISH")

hehehe.....twin nie sepasang seorang lelaki seorang perempuan. comey tak mereka..heheh tapi azie tak tahan dengan "Danish" because haaa...mulut dia macam girl banyak bercakap siap pujuk azie lagi tak bagi balik terpaksa la azie stay back one day lagi dekat perlis..and Si kakak "Dania" soo cute and gedik girl because tak boleh tengok camera mula lah buat muka gedik and manja dia. but both of them macam tak boleh berpisah sikit. kalau kakak tak ada adik mula lah bertanya kaka dekat man tapi loghat perlis nyer..Ya Allah pekat sangat cuma dapat faham sikit-sikit sahaja hehehe...


Ok this is Miss Gedik perlis hehehe dania...Dah 4 years old but still hisap puting and yang penting bantal busuknyer tetap dibawa kulu kilir...kalau tak ada mulalah bergaduh dengan adik dia "DANISH" si mulut murai. hehehe...


This is me...yang belakan itu mama ini kami tengah bersiap-siap mahu pergi ke "GUA KELAM" buat kali yang kelima because dah empat kali pergi tak dapat nak masuk gua kelam macam0macam lah...ada menteri thailand nak datang laa...tengah bersihkan gua laa...tengah baiki jejmbat gua laa...macam-macam lah..Now, kitaorang dah boleh masuk dah so happening...hehehe..


This is my father...hahaha jangan tegur kenap rambut sudah tiada hehe..but the cute and sweet one is "MOHD ADIB RAYYAN" adik bongsu kepada twin..budak cilik ini nampak sahaja macam blur-blur...stim memanjang tetapi bila enjin sudah panas..Masyallah...active semacam...jatuh macam mana pun tak menangis apa pun..memang badan besi sungguh si RAYYAN ini..hehehe


This is a few picture yang terdapat dalam gua kelam..macam biasa la ..ada signboard pasal gua kelam...ada lah sikit sejarah pasal gua kelam.


This is again my father , twin, rayyan and my mom...SI budak-budak cilik ini macam dah tak kisah pasal papa and mama mereka. Asyik berkepik dengan my father and my mom...Semuanya nak naik ketera my father...padahal kereta papa and mama dia punya lah besar "GRAND LIVINA" lagi tapi seorang pun tak mahu naik...jadi terpaksa lah kami tiga beradik beralah ..naik kereta mama and papa...huhuu papa siap cakap lagi rasa janggal because selalu bawa anak-anak kecil tetapi sekarang rasa papa mempunyai anak dara tiga orang yang dah besar hehehe...azie senyum sahaja time itu...


This time kita orang tengah mengira berapa ringgit seorang nak masuk gua kelam ini....Budak berapa orang...dewasa berapa orang sampai papa dah pening sebab anak ramai sangat termasuk lah kita orang walaupun dah besar panjang tetapi saja ajer bagi papa confius hehehehe....


This is my sister...huhuu..buat-buat muka gerun ala-ala macam cerita jangan pandang belakang congkak hahaha...padahal tak takut apa pun biasa-biasa sahaja...saja buat expression muka yang menakutkan 



Masa kita orang pergi gua kelam ini, time orang bekerja hari rabu jadi tak ramai sangat pengunjung yang datang ...lagi best sebab tak adalah berebut-rebut and aksi tolak menolak semasa berjalan kaki dalam gua itu..hehehe ooohhh lupa pulak mesti nak tahu harga masuk gua ini kan..hehehe murah saja. budak tadika pun boleh bayar sendiri.hehehe...Harga untuk Dewasa RM1.00 and kanak-kanak dibawah 12 thn RM0.50 and kanak-kanak yang bawah 4 tahun adalah percuma.. Masa untuk masuk gua kelam ini Isnin hingga jumaat pada pukul 8.00pagi hingga 5.00 petang and  Sabtu, ahad atau cuti umum pada pukul 8.00pagi hingga 6.00 petang...chewaahhhh macam promote lah pulak hehehehe




This is me with twin, rayyan and my beloved akif yang paling azie sayang..nak tahu sebab apa???sebab akif ini azie jaga dia sejak berumur 3 tahun sampai lah dia berusia 5 tahun..jadi memang sayang sangat-sangat ...tidur pun masih sama-sama lagi tau hehehe..jangan fikir bukan-bukan yer... tengok balik dah macam bawa anak-anak pergi bercuti yang daddy nyer pula tengah ambil gambar hahaaha...perasaan...berangan saja lah ko nie azie hrmmm.....


Alaa...mesti korang semua bosan kan asyik tengok muka budak yang comot ini lagi "AXIEANA YUMI"...sesiapa yang menyampah itu tak payahlah tengok kalau rasa tidak suka hehehe....


This is my beloved mom...my mom memang jenis simple tak kisah lah macam mana pakaiannya...hehehee




This is my whole family hehehe...so sweet macam ramai sungguh adik beradik..heheh padahal tiga orang sahaj..untung sungguh dapat mama angkat..sebab boleh tambah adik beradik hehehe this is my family...sweetkan...masing2 rebut nak ambil picture but my sister "TIRA HIME" was take our photo...sowie "TIRA HIME" gambar anda tiada but credit to : TIRA HIME...


