Wednesday, May 26, 2010

0
Moshi Moshi

Kebahagian Dalam Perpisahan




X ad pape yg pnting pun...
just nk share ajer lirik lagu nie
hehehe...
:)
nie lah cra aku utk ilangkn kbsan...
men blsh ajer dlm blog nie...

KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN- SHAHIR AF8


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Tuesday, May 25, 2010

0
Moshi Moshi

Juara AF8-SHAHIR..:)



hehehe..
aku mmg mint kt shahir ni coz die nie dok kt kampar
die nie mmg pemalu
tp x sngka blh msk AF lak
huhuhu
scra kbtlan plk die nie ad adik perempuan
kbtln adik perempuan di berkwan lak dgn adik aku dan 1 klazz plk 2

huhuhu
aku dh lama agak dh
mula die msk AF aku pasti die mmg akn jdi juara punya
tp tup..tup aku dpt tahu di tersingkir...
bengang giler aku time 2
yg suara sedap2 dikeluarkan
yg x sedap disimpan kn plk didlm akademi 2

time 2 mmg dh x ad mood nk tgk AF dh
sumenyer x best langsung
huhuhu

tp pling best bile tahu tau ad AF Masuk
aku pun apa lgi melompt abis
hehehe
pada mlm 2 aku tggu sapa yg akan msk blik dlm akademi 2
huhuhu
dlm ati aku dh berkata2 mesti shahir jgk yg mask

tup..tup mmg btl shahir yg msk blik ...
hehehe....
pd akhir AF 2 aku dpt tahu famili die dpt tiket free sbyk 100 keping tiket
mula2 2 aku nk g tp x blh coz aku kena blik KL lah plk ad hal ...
huhuhu...
tp x per yg penting Shahir dh pun jdi juara
Hidup org kampar..
hahaha..

raya nie blh lah aku beraya rumah dorg mcm raya2 yg sdh
hehehe

0
Moshi Moshi

SeDiH PenUh KeSaBaRaN,, KeNanGan MeMbaWa DaLam InGataN:(



Sejak aku blik dri bersmamu anjuran tv3 2
byk yg sdh berubh
aku x tau knp
hidup aku spt kosong kmbali
sdh tiada lgi gelak ketawa, kegembiraan, kemanjaan, pujuk memujuk, rajuk merajuk
sumenyer sdh tiada lgi dlm hidup ku
aku x tau adakah ini sumenyer punca dri aku
atau dri dia
sering bergduh wlupun perkra 2 x lah sbsr mana

aku x ksh..aku sntiasa sabar
tp mengapa aku diperlakukan spt ini
tiap x kami bermesej mcm tiada apa2 yg wujud
hanya skdr msj biasa
tnpa ad rsa gembira bile mendpt msj tersebut

kdg2 aku menjdi sunyi
dulu kesunyian ku terubt dgn kehadran seorg yg aku anggap btl2 memahami driku
sntiasa berada dismpingiku
tidak kira lah aku gmbira, dlm kesshan, kesngan
tp skunk spt menjauh kn dri dri aku
tiap x aku x sht
pasti diea akn riso
tp skunk spt sdh tiada lgi caring die dlm idup ku

klu aku mati pun mngkin die x ksh
tp x mengapa lah biar lah aku mengikuti rentak dia

kdg2 cra die spt menyalahkan driku
bile ditnya
die nafikan
skunk nie biar lah aku memendam rasa
aku dh xnk gdh
lgpun aku mmg sdr dri aku yg semmgnyer tdk sempurna
di dpn mata sume org

dan aku tau aku bkn sht
aku berpnyakit
tp aku redha jika die meninggallkan aku
sbb mngkin ini takdir bg dri aku
aku tau jngka idup aku tidk menentu
hanya TUHAN shaja yg tau isi hati aku

aku berhrp aku sntiasa tabah utk mnghdapi sume dugaan dlm idup aku
jikalau btl ALLAH SWT menyayangi aku
amik lah nyawa aku sbg ganti kpd org2 yg aku amat sygi
Family, Dia, dan juga Kawan2

Aku syg kan kamu sume
tp aku tau siapa driku
aku tidk layak di idup di bumi ini
aku dh x snggup utk hadapi sume dugaan ku ini
aku hanya lah manusia biasa

Family, dia dan rakan2
jika ku tidk bgn esok pgi
tdk semestinyer bermkna aku meningglkan kalian sume
di dlm hati dan ingatan ku
sentiasa mengingati kenangan kte bersama
aku pergi mngkin ini jln yg terbek bgiku

aku syg kamu sume

Monday, May 24, 2010

0
Moshi Moshi

Program Bersamamu TV3 with KPTM IPOH




"Nie time sudah abis shooting and gotong-royong"

"Inilah anak OKU Sharifah Oxzley bersama dengan Shafiqa Melvin dengan crew TV3"

Pada 19/05/2010 pihak kolej poly-tech mara cawangan ipoh
telah menjalankan satu xtiviti khas utk bdk sem 5
iaitu pihak kolej dan MPP membuat xtiviti bersamamu tv3

pihak kolej telah membuat kerjasama dgn program bersamamu tv3
iaitu menjalankan satu xtiviti gotong-royong kpd sebuah
keluarga yg bolh dikatakan susah dan memerlukan
keluarga berkenaan ialah keluarga Syarifah Oxzleys
yg mempunyai seorg anak OKU

" El,Syena,Syiha, apek dengan anak Syarifah Oxzley"

" Begitu bertungkus lumuusnyer ayen dan sir (papa kesygan) mencuci toilet/bilik air"

"Bahagian yg mencuci pinggan mangkuk iqa dan fahmila"

" ganu, ekram dan sir mempromote pencuci lantai ZIP yg berkesan"

xtiviti ini mmg sonok sgt2 coz kte dpt membntu org yg memerlukan
pertolongan kte, semangt dan juga perhatian drpd org luar spt
kte yg mempunyai sfat yg sempurna...sht...dan tidak lah bgitu ssh spt mereka
keluarga mereka mmg best...friendly tp adkalanya mmg mencabar jga kesbran
huhuhu...

