Thursday, July 30, 2009

0
Moshi Moshi

Kepercayaanku di persia kan....



blood Pictures, Images and Photos


aku tidak snggup lgi...
aku slalu diperdayakan...
knp dgn aku nie..
msk nie sudh 3x aku diperdyakan..
knp harus akulalui sume nie...
knp???
slama nie aku percya kn pd sume org tidk kire lelaki atau pun pmpuan
tp knp keikhlasan...kejujuranku...dan juga kesetiaan ku
selalu dipndng serong
aku ingin kn sebuh perhubungan pershbtan yg bgitu suci
tnpa ad rsa keraguan dlm driku..
tp knp korg sume wt aku cm nie..
knp??
aku nk kn perhubungan pershbtan yg penuh dgn keikhlsan..kejujuran..kesetiaan...
tp knp korg wt kerpercayaan aku hilang dgn korg sume
knp??
skunk nie aku sdah wt kptsan ke atas driku...
aku sudh tidk percya pd kawan2 yg nk berkwn dgn aku...
biar lah aku bersndrian bgini...
skit hati ku sdh melampaui batas..
kepercyaan ku sudh tiada pda sume kwn2 ku
cukup lah smpi disini shja kepercyaan ku pd kwn2 ku...
cukup la...
aku bgitu skit dgn sume nie....
madu yg aku bg....racun yg aku dpt...
suatu hari nnt korg sume akn dpt blsanyg setimpal
apa yg tlh korg wt ke atas driku..
aku benci korg sume..
benci sgt2
AKU LBH RELA MATI DRPDA DIPERDAYA SEBGINI...


Tuesday, July 28, 2009

0
Moshi Moshi

Kesakitan yg teramat...telah melukai hati ku



SaD EmOoO Pictures, Images and Photos

aku x tau knp...
knp sume org wt aku cm nie...
apa slh aku lgi..
aku diam salah aku berckp pun slh...
slama nie aku diam ajer apa yg mereka wt ke atas diriku
tp aku tgk mereka mkin menjdai-jd..
aku jdi tension..
aku sudh hilang ksbaranku..
mereka x tau apa yg aku alami skunk nie..
mereka just tau tuduh aku ajer...
skunk nie ksbaranku sdh tiada lgi...
aku bgitu tension sgt2..
smpikn aku mncdarakn diriku sndri
aku nk ajer tumbk dinding smpi tgn aku hncur skali pun x per...
yg pnting aku puas dgn apa yg aku lkukan..
selain 2 jgk aku amik ubt lelah scara berlebhan utk ilangkn sume tension aku
aku rsa dgn cra nie ajer aku dpt reda kn tension aku disbbkn mereka...
apa yg tlh aku wt smpi mereka wt aku cm nie...
aku x gnggu idup mereka
npa mereka nk gnggu idup aku...
wlupun aku dh cdrakn diri aku..
tp dlm ati aku still trasa lagi kesakitan kata2 bisa mereka sume 2...
knp perlu bwk geng...??
pd hal just aku dgn die ajer punca mslh nie...
npa aku ley g sorg...npa die x ley...
sekdar utk mnjdi saksi...
better x pyh..
aku pun x perlukn sksi utk perkra nie sume
aku skunkn ie dh bertekad...
aku dh x nk tlg org lgi..
aku dh x nk msk cmpur idup org len lgi...
lgpun pertlgan aku pun x dihrgai lngsung
rupanya aku dipergunakn
selama nie aku tertipu..
kwn yg aku anggap kwn bek aku..
tp rupa2nyer menjdi lawan diblkng aku

sok sume agenda sdh tersedia...
aku akan gtau kt mereka sume
yg aku sdh mls nk gaduh n bising lgi..
aku akn mengalah...
wlupun aku tau aku x berslh...
tp better aku mengalah....
biar aku yg undur diri..
n ngaku saja kslahan 2....
aku ikut ckp mama aku
mama aku suh aku gtau kt mereka
termsk miss skali
klu btl aku yg slh...slh lah aku
klu btl aku x slh...x slh lah aku...
aku dtg sini utk bljar...bkn utk bergduh
2 hak mereka utk pertimbangkan..
aku x ksh klu mereka slh kn aku..
n mereka adalah btl..
aku trima sume kptsan 2..
cuma 1 yg aku pinta..
jrg mereka gnggu idup aku lgi....

teddy,faiz n mierul..
klu korg rsa aku ad kaitkn nma korg aku mtk maaf...
2 hak korg sma ad nk berkwn dgn aku atau x..
terplang..
slama nie pun aku idup seorg dri...



