Wednesday, February 23, 2011

0
Moshi Moshi

Kau Selamanya Ver GanaS

hye sume...pgi nie aku nk updat ttg lagu yg aku dgr smlm..best giler2 suke sgt2 lgu nie..best sgt..lgu yg bgitu sweet bg aku...yg bertajuk KAU SELAMANYA
meh2 sume kte terjah lirik lagu nie yer...



Aku amat sayang kamu
Dari dulu hingga kini
Tak berubah ku terlena keranamu

Walaupun apappun terjadi
Aku setia menyayangi
Diri kamu kan berada dihatiku

Kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku

Ku harap kau pun begitu
Sama-sama mencintai
Oh indahnya cinta ini bersamamu

Terimalah diriku seadanya sederhana
Ku berserah kepadamu Ya Ilahi

Kau insan teristimewa Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku

ku harap kau pun begitu
sama-samamencintai
oh indahnya cinta ini bersamamu

kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
ku terimakan dirimu oh syangku

ku harap kau pun begitu
sama-sama mencintai
oh indahnya cinta ini bersamamu

kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
ku terimakan dirimu oh syangku

ku harap kau pun begitu
sama-sama mencintai
oh indahnya cinta ini bersamamu
-----------------------------------------------------------------
Lagu yg ke-2 lak iyer lah lgu KRU..
heheh..aku nie dri dulu smpi lah skunk mmg minat giler dgn lagu2 KRU nie..
nie lak lgu single terbaru dorg yg bertajuk GANAS
huhuhu..mmg gns giler...hehehe
jom kte tgk lirik dier...


Edry Abdul Halim - Hitman - 01 - KRU - Ganas by khairilhusni



Disuruh diri aku berdiri
Disuruh duduk aku pun duduk
Setia tunduk pada arah telunjuk...
Itu aku

Kerana cinta aku menghamba
Mengejar hasrat hatimu damba
Arahkan saja mengikut kehendakmu...itu kamu
Hingga...

Mata tak terpejam
Mencari apa yang kau mahu
Tapi mulut ku berdiam
Tak mahu bergaduh

Baik... telinga dengar saja
Semua perintah ku junjung
Biar... hati calar-balar tetap bersabar
Ganasnya cintamu

Kau mahu itu aku begitu
Kau mahu ini ku pun begini
Jangan melawan nanti hukumannya bermuncung...itu aku

Kerana cinta aku menghamba
Mengejar hasrat hatimu damba
Arahkan saja mengikut kehendakmu...
Itu kamu
Hingga...

Mata tak terpejam
Mencari apa yang kau mahu
Tapi mulut ku berdiam
Tak mahu bergaduh

Baik... telinga dengar saja
Semua perintah ku junjung
Biar... hati calar-balar tetap bersabar
Ganasnya cintamu

Selalu sungguh hatiku mengeluh
Entah kenapa masih setia
Tragis oh tragis bertemankan sadis

Mungkin kerana sayang
Ku tidak menentang
Gelengan pun dah menjadi angguk
Tragis oh tragis bertemankan sadis

Mata tak terpejam
Mencari apa yang kau mahu
Tapi mulut ku berdiam
Tak mahu bergaduh

Baik... telinga dengar saja
Semua perintah ku junjung
Biar... hati calar-balar tetap bersabar
Ganasnya cintamu

--------------------------------------------------------------------------------------------

Monday, February 21, 2011

0
Moshi Moshi

INSPIE DESIGN 1st GIVEAWAY



INSPIRE DESIGN'S 1st GIVEAWAY

td msa aku tgh bc2 comment yg diberikan oleh follower2 aku..aku dpt lah 1 invitation dri inspire design nie utk join GA die..jd utk mmenuhinyer aku pun join lah hehehe


