Tuesday, April 27, 2010

0
Moshi Moshi

My best birthday 21




pda 25/04/2010, AHAD
family aku tlh mnymbut birthday aku yg ke 21....
aku bgtu epy sekali..
wlupun just family ajer yg ad..
tp ad jgk rakan2 yg len trut hadir pada majlis birthday aku ini..
aku epy sgt2...msh ad org yg msih igt birthday aku
dan ad jugak rakan2 yg snggup dtg wlupun
masa 2 ari mcm nk ujan..
pd majlis 2 mama aku msk spageti n laksa sbgai makanan ari 2...
mmg byk sgt2...
huhu..
kenyang beb....mkn smpai x igt dunia hehe...
rugi sapa yg x dtg...
hahaha
thnk 2 pak su, mak su, acu, mak cu, opah, nenek, ayah, mama, angah, pak ngah, iya,
n kawan2 yg hadir pd wktu
thnk a lot for coming..
i love u alll.....
muuaahhh....muaaahhhh
by the thank again..again.. n again...
hehe....


Saturday, April 17, 2010

0
Moshi Moshi

ThanK for celebrate my birthday.....


Chocolate cheese cake


Present Bear- Called Muchuk

Pagi ini aku rsa epy sgt2.
coz aku x pnh jngka dpt celebrate birthday dgn org yg
dulunye pndiam..x byk ckp dgn aku...
smlm dia nyambut birthday ku yg ke 21
wlupun birthday ku pada ari isnin 19/04
tp die adlah org yg pertama mnymbut birthday ku
wlupun ala kadar shja...
tp aku bersyukur sgt2 msih ad kwn yg mnegingati birthday ku
msih ad yg dikatakan shabat yg snggup mngingati birthday ku....
aku rsa bhgia sgt..
x pnh aku rsa sbhagia ini...
Thnk friends for celebrate my birthday...
thnk a lot...
thank for a present 2...
dh lah blnja mkn dkt secret receipe...x bajet plk dpt present..
epy sgt2....
lgipun dh lama aku x dpt hadiah...
comey cgt2 bear 2...
color bear 2 mmg aku minat..cntk sgt2....
hhehehe...thnk again...

THANK A LOT FOR THIS CELEBRATE MY BIRTHDAY
THANK FOR A PRESENT TOO...

Saturday, April 10, 2010

0
Moshi Moshi

Hantaran yg aku dpt huhuhu......


HaNtArAn YaNg AkU IngInKaN...

Satu set berlian....huhu



Sebuah bunglow mewah...



Sebuah kete volkswagen beetle wrna putih...

huhuhu...apa lah yg aku merepek nie...
aku pun x tau
hanya utk suke2 ajer...
hrp2 dpt lah sume nie....


Thursday, April 8, 2010

0
Moshi Moshi

Kawin..kawin...kawin...uhhhh.....confuse


tidak lama lgi aku akn msk 21 thn
tp..
aku bgitu tertekan sgt2....
tiap kali aku blik kmpung or g umah mak2 sedara
msti isu kawin diperkatakan
apa dorg igt umo 21 thn nie blh trus kawin ker...
dorg igt kawin 2 sng ker..
wlupun aku tau
rmai rakan2 ku sudh berumah tangga
sudh mempunyai anak..
x smestinya aku perlu ikut jejak dorg..
bg ku kawin blum ad dlm fikiran ku lgi..
bkn aku x nk kawin...aku mmg nk kawin nk mempuyai keluarga..anak2 dan juga sebuah keluarga yg bhagia
tp bgku biar lah dulu..
biarlah takdir yg menentukan sgala-galanya...
suatu ari nnt pasti aku akn berkahwin jgk...
aku skunk nie hanya pekak kan tinge dgn apa yg dorg perkatakan
klu kawin mude pun ley berlaku penceraian ,perpisaha..
aku tidk mahu 2 yg berlaku terhadap diriku...
aku harap suatu hari nnt dgn izin Allah S.w.t
aku pasti akn berkawin jgk...
sapa yg x nk kawin
sume org nk kawin termsk lah driku...
slgi aku x bersedia utk memegang tnggunjwb yg bgitu besar didlm khidupan rumah tangga
slgi 2 aku x akn berkawin....


Monday, April 5, 2010

0
Moshi Moshi

sakit kepala yg mkin teruk.....




sudah 2 minggu aku skit kpla yg bgitu truk skali..
aku x tau knp
nk kata aku x cukup tido..
aku rsa aku dh terlbh tido...
nk kata aku lewt mkn
dh terlbh aku mkn
x tau knp...
aku mkn panadol or ubt tahan skit pun sma ajer...
x ad beza pun...
msk minggu nie dh 3 minggu aku tahan skit kpla nie
jumpe doktor asik ckp bnde yg sma
bosan lah
suh mkn bnde yg aku mmg x mkn lngsung....
ntah lah..
klu umo ku pjg...pjg lah
klu umo ku pndk
aku redha ajer......
g klinik...hospital sma ajer
buang duit ajer aku g tpt2 nie...
tp hasilnyer msh sma jgk
x ad beza bagi driku....
aku just redha dgn ketentuan tuhan

0
Moshi Moshi

ReSuLt Mid TeRm



Result mid term ku pd sem kali ini amat menurun skali
aku rsa tdk bgitu berpuas ati dgn kptsn yg aku dpt..
tp aku bersyukur krn aku tdk lah setruk spt rkn2 ku yg len
CPA: 3.00
CGPa:3.00
tpi aku bersyukur krn aku still dpt 3 pointer lgi pd mid term x ini..
alhamdulilah...
aku harap time final exam nnt aku dpt lbh tinggi dr skunk yg aku dpt...