Sunday, July 26, 2009

0
Moshi Moshi

Kenangan



sad Pictures, Images and Photos

hari nie aku nk citer ttg zaman knk2 ku
aku lbh suke pd zamn knk2 aku drpd zaman remaja ku
msa knk2 dulu sronok sgt
msa knk2 aku penuh dgn
kegembiraan....keseronokan...kebhgiaan...
msa knk2 jgk aku tdk mempunyai mslh lngsung kecuali mslh keshtan
aku merindui zamn 2...
zaman yg pnuh dgn chya kegembiraan
pd zamn 2 jgk aku tdk mempunyai mslh...kekecewaan...
tp slalu kena mrh prnhla..
coz degil sgt..
pdan muke aku..
hehehe
bile meningkt remaja...
khidupan ku tdk brpa sronok
khdupn remaja ku penuh dgn...
seksaan...derita...tangisan n kesedhan..
bermcm2 berlku terhdp dri aku...
klu bole aku ingin ptarkn blik msa knk2 ku..
aku ingin jd knk2 wt slama-lamanya...
mcm2 aku prnh lalui msa knk2 ku...
msa itu hnya TUHAN shja yg tau bgitu bhagia nyer aku...
seorg perempuan yg duduk di kwsan kg yg pnuh dgn kish suka nyer
seorg perempuan yg sntiasa gembira n tersnyum
seorg perempuan yg manja n keanak-anakan
seorg perempuan yg nakal, pnuh dgn kedegilan
seorg perempuan yg merindui sume 2
klu bole aku nk sgt kembali pd zman 2 blik....

aku merindui diriku yg dulu

I MISS YOU
...NOR AZIANA...



Friday, July 24, 2009

0
Moshi Moshi

Adakah riwayat ku sampi disini......



mood: not well...sick...sad..n cry

emo Pictures, Images and Photos

sejak apa yg dh berlku terhdp ku slama ini..
bgitu memberi impk ke atas driku
aku tdak tau apa slhku...
mngkin benar kata mereka

sejak pd ari 2..
aku kerap x shat..
aku skunk nie skerap skit dada yg melampau sgt...
aku kerap batuk berdrh...
pingang aku skit blik yg membuatkn aku x dpt berjln dgn btl...
lelah aku pun sdh mkin truk...

aku dh mkn ubt..
tp sumenyer sma ajer...
dn mulai ari nie aku bertekad aku akan berhnti mkn ubt
buat slama-lamanya
aku x akn g klinik..
aku x akan g hspital..
aku x snggup tgk mama n ayah aku
mmbelnjakan wang utk perbelnjaan hspital n ubt aku...

wlupun mama n ayah x tau psl nie....
aku akn cuba smbunyikn smpi bile2....

aku mtk maaf pd sume org...
mngkin jngka hytku smpi disini shja....

aku snggup berkrban demi org yg aku syg...
family aku..kwn2 aku...
aku syg korg sume....
maaf kn aku....
aku terpksa pergi

INILAH TAKDIR CINTAKU


BLOOD RED ROSE Pictures, Images and Photos

Sunday, July 19, 2009

0
Moshi Moshi

Harry Potter And The Half-Blood Prince


 photo Salam-1.png

Title: Harry Potter and The Half-Blood Prince

half blood prince Pictures, Images and Photos
Poster: Harry Potter and The Half-blood Prince

Azie baru sahaja menonont series terbaru Harry Potter . Kalau tak silap Azie ini merupakan series yang ke- 6 iaitu "HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE". Jalan cerita memang best dan menyeronokkan. Mungkin Azie tidak memahami jalan cerita ini ataupun Azie tidak fokus menonton series kali ini. It so okau, Nanti ada masa Azie akan pergi menonton series ini untuk kali ke-2.

Firstly, Azie nak ucapkan terima kasih kepada Mr. Muchuk kerana bawa Azie menonton series kali ini. Thank you sangat-sangat kerana layan kerenah Azie yang macam kebudak-budakkan ini. Ok lah bawah ini nanti Azie akan letak kan sedikit sinopsis boleh dijadikan panduan korg untuk menonton series ini. Siapa yang memang minat Harry Potter  mesti dah terjah panggung wayang untuk menonton series kali ini,

harry potter and the half blood prince Pictures, Images and Photos

GENRE: Fantasy

DATE  REALEASE: 06 July 2009 (Tokyo), 07 July 2009 (London), 15 July 2009 (UK and US)

STARRING: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, and Emma Watson

SYNOPSIS:

Lord Voldermoert is tightening his grip on both the wizarding and Muggle worlds and has chosen Draco Malfoy to carry out a secret mission. Severus Snape makes an Unbreakable Vow with Draco's mother, narcissa to protect Draco and fulfill the assignment if he fails.

16- year old Harry accompanies ALbu Dumbledore to visit former Potions professor Horace Slughorn, who has gone into hiding but agrees to return to teach at Hogwarts. Dumbledore then takes Harry to the Burrow, where Harry reunites with his best friends Ron Weasly and Hermione Granger. Harry believes Voldermort has made Draco a Death Eater, after seeing Draco taking part in a ceremony, but Ron and Hermione are sceptical. At Hogwarts, Harry and Ron are forced to borrow textbooks for Slughorn's Potion class, and Harry is stuck with a copy that turns out to be filled with helpful notes, instructions, and spells left by the book's previous owner, the "Half-Blood Prince". Using the book, Harry excels in the class and impresses Slughorn. Ron becomes Keeper of the Gryffindor Quidditch team and forms a romantic relationship with Lavender Brown, upsetting Hermione . Harry consoles Hermione, revealing that he now has feelings for Ron's younger sister, Ginny Weasly.

