Friday, November 26, 2010

0
Moshi Moshi

Nurul Insyirah ^_^



Rindu Sangat2







Dh x tau nk merepek apa...
comey x Nurul Insyirah

Thursday, November 25, 2010

0
Moshi Moshi

Harry Potter and the deathly hallows part 1

 photo Salam-1.png

Title: Harry Potter and The Deathly Hallows Part I




Poster: Harry Potter and The Deathly Hallows Part I

Pada hari isnin yang lepas Azie dan Mr.Muchuk pergi menonton movies Harry Potter series yang ke-7. Azie ini memang minat dengan movies Harry Potter dari series pertama sampai series yang ke tujuh. Pada mulanya, Azie ingat ini merupakan series yang terakhir. Rupa-rupanya ada lagi series yang ke tujuh tetapi part ke-2.

Ini merupakan series ke 7 part I. Jadi ini bermakna ada lagi satu series yang terakhir. Kenapa Azie suka tengok series Harry Potter???Azie rasa Azie pernah mention dekat korg semu. Azie memang suka movies fantasy. terutama sekali magic, kayangan, dan sebagainya. Sampai lah sekarang Azie masih minat dengan series harry potter.

Ini pendapat Azie semasa Azie menonton series harry potter ini. Series kali ini, agak membosankan dan boleh membuat seseorg akan mengantuk ataupun terus tutup TV tak nak tengok dah. Sama lah seperti Azie, Masa dekat pawagam hari tu, memang Azie dah tersenguk-senguk. Tetapi tetap gagahkan juga untuk menonton sampai habis.

Walaupun series kali ini kurang menyengat ataupun kurang menarik perhatian Azie tetapi disebabkan kekacakkan yang terdapat pada "Harry Potter" membuatkan Azie rasa tergoda dan teruja.

Ok lah, Azie nak minta diri dulu. Kalau rajin nanti ada apa-apa update terbaru Azie akan update dalam blog yer. Selamat menonton. 


0
Moshi Moshi

Magika






hehehe...
Hari 2 pas ajer abis keje aku trus g beli tiket
semata2 nk tgk movies Magika ini
al maklumlah aku nie kan peminat KRU...
best sgt2 tgk citer nie wlupun ad yg lucu...kelakar
but still enjoy..

lg 1 yg pling aku respect giler2 dgn KRU Studio nie die punyer effect mmg terbek lah
respect giler ngan KRU
hehehe


Thursday, November 11, 2010

0
Moshi Moshi

Susah nk wat pilihan




sumenyer cntik..
tp x tau mna yg hndk dipilih...




Sony erricsson AINO or SATIO

or

sony erricson W508 or YARI

sshnyer nk wat pilihan..
mna 1 yg aku nk beli nie...


Wednesday, November 10, 2010

0
Moshi Moshi

KeCeWa KaReNaMu



KECEWA KARENAMU

Saat kau membuka pintu hatimu
Mungkin aku telah jauh
Meninggalkan dirimu dan kenanganku
Rasa kecewaku padamu

Memang kau yang terindah
Yang pernah tercipta
Namun bukannya kau harus
Sia-saikan aku dengan segala tingkahmu
Rasa kecewaku padamu

Biarkanlah aku mengembara jauh
Menghapus lupa kecewa karna cintamu
Jangan kau sesali kenyataan ini
Karna ku bahagia lepas dari jeratmu
Ooo.. dari jeratmu ooo…




Tuesday, November 9, 2010

0
Moshi Moshi

Disaat Aku Mencintaimu



DISAAT AKU MENCINTAIMU


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta






Monday, November 8, 2010

0
Moshi Moshi

Dinner Sem 6




Kenangan dinner di hotel regency
wat sume student sem 6 thn akhir....

















Aku pasti merindui korg sume
sume nie akn memberikan kenangan kpd aku....
kenangan pahit dan manis..
suka dan duka...