Subject yg aku amik pda sem ini ialah :-
ECS- 100
IID-65
ENT-52
Wp-65



Saturday, April 3, 2010

0
Moshi Moshi

bulan..bintang...jantung..hati.....




Malam nie aku x tau knp…aku rsa sunyi…sepi…seperti dahulu kembali….adakah ini sume slh ku atau pun bkn …aku rindu kan wktu2 yg dahulu dgn dia…rindukn ketawa die…senyuman die…kenakalan die…kasih syg die dan mcm2 lgi yg aku rindukan.. tiap2 mlm aku menanti pnggilan darinya…tiap2 mlm aku menunggu suara ketawanya…tp skunk aku sdh rsa akan kerkurngan 2 sume…adakah aku nie mngikut hati dan perasaan aku…
Jantung…hati tlg lah aku…aku merindui sume 2…..aku syg kan dia….aku cintakan dia….aku rindu sumenya pasal dia….knp skunk aku x merasa 2 sume…hati kau lbh memahami kan…jantung kau blh mndgr dengupan jantung dia kan….
Jantung kau dgr dengupan jantung ku smpi kan lah degupan jntungku kpd drinya…supaya die dpt mendgr degupan jntung yg bgitu merindui drinya….yg bgitu menyayangi drinya…..
Hati kau blh memahami perasaan ku..kau smpikan lah perasaan ini kpd drinya….kau kmbli kn sumenyer spt sediakala…

Aku rindukn sume itu, aku syg sume itu dan aku cintakan sume itu….tp knp setiap kali kbhagiaan dtg kpdku hanya semntra…knp….adakah aku mmg tidak layak utk dicintai….disygi??adakah aku nie mmg x blh merasai spt org len…..

Bulan…hanya kau lah tpt utk aku mngadu nasib ku..hanya kau lah yg memahami perasaan ku…hanya kau lah yg sntisa disisiku…..bintang kau kawan bulan bkn kau mesti memahami bulan….kau ckp wlupun bulan itu 1 tp bulan blh hadapi sumenye….tp wlupun bintang itu byk x semestinya bintang itu kuat….x smstinya bintang blh hadapi sumenye......jadilah spt bulan yg sntiasa kuat menghadapi cabaran dlm hidupnya…..Angin, aku akan cuba membawa kekuatan , kasih syg dan juga cinta kpd die.





0
Moshi Moshi

Kenapa dengan diriku ini!!!!!




knp dgn driku ini..
knp skunk nie
aku mudah terasa...mudah menangis..mudah bersedih..mudah memendam rasa..
knp skunk ini aku bgitu sensitif...
knp??
aku dpt rsa kan driku ini hnya tpt utk melpskan kemarahan...
kegembiraan...
tp mngapa aku dilakukansbegini...
apa slhku???
apa dosaku??
skunk ini aku lbh byk memendam rsa..
aku spt sudah kmbali kpd driku yg asal..
yang byk memendam rsa...berdiam dri..bersedih..menangis..
tp mengapa aku menangis...???
aku tidk mempunyai mslah pun skunk nie...
ttpi mengapa aku harus menangis...
adakah aku ini terlalu mengikut perasaan ku
adakah aku bgitu ego dgn driku
jikalau aku ego??
mengapa aku slalu mengalah dgn kawan2 ku
aku sudh tidak mengerti dgn skap ku ini...
aku tidak paham...
tlg pham kn driku ini...



Friday, April 2, 2010

0
Moshi Moshi

Jika ku tak bangun esok pagi

JiKa Ku TaK BaNgUn EsOk PagI



Jika ku tak bgn esok pagi
Sayangku kau jaga lah diri
Sentiasa ingatkan hait
Dirimu amatku cintai

Andainya dirimu kesusahan
Sujud dan mohon pada tuhan
Agar diberikan bimbingan
Meniti hidup bersendirian

Bila terasa sejuk...
Pejamkan mata
Bayangkan dalam dakapanku
Bila terasa rindu...
Pejamkan mata
Kita bersua dalam lena

Kalau ada yang sudi mengganti
Sayang...
Lepaskan lah ku pergi
Kerna sayang seistemewamu
Berhak tuk dicinta dalam hidup

sayang,tiada apa yang kekal dalam dunia ini,
namun yang pasti,senyumanmu ku tiada ganti,
cintamu kan kekal abadi

Ku berharap kau tak akan lupa,
mengirimkan bekalan doa,
Kita jumpa lah di sana nanti...
Jika ku x bgn.....(esok pagi)
Jika ku x bgn esok pagi....