Follower I will Tag Is:-



0
Moshi Moshi

Contest Ada Apa Pada Nama



Assalamuailaikum sume..
hehehe td msa azie tgh ziarah blog2 yg azie dh follow..tiba2 azie terjumpe lah 1 contest nie mcm nk join ajer..al-maklumlah join pun coz suke2 ajer..hehehe
azie dpt contest nie dri :- Yad'z
tetapi seblum 2 kenalah jwb soklan2nyer dulu yer....
----------------------------------------------------------------
1. Nama penuh dan disebalik nama
* nama penuh azie ialah Nor Aziana tetapi
mama ad gtau msa nk wat surat beranak 2..india 2 silap tulis...spttnya nama azie ialah Putri Norin Azriana..tiba2 ajer dh dpt surat beranak tgk nama dh len trus jdi Nor Aziana..huhuhu
mama n ayah pun kecewa lah sgt2...apsl lah india 2 silap wat hehehe..
maksud Nor Aziana ialah cahaya matahari..huhuhu..pns tau..jgn dkt2 nnt blh terbakar...
hahaha

2. Nickname dan kenapa pakai nickname 2.
*nama nickname azie nie byk..mcm2 org pnggil..ad yg pnggil zie..ad yg pnggil azie..
tp the very suitable name should call me is AZIE....x tau lah knp mama, ayah, nenek, atok, opah,acu, and all my family call me azie..maybe minat dgn penyanyi zaman dulu kot AZIE 2..hehehe...yg nynyi lgu pelamin anganku musnah..hahaha musnah ker...hehehe

3.Pendapat kenapa guna nama nickname YAD'Z
*ntah lah azie pun x tau..tp azie men teka ajer lah..mngkin dgn pnggilan yad'z 2 maybe nama yg mnja and senang utk org len panggil...ataupun nama yad'z 2 diberi oleh BF kot or combination with ur name and ur BF name.....

ok dear that all for this contest...

THE END

0
Moshi Moshi

Rahsia ZodiAk AriEs...




Kualiti Astrologi
Anda termasuk dalam kategori kardinal, iaitu aktif. Dengan kualiti ini anda dianggap baik untuk memulakan setiap projek baru. Lambang-lambang yang termasuk dalam kategori kardinal selain anda ialah CAPRICORN, CANCER dan LIBRA.
ARIES SEPINTAS LALU
Lambang Biri-biri Jantan
Kunci Kata Diri Sendiri
Kekuatan Wira Cabaran
Perlu Perbaiki Rasa Terlalu Pemikir dan Menghargai Perasaan Orang Lain
Cepat Mesra Dengan Leo
Perlu Belajar Daripada Libra
Untuk Keselamatan Berpaling Kepada Cancer
Kerjaya Boleh Dipergaruhi Oleh Capricorn
Perkara Kerohanian Mudah Dibantu Oleh Sagittarius; Pisces
Warna Kesukaan Merah Gincu (carmine); Merah; Merah Marah
Warna Yang Membuahkan Cinta, Asmara Dan Harmoni Hijau; Hijau Jed
Warna Yang Menampilkan Kehebatan Diri Hijau
Batu Permata Jed
Logam Besi; Waja
Bau-bauan Bebuas; Bukit
Hari Terbaik Selasa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ARIES : GELAGAT PERHUBUNGAN
Aries punya daya pesona yang tinggi. Dalam pergaulan , anda kelihatan lincah, pintar, berkeperibadian kuat dan teman bual yang mengasyikan. TAURUS ( 21 April – 20 Mei ) , GEMINI ( 21 Mei – 20 Jun ) dan AQUARIUS ( 20 Januari – 18 Febuari ) adalah kekasih yang tepat bagi Aries. Sebaliknya, anda perlu berhati – hati apabila berkasih dengan CAPRICORN (21 Disember – 19 Januari) atau CANCER (21 Jun – 20 Julai).
Taurus yang matang adalah pendamping yang tepat bagi Aries . Dengan sikapnya yang tenang; Taurus yang berlambang Lembu Jantan , mampu menundukkan Biri – biri Jantan (Aries ) yang tidak mahu duduk diam. Gemini juga boleh menjadi kekasih yang ideal bagi Aries . Kebetulan Gemini dan Aries mempunyai banyak persamaan, iaitu aktif , cerdas dan bijak. Dengan kematangannya , Aries boleh mengendali kekurangan Gemini. Di samping Aquarius , Aries mampu mengecapi bahagia. Aries tidak mempersoalkan sifat kekasih yang romantik seperti Aquarius. Sebaliknya kecerdasan Aquarius menjadi daya tarikan yang kuat buat Aries.
Capricorn bukan pula pasangan yang ideal bagi Aries yang aktif dan terbuka. Sifat Capricorn yang konservatif dan tertutup boleh membosankan anda . Namun , Capricorn setia orangnya ! Sebaliknya , anda sukar berdamping dengan Cancer yang sensitif. Apabila anda tersalah cakap , Cancer mungkin murung berterusan. Walau bagaimana pun , Cancer jujur dan pelindung orangnya