Harry spends the Christmas holidays with the Weasleys. On christmas Eve, Bellatrix Lestrange and Fenrir Greyback set fire to the Burrow. Back at school, ROn is nearly killed when he drink poisoned mead, a drink originally intended for Dumbledore. While recovering, Ron murmurs Hermione's name, causing Lavender to end their relationship. Haryy confronts Draco and severely injures him with a Sectumsempra curse taken from the textbook of the Half-Blood Prince. Snape enters and quickly heals Draco's wound. Fearing the book may be filled with more Dark Magic, Ginny and Harry hide it in the Room of Requirement and share their first kiss.

Dumbledore shows Harry memories of a young Tom Ridde and reveals that Slughorn retains a memory critical to Voldermort's defeat. Haryy eventually suceeds in retrieving the memory, ang learns that Voldermort wanted information for creating Horcruxes, objects that contain pieces of his soul. In the memory, Tom asked if dividing his soul into seven pieces was possible. Dumbledore concludes that Voldermort eventually did this, and two of his Horcruxes have already been destroyed: Tom Riddle's diary and Marvolo Gaunt's ring. After discovering the possible location of another Horcrux, Harry and Dumbledore travel to seaside cave where Harry is forced to make Dumbledore drink a painful potion that hides the Horcrux, a locket. A weakened Dumbledore defends them from Inferi and Apparates back to Hogwarts, where Bellatrix, Greyback and more Death Eater have entered with Draco's help through a Vanishing Cabinet.

Dumbledore instructs Harry to hide as Draco arrives and reveals that he has been chosen by Voldermort to kill Dumbledore. However, he is unable to bring himself to do it, and Snape casts the Avada Kedavra curse instead, killing Dumbledore. Harry attempts ti curse Snape but Snape overpowers him and reveals that he is the half-blood Prince. Harry returns to the school to find the staff  and students mourning Dumbledore. Harry later reveals to Ron and Hermione that the locket Horcrux was a fake. The locket contains a message from R.A.B , stating that he has stolen the real Horcrux with the intent of destroying it. Rather than returns for their final year at Hogwarts, Harry , Ron and Hermione vow to seek out and destroy the remaining Horcruxes.

DIRECTED: David Yates

Ok itulah sahaja share dari Azie. Ada rezeki kita jumpa lagi. Bye2


0
Moshi Moshi

Hati.....Jantung....



Blood and Blade Pictures, Images and Photos

Hati...
Jika seseorg itu telah mengmbil hati kite
seseorg itu akn merasai perasaan kite
jika die ikhlas,jujur dan mempunyai niat yg baik
perasaan itu akn dpt dirasainya
dgn penuh kasih sayang tanpa henti

Jantung...
Jike seseorg itu memberi or mendermkan jantungnyer pada org yg disaygi
die akn dpt mendengar setiap degupan jntungnyer
setiap dgupan jntung itu
menunjukkan kasih sayang, cinta dan juga kesetiaan seseorg itu
menyayangi dirinye
wlupun kite sudh tiada di alam nie...
tp die akn dpt merasai kehadiran diri kite
di depn matanya...di sisinyer....


Jika seseorg itu tidk dpt mndengar degupan jantung
dan juga
merasai perasaan seseorg yg pernh disygi dulu
bermkna
keikhlasan...kejujuran..kesetiaan...kasih sayang dan cintanyer
sudh tiada pada si dia lagi



itu lah istilah bg diriku...
jika hati dan jantung
sudh tiada nnti...
dan
mungkin juga jika diriku sudh tiada di alam nie
ADAKAH
adakah seseorg itu akn mengingati ku...
adakah seseorg itu akn menyayangi ku....
adakah seseorg itu akn menghargai driku....

emo heart Pictures, Images and Photos

SELAMAT TINGGAL
...HATI DAN JANTUNG...








Friday, July 17, 2009

2
Moshi Moshi

Bulan....Bintang....

 photo Salam-1.png

Bulan...
Aku meminta pada mu
Kau berikan lah sinar kebahagiaan pada dia
kau berikanlah cahaya kegembiraa pada wajahnya
kau berikan lah dia kasih sayang dalam hidupnya

Bintang...
aku mohon padamu
kau tolong lah bulan
kau sinarkan cahaya dalam hatinya..
kau kuatkan cahaya semangat dalam hidupnya

Bulan...Bintang...
jika aku tiada lagi di muka bumi ini
kau berikan lah sinar kebahagiaan dalam hidupnya
kau hapus kan lah kesedihannya
kau temani la dia...
jangan sesekali air matanya jatuh membasahi bumi...

ITU YANG AKU PINTA...

BULAN ....BINTANG....

cry Pictures, Images and Photos