Sunday, April 19, 2009

2
Moshi Moshi

HaPpY BirThdAy...19 AprIl 1989

 photo Salam-1.png

Title: Happy BestDay Me


19 APRIL 1989
TODAY IS MY BIRTHDAY
20 YEAR OLD

Today is my birthday . Hari ini merupakan hari jadi Azie tetapi tak adalah semeriah seperti tahun-tahun yang lalu. Tapi Azie tak kisah pun yang penting Azie sambut birthday dengan family Azie. Seumur hidup Azie, Azie tak pernah minta hadiah cukup lah sekadar wish pun dah cukup bagi diri Azie. Hari jadi Azie pada kali ini adalah untuk menjadi seorg yang sukses dan berjaya dan cengkal untuk menghadapi segla rintangan dan dugaan yang mendatang. Itu lah apa yang Azie hajat kan


Ini lah dia kek hari jadi aku. Thank you my mom and my daddy sambut birthday Azie dengan meriah walaupun simple. Actually, ada lagi side meal tapi tak sempat nak ambil gambar semuanya tinggal pinggan kosong saja. hihihihi..Insha Allah next year Azie update birthday Azie siap ada side dish lagi.



Kek ini walaupun murah , sekali tengok decoration kek ini pun tak cantik tapi Azie tetap hargai kerana walaupun tak cantik tetapi bila dah makan memang sedap sangat-sangat. maklum la Azie kan suka coklat. Coklat sentiasa di hati Azie. Rugi lah sapa yang tak datang tadi.



Saturday, April 18, 2009

2
Moshi Moshi

The Twins and AKif

 photo Salam-1.png

Title: The Twin and Akif My Boy

Hello!!!Hari ini, kita rindu pada seseorg. RIndu dengan org tu sangat-sangat. Dia comel dan sentiasa berkepit dengan Azie. Tidur dengan Azie, Makan dengan Azie. Bak kata semuanya dengan Azie. Rasa sunyi saja bila balik rumah. Tak dapat nak dengar org tu bercerita. Hrmm ...rinduuiii

Kenapa dengan Azie???Rindu pada siapa???Rindu boyfriend ker??Hrmm..sebenarnya Azie rindu pada budak kenit sorg nie bukan rindu pada boyfriend. Azie rindu dengan budak yang tak pernah berpisah dengan Azie nie. So sedeyy....

Nak tahu Azie rindu sapa???Ini haaa...Azie rindua dengan budak ini : Mohd Akif Daniel. Dia ini lah anak yang Azie jaga dari form 4 lagi sampai la Azie masuk kolej. Masa Azie masuk kolej hari tu, Akif nie demam kuat, tak mau makan, semuanya tak mau. Rupa-rupanya AKif nie rindu dekat Azie. Sebab tu tiap-tiap minggu Azie balik rumah. Azie suka layan kerenah dia. Dia nie memnag penghibur lara Azie. Bila Azie ada masalah semuanya hilang sebab dia nie lah yang buat Azie sentiasa ketawa dan tersenyum . Tetapi ada masa tercabar juga kesabaran Azie. Biasa la budak-budak macam-macam dia nak. Akif nie, bukan lah buas apa pun. Dia nie banyak sangat pertanyaan sampai tak terjawab semua soalan-soalan yang dia bagi. Kalau tengok movies lagi seronok. Azie sampai tak dapat nak fokus jalan cerita movies tu. Akif nie dia tanya dari satrt sampai lah habis tengok movies tu.


Ini pula adik Si Akif. Nama dia Nur Dania Insyirah. Dania nia ada kembar. Kembar dia sepasang tapi memang confirm tak seiras sebab adik dia nie lelaki. Dania ini memang comel sangat-sangat. Kalau dia gelak nampak kecomelan dia. Setiap hujung minggu Azie akan pergi rumah mama ina untuk melihat dorg ini semua. Azie dah anggap mereka ini semuanya adik-adik Azie. Azie suka bawa lari Dania sebab Dania nie tak takut dengan org. Kadang-kadang sampai tidur dekat rumah Azie gitu.  Nasib baik mama ina tak kisah. hihihihi.


Ini pula kemabar SI Dania . Nama dia Mohd Danish Intias. Azie gelar Danish nie cenggeng sebab apa. DIa nie kuat sangat menangis. Lepas itu, dia nie mengada-ngada. Bukan takut dengan org ker apa. Tapi memang suka menangis. Tapi bila Danish nie senyum memang comel. Nampak kecomelan Danish lagi comel daripada Dania. Kalau dia menangis memang kuat sampai hujung taman pun boleh dengar. Walaupun muka Danish nie sentiasa masam tetapi dia tetap manis didalam hati Azie. Azie memang rindu sangat-sangat dengan dorgg nie. Rasanya tak sabar nak balik Perlis jumpa adik-adik kesayangan nie. Rasa nak spend time dengan dorg lama-lama sikit terutamanya Si Akif. Kalau dah berjauh sampai demam ktrorg berdua ini.

Rindu Akif
RIndu Dania
Rinde Danish

Love U All
Muuaahhh




Thursday, April 16, 2009

4
Moshi Moshi

GaRdEn WeStLaKe

 photo Salam-1.png

Title: Garden Westlake, UTAR Kampar Perak D.R


Garden Westlake

Sebelum ini  Westlake dan Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) belum lagi dibina. Kawasan ini dulu merupakan lombong lama. Ramai lah yang gemar memancing dan menjala dekat kawasan ini. Ada juga yang tidak bernasib baik mati lemas didalam lombong ini. Selepas beberapa tahun, kawasan ini di naik taraf dan dijadikan tempat rekreasi untuk para pelajar di UTAR dan juga Kolej Tunku Abdul Rahman (KTAR).  Tengok lah sekarang, kawasan ini dijadikan sebagai tempat permainan dan juga untuk beriadah seperti jogging dan meluangkan masa bersama keluarga. Kawasan ini juga boleh menenangkan fikiran dengan adanya air terjun buatan. Selain itu, tempat ini juga telah pun dijadikan kawasan untuk memancing. Kebanyakkan ikan yang terdapat dalam tasik ini ialah ikan talapia.

Setiap petang, ramai pengunjung yang datang untuk beriadah bersama keluarga dan rakan-rakan. Kawasan ini bersebelah dengan UTAR. Jadi ramai student yang berjogging di dalam kawasan in. Kawasan ini dibuka pada waktu siang sahaja. Manakala pada waktu malam akan ditutup untuk mengelakkan berlakunya gejala maksiat. Bila malam kawasan ini memang gelap.

Dulu semasa sebelum masuk kolej, Azie selalu bawa Akif jalan-jalan dikawasan ini. Masa itu, Akif itu siapa??Akif merupakan anak cikgu. Kiranya Azie nie sebagai babysitter la. Memang sentiasa menjaga Akif sampai tidur dengan Azie lagi. Akif ini berumur 3 tahun lebih. Jadi budak lagi boleh lah tidur dengan Azie. hihihihi.

Ini merupakan air terjun buatan. Tempat ini ramai lah couple-couple yang datang berdating dekat sini. Biasa kawasan sini kan kawasan student jadi ramailah yang beramah mesra dekat sini. Dekat air terjun ini terdapat banyak ikan jepun. Bermacam-macam saiz dan warna ada. Selain itu, ada juga yang buat photoshoot untuk pra-wedding mereka disini. Azie tak lah selalu datang dekat sini tetapi sesekali dengar bunyi air terjun mengalir rasa begiu tenang sikit fikiran Azie yang berserabut dengan masalah-masalah yang tak pernah nak selesai nie.


Ini merupakan jambatan untuk pergi ke air terjun buatan tu.  Tempat ini belum sepenuhnya siap masih didalam progress untuk menyiapkan lagi beberapa bahagian. Tempat ini memang cantok dan tenang. Boleh dengar bunyi burung-burung bangau berterbangan diudara. Tempat ini so beauty and tenang sahaja. CUma nak bagi amaran jangan sesekali korg terjun pulak dalam tasik ini. kalau pandai berenang tak apa. Ini kalau tak pandai jangan nak jadi superhero yer.


 Ini pula merupakan laluan buloh. Kalau korg tengok balik ada tak macam dekat kore. Tempat tu dipanggil Nami Island tetapi dekat korea lagi cantik bukan. Laluan buluh ini lebih kurang saja lah. Nampak saja buruk tetapi bila ambil gambar memang nampak cantik sangat-sangat. Tetapi ada masa rasa seram pun ada tengok suasana laluan ini, Jadi jangan lah korg lalu waktu malam takut ada pulak yang kena sampuk nant. hihihihi jahatkan Azie nie.

Ok itu lah serba sedikit mengenai "GARDEN WESTLAKE". Mungkin nanti Azie akan update entry terbaru mengenai tempat ini. Kita tengok balik sama ada masih dijaga ataupun tidak terjaga..
I have to go now. Enjoy readiing... Love u baby..



Wednesday, April 8, 2009

0
Moshi Moshi

DIM0301 Yang Begitu Sengal

 photo Salam-1.png


hehehe....
ini lah bdk2 kelas aku...
dorg nie mmg sengal giler...
lgpun dorg sume bek..
sumenyer ley diharp..
tp just certain2 person 2 ajer yg x ley nk dihrpkan
klu korg sume pndi korg cri lah kt mana aku
hehehe...
kte org dikira kan mmg kelas dekan
tp x pnh dpt dpt dekan pun
result aku pun bkn gempk sgt
tp...
x tau cm mn aku ley msk kelas dekan nie
mngkin dorg kesian kt aku kot..
sbb 2 dorg amik aku msk klaz 2..
anyway i'm happy with this class.
byk jgk kengan yg ad msa dok dlm klaz nie...
ad sedey...ad happy...ad gaduh...
lgpun aku nie dh lah jahat suke ajer pangkah dorg sume...
tp i willl remember this moment forever....
i love my fwen....