--------------------------------------------------------------------------------------

ARIES : PERHUBUNGAN SEKS
Sebagaimana SCORPIO ( 23 Oktober – 22 November ) , Aries adalah lambang paling seksi. Orang kelahiran Aries nampak sahaja dingin dari segi luaran , tetapi apabila mendapat kesempatan , mereka akan “mengodam" pasangannya (Aries ) habis – habisan sebelum dia (Aries ) sempat bersedia ! Lelaki dan perempuan Aries senantiasa memikirkan seks ! Namun mereka cukup penyayang dan mudah pula terluka . Kalau pandai menjaga hatinya pasti kelahiran Aries akan meminta selalu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ARIES : KERJAYA DAN KEWANGAN
Kelahiran berlambang Aries ini sentiasa bercita – cita merintis kerjaya sendiri daripada hanya bekerja dengan majikan. Walau bagaimana pun , Aries jarang menyelesaikan projek hingga ke penghasilan yang memuaskan ! Namun , pada jangka pendek , tiada siapa yang mampu mengatasi daya rintis Aries. Lantaran itu , supaya berhasil ke puncak kerjaya , orang Aries perlu memperbaiki kualiti pengurusan dan pentadbiran pada jangka panjang. Pada umumnya , Aries mementingkan tindakan , dan pemantauan daripada mencari dan mengumpulkan wang semata – mata. Orang yang kelahiran Aries biasanya pekerja yang kuat dan rajin dan anda mampu memperolehi banyak wang kerana kekuatan tenaga dan pemikiran.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ARIES : KELUARGA DAN RUMAH TANGGA
Orang yang berlambang Aries adalah raja dalam rumah ( bos ) ! Lelaki Aries akan menyerahkan tugas hal – ehwal dalam rumah tangga kepada pihak perempuan ( isterinya ). Manakala perempuan Aries pula akan cenderung untuk memerintah ! Aries gemarkan keluarga yang besar dan memerlukan peranan setiap ahli keluarganya . Dalam hal ini, Aries adalah orang keluarga yang baik walaupun anda tidak semestinya suka terperap (terpenyap) di dalam rumah ! Aries sukakan kanak – kanak dan sebenarnya lembut dan mesra dengan pasangannya. Pada keseluruhannya , Aries suka pulang ke rumah setelah bekerja lama dan kuat di luar rumah.


THE END


Saturday, February 19, 2011

2
Moshi Moshi

Jom join bloglist tomato kering...





hehehe....mlm nie mmg aku suke sgt2 menaip..
actually blh aku jd expert dlm menaip nie
hahaha...

1st nk kena wat entri dulu...
jom kwn2 kte wat sama2...

1.buat satu entri tajuk "ceq nak join bloglist tomatokering".
:- aku nk join enrty nie coz aku nk tmbh3x kan lgi kenalan aku...

2. dalam entri tu letak lah banner header ceq tu ek . :)
:- hehehe Miss Axieana Yumi sdh ltk pun banner entry ini

3.kalau boleh kritik kritik la blog ni sikit ala-ala mentor gitu . hehe :P
:- *suke2 coz byk white space..hehehe
( dr td asik white space ajer....mentng2 study dlm design hahaha)

lgpun design die simple ajer..x lah terlalu serabut n x tersusun..

