Saturday, April 18, 2009

2
Moshi Moshi

The Twins and AKif

 photo Salam-1.png

Title: The Twin and Akif My Boy

Hello!!!Hari ini, kita rindu pada seseorg. RIndu dengan org tu sangat-sangat. Dia comel dan sentiasa berkepit dengan Azie. Tidur dengan Azie, Makan dengan Azie. Bak kata semuanya dengan Azie. Rasa sunyi saja bila balik rumah. Tak dapat nak dengar org tu bercerita. Hrmm ...rinduuiii

Kenapa dengan Azie???Rindu pada siapa???Rindu boyfriend ker??Hrmm..sebenarnya Azie rindu pada budak kenit sorg nie bukan rindu pada boyfriend. Azie rindu dengan budak yang tak pernah berpisah dengan Azie nie. So sedeyy....

Nak tahu Azie rindu sapa???Ini haaa...Azie rindua dengan budak ini : Mohd Akif Daniel. Dia ini lah anak yang Azie jaga dari form 4 lagi sampai la Azie masuk kolej. Masa Azie masuk kolej hari tu, Akif nie demam kuat, tak mau makan, semuanya tak mau. Rupa-rupanya AKif nie rindu dekat Azie. Sebab tu tiap-tiap minggu Azie balik rumah. Azie suka layan kerenah dia. Dia nie memnag penghibur lara Azie. Bila Azie ada masalah semuanya hilang sebab dia nie lah yang buat Azie sentiasa ketawa dan tersenyum . Tetapi ada masa tercabar juga kesabaran Azie. Biasa la budak-budak macam-macam dia nak. Akif nie, bukan lah buas apa pun. Dia nie banyak sangat pertanyaan sampai tak terjawab semua soalan-soalan yang dia bagi. Kalau tengok movies lagi seronok. Azie sampai tak dapat nak fokus jalan cerita movies tu. Akif nie dia tanya dari satrt sampai lah habis tengok movies tu.


Ini pula adik Si Akif. Nama dia Nur Dania Insyirah. Dania nia ada kembar. Kembar dia sepasang tapi memang confirm tak seiras sebab adik dia nie lelaki. Dania ini memang comel sangat-sangat. Kalau dia gelak nampak kecomelan dia. Setiap hujung minggu Azie akan pergi rumah mama ina untuk melihat dorg ini semua. Azie dah anggap mereka ini semuanya adik-adik Azie. Azie suka bawa lari Dania sebab Dania nie tak takut dengan org. Kadang-kadang sampai tidur dekat rumah Azie gitu.  Nasib baik mama ina tak kisah. hihihihi.


Ini pula kemabar SI Dania . Nama dia Mohd Danish Intias. Azie gelar Danish nie cenggeng sebab apa. DIa nie kuat sangat menangis. Lepas itu, dia nie mengada-ngada. Bukan takut dengan org ker apa. Tapi memang suka menangis. Tapi bila Danish nie senyum memang comel. Nampak kecomelan Danish lagi comel daripada Dania. Kalau dia menangis memang kuat sampai hujung taman pun boleh dengar. Walaupun muka Danish nie sentiasa masam tetapi dia tetap manis didalam hati Azie. Azie memang rindu sangat-sangat dengan dorgg nie. Rasanya tak sabar nak balik Perlis jumpa adik-adik kesayangan nie. Rasa nak spend time dengan dorg lama-lama sikit terutamanya Si Akif. Kalau dah berjauh sampai demam ktrorg berdua ini.

Rindu Akif
RIndu Dania
Rinde Danish

Love U All
Muuaahhh




2 comments:

Nazrul Azwan said...

ade ciri2 jd ibu pnyanyang satu hari nnti..haha.. ;p
smoga nnt kmu dpt jmpa ngan bbdak cute 3 org ni ek.. amin..

Nazrul Azwan said...

ade award ntuk kmu.. :)