Wahh..So sweet all of them... my mom...my father...my papa and my mama....happy tersangat-sangat.hehehe...next year my mama and papa akan datang perak..we waiting for your..muaahhhxxx...


tengok mama and papa comey sangat sweet sahaja...semoga berbahagia sampai ke syurga yer...my papa is so funny guy...but he was a great father forever and ever.. my mama a  beautiful lady..but azie suke masakan asam pedas mama love soo much ...muaahhxxx.....sayang bangat sama kamu berdua..hehehe 


Now, baru lah jumpa "TIRA HIME" punyer picture sebab dia photography kita orang hehehe..kalau tak penuh dengan picture gedik , gojes dia itu...She with Rayyan yang comey and stim guy but he a so hyper active...


Wahh..thi sis my boyfriend...heheh nope...ini along anak mama and papa yang sulung...wahh dah besar dah ..tapi jenis memang tak tahu malu next year form 1 pun still want to sleep together with us....hehehe...





Setelah keluar dari gua kelam...hehehe...cantik..ada air sungai yang mengalir..angin sepoi-sepoi..bestnya...rasa nyaman...tapi dulu mama cakap ada rusa ada arnab macam-macam binatang jinak yang ada dekat gua ini tapi sekarang dah tak tahu dah pergi mana binatang-binatang tersebut.


Air sungai yang mengalir deras gila... kalau sesiapa jatuh confirm akan hilang and lemas sebab time ini baru lepas hujan.



"TIRA HIME", "PRINCESS FAZLIN"  & Twins sedang mendaki 


Si  "TIRA HIME"  sentiasa dengan peace show dia



Boringnya tengok muka si "TIRA HIME" ini...Asyik muka dia sahaja with twin 



"TIRA HIME " again and again




Keletihan bila sudah sampai ke destinasi mendaki tangga yang tak tahu berapa tinggi huhuhu...tapi ada lagi tangga yang menuju ke atas gua ini tapi tak berani takut..hehehe..tengok sunyi sahaja tak tahu lah tangga itu kukuh lagi or tak hehehe...jadi sampai disini sahaja yang mampu kami semua naik .


Wahh...me again with my sister "PRINCES FAZLIN" selepas turun dari mendaki tetapi jangan ikut cara kami yer..cara kami berbahaya sebab jauh sangat nak pusing kami ikut shortcut turun dari celah-celah batu bata..tak iku tangga hehehe


Wahh...me with rayyan and twin ( DANIA)...rehat sebentar sudah letih melayan anak-anak hehehe..kalau azie kahwin mesti macam ini rasanya melayan anak-anak yang nak itu nak ini...huhuhu..mahu terlondeh kain kalau anak ramai sanga hehehe


Break time with kit kat hehehehe


Dato' and datin tengok tengok tapak pembangunan nak besar kan lagi..mungkin nak tambah kan lagi resort-resot or chalet-chalet untuk mendapat lagi banyak tarikan pelancong hehehe...



Mama ini with her daughter and son heheh Danish, Dania and rayyan yang hyper active siap buat peace lai walaupun peace rayyan tak betul hehehe



GUA KELAM - Cave of Darkness



Masuk balik gua kelam untuk pulang dah...hehehee...aksi sempoi kami yang tak berapa nak sempoi ini hehehe...

Now korang semua tengok lah picture yang tidak seberapa ini ....Hopefully korang semua enjoy yer..Ini picture yang telah azie janji kan kelmarin tak sempat nk update dalam blog sebab tak ada masa hehehe....











Now, sesi dalam bilik bersama dengan budaj hyper active ini hehehe...malam terakhir dekat perlis budak cinonit ini duduk lepak denga kiteorang tetapi punya lah lasaknya. sampai jatuh katil tapi tak menangis pun ...sebab dah tak mampu nak jaga...azie terus bawa dia pergi bilik mama hehehe..biar mama yang jaga sebab dah tak larat dengan budak ini heheheh







 orite semua, ada lagi sedikit picture masa dekat perlis. masa ini  kite orang baru sampai tengok lah masing-masing pandai pose untuk bergambar. hehehehe









Masa ini pula kite orang pergi makan malam dekat salah sebuah restoran thai but paling azie suka sotong goreng tepung dia perghhhh...sedap gila sampai berebut-rebut...dah tak kira malu dah time itu...sebab kalau dah sedap sampai sanggup bergaduh hehehe...








Ok lah sekarang azie dah tepati janji azie dengan korang semua . harap-harap korang semua enjoy yer.. Sesiapa yang rasa tak suka itu it just up to you. tak paksa pun hehehe..ok lah nak turun bawah tak tahan bau cempedak goreng...dah panggil-panggil azie dah itu...ok bye..selamat malam Muaahhhhxxx sayang semua 

Wasalam ...