4.dah siap dah ? tinggalkan link korang kat komen entri ni ek . :)
:- sebentar yer Axieana yumi hrus menyiapkan entry nie dulu..jp lg i publish at ur comment

5tak dak had lagi setakat ni nak berapa . tengoklah ramai ke tak join . nanti ceq bagitahu bila tamat . :)
:- bek lah axieanan yumi menunggu yer..
hehehe

------------------------
alhmdulilah siap sudh....(^_^)

2
Moshi Moshi

5th award



huhuhu...ari nie penat btl aku asik update bog ttg award ajer..
suke2 dpt award tp 2 lah x tau malu btl org x tag pun aku amik jgk ..aku x kire nama pun aku nie suke terjah huhuhu

kali nie award dri slh seorg yg sgt comel..cute miut sgt2..hehehe

Award from:- PUTRYY NASUHA




1. Ceritakan sikit ttg blog putryy???
* blog putry nie ok nice to see...cute....color yg soft and cntik lah..suke sgt2.

2. Kenapa follow putry??
*akak follow putry coz dlm blog putry ad tutorial yg blh dipeljari dn dikongsi bersma and the 1 think is ur a so sweet and cute..

3.kata2 utk putry??
* kena byk kan bersbr dlm apa juga keadaan...trus kan berblogging coz kte akn dpt tahu cara2 hidup org len xpecially pengalamn org len yg kte blum pnh alami..and blh bertukar2 pndpt...if something yg x tau..ur shoul ask someone that ur very closed, trusted and suitable with ur to discuss something.

(^_^)

0
Moshi Moshi

Award Again 4th Award...






Hello Guy...
oooppss.....sowie...i'm malay person but say hello...
hehehe...
Assalamuailaikum....
bru lah manis pembuka bicara
hahaha
(perasan btl hehehe..selama open blog x pnh beri salam suke men terjah ajer)

Today, aku sdg terjah salah satu dri blog yg tlh aku follow hehe..tiba2 ajer she give 1 award for all her follower..hehe..
and then aku pun tanpa disuruh pun amik lah..
dh org nk bg kte amik ajer lah...
hehehe...

Award ini dri :- Miss Myza



Tp sblum nk dpt award kena lah jwb soklan2 nie dulu...hehehe..
soklan2 nyer ialah:-(^_^)

Comel x blog Myza?
Answer:- (^_^) Mstilah comey ...cute miut sgt2..
xpecially the color that ur choose.

Apa pendapat anda tentang blog Myza?
Answer:- (^_^) ur blog r so nice...simple...I like the color that ur choose
very soft color..and have many white space..supaya mata some people
yg terjah bog ini x lah skit mata if ur choose color yg bgitu terang and
blh membuat mata yg ziarah blog ur nie ley jdi blind plk..hehehe
(jgn mrh yer... :P)

Kenapa anda jadi follower Myza??
Answer:- (^_^)ermmm...ntah lah saja suke2..hehe..
just to get more friends in my blog.. and just want to share
something to get more knowledge and experience in oer people life.

Sudah ajak kwn2 jadi follower Myza(jika sudh bgtau n klu blum suh dia follow)
Answer:- (^_^) sowie dear...blum lah invite freinds utk follow ur..
it so ok after this i will invite all of them too follow ur...
like a titanic movies...ur jump..i'm jump..
but
if I..ur jump i just see only..
hehehe

-------------------------------
ok dear I already finished answer all ur question..
bye dear....
Wassalam...

0
Moshi Moshi

SonOk DapAt JumpA





Hehehe..today hepy sgt2...
td kteorg kuar g mamam McD...
syok sgt2..
dh lah lama x jumpe..
dh nk dkt bape bln ker..
(Nmpk sgt menipu huhuhu)
hehehe
kteorg bykhbskn msa dgn berbual ajer..
sblum 2 kteorg g antar kete die yg dh agak semput lah jgk 2..
huhuhu..
dh g smpi % org mechanic..
skali habuk pun x ad kete pun mkin truk
huhuhu
kesian....
and then pas antar 2..alah kena lak lah dgr mcm study lah plk apa prob yg kete dia hadapi 2..
huhuhuhu...
cian dier kena tipu...
by the way after nie kena lah berhati2..
coz skunk nie kbykkn mechanic bkn ley pkai sumenyer pk nk duit ajer..
sma jgk mcm nk jd photgraphy...
pdhal pk psl duit..bkn psl kualitinyer..hehe
Be carefull ok..




