Friday, June 18, 2010

0
Moshi Moshi

A Date So Sweet



A DATE SO SWEET


China translate

qing qing guan shang wo de yan jing
zheng ge xin li dou shi ni
xi wang zhen ai neng bei ni gan ying

ni shi yue liang wo shi xing xing
pei ni yi qi shu xin qing
jian zheng wo liang ai qing de jiang lin

* zai wo xin li zui ai de ren jiu shi ni
zhuang shang chi bang wo yao fei xiang ni
ai de yin ji ru ci jian ding
zhe shi wo men de tian mi yue ding /

qing qing hu xi ni de hu xi
xin li man man dou shi ni
ni shi yang guang shui hai you kong qi

mang mang ren hai que ding shi ni
xing fu shan shuo de yan jing
yue liang dai biao wo de yi ke xin

(Repeat *, *)

Baby U will know our love so sweet


English Meaning
I close my eyes lightly
With my whole heart filled with thoughts of you
Hopefully, true love would be felt by you

You are the moon and I'm the star
Counting our heart's emotions together
It was a prove to the start of our love

In my heart you are the one I love most
Wearing my wings, I want to fly to you
Love's tracks is so firm and strong
It is our promise, a date so sweet
(Baby you will know our love so sweet)

I breathe in your breathe lightly
With thoughts of you in my whole heart
You are the sun, the water and the air

Among the crowd, I'm certain its you
Happiness lighting in your eyes
The moon represents my heart

Sunday, June 13, 2010

0
Moshi Moshi

Impian hehe








skunk nie mmg sibuk dgn majlis perkahwinan..
iyer lah mentang skunk nie cuti skolah..
kenduri kawin ajer lah kerjenyer..
sume org ad keinginan utk berkahwin termsk aku..
kdg2 aku terbygkn impian ku msa ari perkahwinan ku diadakan disebuah tman yg pnuh dgn bunga2 rose putih yg segar..
cntik..n bersih
dan pkaian perkahwinan ku dgn org yg aku sygi mstilah wrna
putih yg bersih..
setiap perhubungan msti lah dijalinkan dgn pnuh kesucian seperti bunga rose putih yg aku minati slama ini
secntik bunga rose putih..sesegar bunga rose ters but..
wedding cake aku pun msti lah wrna putih..heh e

au nie berangan ajer kan
huhuhu
bila lah nk jadi knyataan

Thursday, June 10, 2010

0
Moshi Moshi

Bila CInta



BILA CINTA

sesungguhnya cinta kasya kepada ayu tiada tandingan..setulus hati dan sepenuh harapan cinta itu didambakan..cinta yg pergi 'membunuh' kasya dan juga ayu yg terpaksa berkorban..cinta itu x pernah mati walaupun sedekad telah berlalu..kesayuaan ini ada dlm perasaanku..perasaan ini ada dlm hatiku..hati ini pernah ada cinta itu..cinta itu ada dlm kisahku..kisah yg akan terus menjadi mimpiku..ingin aku saksikan realiti memoriku di layar putih..perjalanan kisah yg akan bersemadi dihati..


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan

LAGENDA BUDAK SETAN



Wednesday, June 9, 2010

0
Moshi Moshi

LUMUT..Moment Happiness Forever







ari nie aku nk bercerita sbb apa aku rsa epy sgt2 ari nie..
pada ari isnin yg lalu iaitu 7/06/2010
aku telah pegi bercuti bersama
dgn family, Amirul n Degawan
sonok sgt msa 2..
kteorg g mandi manda kt l aut...
best sgt2...
rsa cm mimpi lak
aku c pernah segembira itu..
wlupun aku tau bhwanya aku nie alah pada air laut
tp aku x ksh yg pnting aku enjoy dgn dorg sume
xpecially bersama dgn familay n friends.



hehehe
tp blik ajer dri lumut sume muke lebam kena chya matahari
konon2 nk jdi mak salleh lah blh berjemur 4 5 jam
hahaha..tgk apa dh jdi kt muke aku...



mula2 2 aku nk nek lah banana boat tp disbbkan angah tkut nk nek
2 lah yg kami sume x jdi lah nek
coz tkut jgk klu lemas..
heheh
tpa aku dpt mencipta satu moment yg bgitu epy bagi aku..
wlupun ianya hanya sebntar..hanya sekjp
tp msih sgr didalam ingatan ku smpai bile2

thank you family n friends..
i love u all
muaahhh...:-)


0
Moshi Moshi

Ku Ada Kamu...!!!1




Ku Ada Kamu- Adira Af8

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.