" Bergambar sebentar bersama dengan pengacara bersamamu (sebaya kite huhuhu)"

"Ganu amik publisiti bergambar dengan cameraman TV3"

"Bergambar pula dgn crew TV3"

tp x tiviti ini byk menimba pengalaman dan juga pengajaran bagi kte
kte harus lah bersyukur dgn apa yg ALLAH SWT tlh kurniakan utk kte
kte sempurna sifat....cukup mkn..tdk lah ssh spt mereka

gotong-royong yg pihak kolej lakukan ialah spt
mengeluarkan brg2 yg lama or yg dh rosak...mengmas bilik...dpur...ruang tamu dan juga bilik air
hehehe

setiap student telah dibahagikan tugas msg2 utk melakukan keje ini sume
sume studentbgtu bertungkus lumus menolong dan bergotong royong
tnpa kire leth, penat,....
bile igt blik mmg best sgt2...
sume org memberi kerjasama yg bgitu komitmen skali...
huhuhu

kenangan ini x akan aku lupakan smpai bile2
coz ini adalah sem terakhir bgku
pas nie pasti aku merindui mereka sume
xpecially kwn2 yg byk membntu aku
huhuhu

I LOVE U ALL
THIS MOMENT I CAN'T FORGET IT
STILL IN MY MIND

...THANK FRIENDS...



Friday, May 21, 2010

0
Moshi Moshi

Memory "Hari Keusahawanan" DIM0501



"MOMENT HARI KEUSAHAWAN DIM0501"

THANK MISS AFIZAH

"Inilah CEO DIM0501"

"Staff-Staff DIM0501 yang terlibat"

"Jualan Kami"

" Untuk menarik pelanggan"

"Jualan Gerai Sebelah "Kasut Bucuk"

"Miss perhati gelagat student tarik perhatian customer"

"Apan dan Hudzren beli sangkar"

"Jani promote anak patung kt hery"

"Promote Bundle Doll"

....Remember this lovely moment with classmates....

Sunday, May 16, 2010

0
Moshi Moshi

Al-Fatihah...



AL-FATIHAH KEPADA ABG RAMDAN

semlm aku kehilangan kawan atau lbh dikenali sbg abg
wlupun kami hanya tua sthun dri aku....
aku kenal die pun masa aku mula2 pndh di kampar..
tp mmg x disngka kami 1 skolah plk smpi lah aku abis sklah
wlupun die malu2 utk berckp ngan aku
tp aku tahu die mmg baik orgnyer..
tp x disngka cepat btl die pergi tnpa disangka-sangka.

smlm aku lalu didepan umahnyer..
aku lhat ramia btl org kt umah die 2
mngkin mula2 aku just igt ad kenduri biasa2 ajer
tp x kan lah smpi polis n ambulans pun ad skali

pada mlm smlm bru lah aku dpt 1 mesej yg menyatakan

RAMDAN DH MENINGGAL-DIMINTA SEDEKAHKAN AL-FATIHAH

mmg amat mengejutkn bgi aku..

tp aku harap rohnyer dicucuri rahmat dan ditempt kan ditpt
org yg bek2 dan org yg solehah..
-amin-

Monday, May 10, 2010

0
Moshi Moshi

Exam Dah abis......hehehe




huhuhu..
best giler ari nie
ley enjoy skunk nie...
exam dh abis.....
sumenyer dh settle...
dh lega skunk nie...

skunk nie just pk for the future only
and tpt practical ajer...
pada ari sabtu ari 2 8/05/2010
ada lah ari terakhir aku abis exam..
lega dh skunk nie.
hnya perlu pk skunk nie
adalah MP presentation and tpt practical..
MP presentation aku pada ari rabu nie 12/05/2010
aku harap pd present nnt x ad mempunyai prob
hehe..
hope fuly sir bg mark yg terbek punyer...
hehe..

Friday, May 7, 2010

0
Moshi Moshi

cArI KeTeNaNgAn.....



CARI KETENANGAN
(NANA & ACHIK)

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Apa yang terjadi
Itu semua lumrah hidup di dunia
Kadang bergembira
Kadang terseksa

Mengapa masih begini
Sukar untuk dilupakan
Jiwa semakin terganggu
Dan terseksa

Haruskah aku
Bermain dengan perasaan yang terluka
Adakah ku masih cinta
Atau pun hanya merindu

Walau ku tahu
Kita sudah tidak bersatu hati lagi
Mungkin ini akibatnya
Cinta pertama buatku

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Cari ketenangan
Cari ketenangan
Cari ketenangan