Friday, February 18, 2011



FAMILY SEDONDON


Assalamuailaikum...
td msa tgh meredah blog2 follower...
ternmpk lah plk 1 contest nie..mcm best ajer.hehehe
2 yg teringin nk join 2...
aku join bkn sbb nk dpt hadiah ajer..
lg 1 aku join utk menambah kan lgi follower aku..hehehe

Gambar yg aku telah pertaruhkan ialah gambar semasa
raya aidilfitri 2010






heheh..sowie lah klu terlbih ltk pic bie..
hehe saja utk suke2..
pic nie time raya
color hijau pucuk pisang class gitu...
sama lak dgn kain kusyen 2..
but jgn ingt beli buy 1 free 1...
sume nie dibeli len2 tau hahaha
time nie capture kt umah Pak teh....

p/s:- Hopefully I will win this contest...
~Amin~

0
Moshi Moshi

Get Award....





Thank for Asma Amalina
for this award..

1. Sudah berapa lama korg berblog-ging
~ bru nk msk 3 thn
2.Best kann ad blog coomel mcm korgg ;)
~ hahaha..comel ker??i think just biasa2 ajer...x lah comey mna pun
3.Tag award n tag "Blog awk comel" neh dkt 3 org blogger yg comel

~ Sume Follower Axieana



Wednesday, February 16, 2011

2
Moshi Moshi

10 Petanda Dia Jodoh Kita




hehehe..mlm nie entry die agk best sgt2..huhu
al-maklumlah ttg jodoh..
sapa yg x nk kawin kan..sume org nk kawin
hehe..
aku dpt entry ni dri Miss Afizah Abdul Rahman
die nie merupakan slh seorg lecturer aku yg mengajar subject account and entrepreneur
bile miss nie ajar mmg aku suke best sgt2..lgpun die nie anggap kteorg sume mcm kawan..ngajar pun x ley street sgt..byk hbiskan msa utk mengena Miss nie hehehe....
lg 1 miss nie pndi pose dpn camera...hehehe..
klu nmpk camera die lah org p1st yg serbu camera 2 dulu hehe
(Jgn mrh yer miss just suke2 ajer hehehe)



nie lah miss comey2 nie

ok lah kte lupakan dulu psl miss nie...jom kte bca 10 Petanda DIa jodoh kita...
hehehe
----------------------------------------------------


Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)

Gunakan seluruh pancaindera


Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.


1.Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.


2.Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.


3.Terima kita seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.


4.Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.


5.Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.


6.Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?


7.Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.


8.Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.


9.Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.


10.Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.




4
Moshi Moshi

JoIn ContesT KaMi Pose CoMeY




Contest From :-Amni diary


hehehe...td msa tgh menziarahi blog2 rakan2 yg aku follow...aku ternmpk lah 1 contest nie..mcm best ajer...tba2 tergrak lak kt hati nk join mna lah tau dpt hadiah2 yg bgitu lumayan skali..huhuhu....

aku join contest nie coz aku baru berjinak2 nk join ..maklum lah selama nie x ad msa nk join n ziarah blog2 yg dh sedia ad..hehehe....aku join nie pun utk menambahkan lgi follower aku..and utk tmbh kan lgi rakan2 aku hehehe

Nie pic tercomey aku pose...
....hehehe...



pic nie time aku and rakan2 MPP aku wat kerja amal kt kuantan..
mmg best giler2...
byk penglman dan kenangan smsa akxtiviti nie dianjurkan..
sonok dpt mak angkat baru heheh
love this moment..
and pic nie lah yg aku rsa paling comey sgt2..
hehehe

-----------------------------------------------------
Who i want to tag:-