Sunday, November 7, 2010

0
Moshi Moshi

LeWaT SeMeStA




LEWAT SEMESTA

satu kata bertulis cinta
telah merasuki
tak urung cinta tersentuh
hanya ku rasa

dan jika wujud yang menjelma
pada sebentuk hati
bukankah itu amanah
dari yang kuasa

menjaganya, menjaganya

wahai insan yang di sana
mungkin saja ini kau dengar
melewati semesta ini
aku sampaikan

begitu ingin berbagi batin
mendengarkan asa di jiwa
oh tuhan pertemukan aku
sebelum hatinya beku


0
Moshi Moshi

Sambung study kt mana yer????







OR



skunk nie aku tgh confuse tidak tahu mana 1 tpt pengajian yg nk aku smbg study aku nie
antara MMU & UNIKL
klu aku pilih MMU aku akn mengambil jurusan dlm multimedia jgk
tp dlm

BACHELOR OF MULTIMEDIA (Hon) MEDIA INNOVATION
or
BACHELOR OF MULTIMEDIA(Hon) INTERFACE DESIGN

klu unikl lak aku akan ambil jurusn yg sma tp dlm coz

BACHELOR OF INFORMATION TECHNOLOGY(Hons.) IN INTERACTIVE MULTIMEDIA DESIGN

aku skunk nie tgh buntu tidk tahu dimana tpt yg aku mahu smbg study aku nie
klu dkt mmu mslh pinjaman mara amat tipis klu nkapply
tetapi klu di unikl sng sikit nk apply pinjaman mara..
coz unikl adlah under mara scholarship
skunk nie aku tgh pk dimana hala tuju ku skunk nie...


DIMANAKAH HALA TUJUKU???


Thursday, November 4, 2010

0
Moshi Moshi

Manusia-manusia....



Manusia....oh manusia....
knp yer manusia x pnh puas dgn apa yg dorg dpt...
slalu ajer x puas ati...
knp nk libatkan mak bpk...
knp nk libat kan keperibadian seseorg...
knp nk menjthkan martabat sbg seorg wanita islm

aku pun rsa pelik..
knp gadis yg bertudung...dikatakan sbg gadis yg x suci...
knp gadis yg solat 5 waktu cukup x pnh tggl dikatakan pula supaya x perlu menunjuk alim...bek...
knp statement nie harus diperkatakan
pdhal klu kte sedar dri kite nie org islam
mmg sdh disuruh sejak azali lagi..
sblum kte sume lahir lagi...
wanita harus lah menutup aurat...
harus lah menunaikan solat 5 waktu sehari...
haruslah menjaga kesucian gadis tersebut dri segi dalman dan juga luaran

tetapi klu gadis 2 mngata...mengumpat..
sekurg-kurangnye gadis tersebut sudh terhapusnyer satu dosa
Jika die melakukan suruhan Allah SWT...

Jikalau gadis 2 x memakai tudung....
x menunaikan solat 5 waktu....
maka dosanyer tidak dpt dihapuskan
tetapi ia menjadi berganda lagi...
pk lah sebelum memikirkan hal org len
cermin lah dri 2 dulu sebelum mencerminkan dri gadis2 len

jgn lah terlalu mengikut perasaan..
mmg kami berfikir dahulu seblum berkata...
ttpi selepas berkata-kata kami meminta keampunan segala perckpan kami..
skunk dada sapa perlu ditepuk...
selera sapa yg perlu ditanya....

knp nk libatkan mak bapak...
setahu kte mmg mak bapak tahu setiap perangai anak2 nya..
tetapi di luar mak bapak tidak tahu...
knp nk diperkatakan lagi...
"ko 2 mak bapak aku ker"

knp x pernah ker gadis2 kuar dgn jantan...
"ko igt ko 2 x pnh ker kuar dgn jantan"
jgn lah anggap dri 2 bgs sgt..
pk lah
dkt luar sana lgi ramai gadis yg lebih bek dri gadis2 nie...
kami x pnh anggp dri kami nie bek...
x yah lah nk memwtkan fitnah tanpa ad bukti...
btl kata org2 tua
selalunyer org yg byk berckp adalah org yg berslh....
Now, I dont care waht word u want to talk....
get lose....