Monday, January 3, 2011

0
Moshi Moshi

Trip to Malacca




Trip To Malacca



Pada 25 Disember 2010 (hehehe...smbt krismas)
aku dgn family pergi holiday di Melaka
kami bertlk dri umah pgi lah jgk
lbh krg dlm pukul 8 l bh
tp biasa lah jnji melayu kan
ckp kul 8 lbh skali bgn kul 10 lah
hehehe
sampai sahaja kami sekeluarga di Melaka lbh krg dlm kul 3 lbh cm2
skali jam lah start dri tol nk msk Melaka 2
fuhh....pdt giler...x tau mna ntah d tgnyer kete
blh sngkut kt Melaka dri kul 3 smpi lah ke maghrib
sesmpi shja kami di hotel rupa2 full book
waahhhh....merana sungguh aku diwatnyer
mmg bising lah
sumenyer nk slh kan dri msg2
pdan lah muka sapa suh x book dulu
nk x nk terpksa lah mlm 2 kami sekeluarga tido didlm ke te (1st time holiday tido dlm kete)
aku mmg x tido lah dgn x selesanyer
smpi lah ke subuh aku x tido ( dgr azan subuh)
bgn2 ajer dorg sume trus g masjid utk bersih kan bdn n berslt
pas2 bru lah kteorg dpt hotel (nsib bek dpt)








sblum nk check in 2 kteorg 1 family pergi pusing 1 melaka
mula2 nek kapal portugis, pas2 nek menara taming sari yg bapak punyer lah tinggi
nsib bek x terkencing punyer lah tkut (hehehe...pdhal x ad lah smpi cm2 skli)
pas2 kteorg bergmbr lah kt keretapi lama....kereta bomba lama dan jgk kapal terbang
tgh syok2 tgh posing maut punyer tibe2 lak
camera lupa lah nk ltk memory card.....
huhuhu...mmg hampa sunggguh...
pas2 dh kteorg sume keletihan bru lah blik hotel n smbg lah zzzzzzzzzzzz....

pada sok ari lak kteorg jln2 lgi
kteorg g A'famosa, Rumah Merah, nek Boat, amik picture dgn org emas n silver
heheh
jgn men2 boyfriend i emas tau blh gadai lagi

tp best giler2 suke sgt2
wlupun mcm2 dugaan yg dtg
tp kteorg hepy...






No comments: